Máte někdo zkušenost s garancí od SkyPicker? Pokud mi uletí přípoj lowcostu, fakt mi najdou a zaplatí náhradní let? Pracovnice helpdesku to tvrdila, nicmene podminky na webu jsou dvojznacne. Pokud to skutečně funguje, je to velká motivace používat je. .

Skypicker.com / Kiwi.com

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

No taky mě ty 4 přestupy s FR zaujaly. Na druhou stranu, ona to stejně vyjde nastejno, pravděpodobnost, že se ani jeden ze 4 letů během té doby neposune je hodně malá. 

0 Citovat

Divam se na letenky Praha(Ryan) > Majorka (Vueling) > Oviedo a zpatky Porto > Barcelona (Vueling) > Viden (Wizz).

Ale už jsem to vyšeřil nanejvýš bravurně. Vykašlu se na kraviny, poletím do Madridu a zbytek MHD, tím odříznu minimálně Vueling. Teď ještě jak se vymyslet jak se vrátit ze Santiaga (aka Porto).

Je to trochu boj. Obecne vzato se snazim dostan do Ovieda a pak se vratit ze Santiaga ve Spanelsku.

0 Citovat

Jestli to mají být návazné lety (nebudeš na Mallorce např. 2 noci spát) a zároveň jsou ty lety v prosinci a později, tak bych tohle rozhodně nekupoval...

0 Citovat

Letenky od kiwi bych si nekoupil. To jsem si myslel /myslím/ a radil bych to i ostatním. Nicméně, musím se přiznat. Letenky do Íránu jsem sehnal za super cenu, ale zpět se nedařilo a nejlevnější zpáteční byly přes kiwi (ty stejné letenky napřímo o 3-4000 Kč za letenku dražší). Jsa dobrodružné povahy, tak jsem to risknul a vyšlo to - check-in Istanbul-Vídeň provedl kiwi, lístky Teherán-Istanbul jsem si vyzvedl na přepážce a jediná nevýhoda byla, že při přestupu jsem si musel vyzvednout a zase čeknout zavazadlo (ale to by možná tak bylo i kdybych si to koupil napřímo). Výjimka potvrzuje pravidlo a třeba ruletu zase někdy okusím. 

0 Citovat

A tohle je přesně to, co by se tu nemělo objevovat. Pozitivní případy. Pak to bude motivovat nezkušené a bude zase průser. Pokud máš pozitivní zkušenost, nech si ji pro sebe :)

7 Citovat

Nechal bych na každém, nechť si udělá svůj úsudek. Kdo má rád ruletu a nemá problém s tím, že půjde z kasína nahý, ten si ji může zahrát. Z věty "...by se tu nemělo objevovat" jde strach. Tak je to správné, tak to má být! 

 

2 Citovat

A byl by ten let levnější i pokud by jsi to přes Pegasus/Turkish/Anadolu koupil jako dva oddělené segmenty?

Když se to u PC koupi zvlášť je tam často velmi zajímavá sleva 

0 Citovat

Zkoušel jsem kdejaké kombinace a bohužel, tož jsem šel do rizika (dost velkého). Moje volba, moje riziko .... ostatně jako celý život. 

 

0 Citovat

V pohodě za takovou slevu bych to taky risknul, ale pokud toto čte někdo si není jistý o čem mluvím, tak ať u kiwi nic nekupuje

2 Citovat

Příběhy dotačního šílenství: Kiwi.com a 393 miliónů

 

https://1url.cz/eu1e1

8 Citovat

Největší letecká společnost na světě žaluje český vyhledávač letenek Kiwi.com

 

https://1url.cz/0uWHg

3 Citovat

Jen houšť. Kiwi musí zmizet ze světa.

0 Citovat

Proč? Na vyhledávání to není špatný.

0 Citovat

na vyhledavani je mozne pouzit spoustu jinych nastroju, ktere umi to same.

1 Citovat

Jasně, ale to není důvod přát kiwi zmizení ze světa. Stejně jako když tady někdo přeje krach wizzu, i když s ním nelítá, vždyť přece na lítání jdou použít i jiné společnosti.

0 Citovat

to rozhodně, je to jedna z nejhorších OTA vůbec.

Nicméně, jakkoliv se jich nechci vůbec zastávat, (kiwi si to nezaslouží), zajímalo by mně spíš na obecné rovině, jak to funguje.

Jak může někdo zakázat přeprodej něčeho, co je volně v prodeji (letenky), a pokud vím, žádná zákonná regulace k tomu není (neexistuje zákon, který by říkal, že když se dohodnu s Frantou Novákem, že mu koupím letenku a on mi to zaplatí, že by to nešlo..
Aerolince do toho nic není, na to přece nepotřebuju její svolení, ne?

Chápu, že když to kiwi dělá ve velkém a neeticky, že je to štve, jistě si to můžou dá do nějakých svých obchodních podmínek (napsat si tam, že se to nesmí), ale pokud máme volný trh a k tomuto není nějaká všeobecně platná legislativa, která by to zakázala, tak smolík, nikdo se tím nemusí řídit, ne?

Stejně jak je to u Ryanairu, ten to taky zakázal, prudí zákazníky ověřením rezervací, ale to je asi tak vše, vůči kiwi nic nezmůže.
Proč by to mělo být u Southwest nebo AA jinak?

Americká jurisdikce? ok, možná na tohle mají v USA jinou legislativu, ale proč by se rozhodnutím amerického soudu měla závazně řídit česká firma?

A proč ostatní OTA jsou ok? (kiwi jsou šmejdi, ale zdaleka vůbec né jidiní)

0 Citovat

Ala napsal(a):

Jasně, ale to není důvod přát kiwi zmizení ze světa. Stejně jako když tady někdo přeje krach wizzu, i když s ním nelítá, vždyť přece na lítání jdou použít i jiné společnosti.

 a ja mel za to, ze zlodeje zavirame a trestame. a nikoli ze je obhajujeme. 

 

kdyz vam nekdo ukradne auto, ale u toho se na vas bude hezky usmivat, tak hontake budete obhajovat?

0 Citovat

Já neobhajuju žádnou krádež, zeptala jsem se, proč by zrovna kiwi mělo zmizet a napsala jsem, že na vyhledávání letenek to není špatný. Vám kiwi ukradlo auto nebo co?

1 Citovat

goro napsal(a):

Americká jurisdikce? ok, možná na tohle mají v USA jinou legislativu, ale proč by se rozhodnutím amerického soudu měla závazně řídit česká firma?

A proč ostatní OTA jsou ok? (kiwi jsou šmejdi, ale zdaleka vůbec né jidiní)

Kiwi, i kdyz bude ceska, se musi ridit americkeho soudu, pokud bude v americe prodavat. ano, rozhodnuti us soudu neovlivni treba prodeje v cr.

Mmch, je  kiwi vubec OTA?  rezervuje prodavane letenky skrz normalni rezervacni systemy? protoze jadrem jejich businessu bylo to, ze nejsou OTA, ale pomoci skriptovanych robotu delaji rezervace scrapovanim stranek leteckych spolecnosti. a byla to jedna z veci, ktera leteckym spolecnostem vadila

 

0 Citovat

Ala napsal(a):

Já neobhajuju žádnou krádež, zeptala jsem se, proč by zrovna kiwi mělo zmizet a napsala jsem, že na vyhledávání letenek to není špatný. Vám kiwi ukradlo auto nebo co?

 

me kiwi neukradlo nic, nejsem blazen, abych pres ne neco kupoval. ale lidi pri nakupu letenky okradlo dost, dost lidi podvedlo, dost lidi uvedlo v omyl, a dost lidem nevratili penize za neproletene letenky v dobe covidu.

a ja vam rikam ze tu jsou i jine vyhledavace, ktere umi to same. a lepe.

mimochodem, zrovna vcera se na me obratila kolegyne, ktera moc nelita, ze nasla a chce koupit skvele letenky na kiwi. s asi hodinu a pul dlouhym prestupem v bruselu.  s odbavenym zavazadlem. 

… nastesti. kiwi ruce zprelamat.

 

0 Citovat

nj, když jestli něco kiwi umí, tak je to marketing.

Fakt celkem často tahám z brindy lidi, kteří se někde zasekli na letišti, protože měli letenku přes kiwi a něco se podělalo. Ale poslouchám ty jejich písničky furt dokola: měli dobré stránky, dobře se na tom hledá, všechno vypadá profesionálně, + najde to kombinace, které jiné vyhledávače nenajdou. + viděli jsme někde reklamu = určitě to jsou profíci, když je to takhle velká firma, která dělá tolik inovací = musí tomu přece rozumnět.. a tak furt dokola.
Dokonce jsem slyšel už i vlastenecký argument - podpoříme českou firmu (nebudu kupovat letenky přes cizí Ryanair, když to (tytéž letenky :D) můžu koupit přes naše české Kiwi).

Prostě lidí, kteří se v tom neorientují a když potřebují letenku, tak jdou touhle cestou, je bohužel pořád dost.

Já je beru, že jsou to takový šmejdi, trochu jako někteří obchodníci s energiema, co nabízí zaručeně nejvýhodnější tarify, ještě u toho lžou, mají líbivý a současně agresivní margeting a přitom jejich produkt je totální shit.

 

2 Citovat

ja bych byl tvrdsi. smejdi s hrncema co okradaj duchodce.  analogie 1:1

nastesti kolem sebe sirim narativ “kiwi nikdy za zadnych okolnosti”  dostatecne hlasite, takze kiwi obeti v mem okoli je prakticky nula. uff.

2 Citovat

Další malé vítězství civilizovaného světa nad kiwi...  https://www.planes.cz/cs/article...s-kiwi-com

 

 

5 Citovat

Zpráva ČTK:

Český prodejce letenek Kiwi.com, který působí na globálním trhu, nemusí poskytovat irským nízkonákladovým aerolinkám Ryanair údaje o kreditních kartách svých zákazníků a e-mailové adresy. Dnes o tom rozhodl Krajský soud v Brně, který zamítl žalobu Ryanairu. Rozsudek není pravomocný a je možné se odvolat (ČTK)

0 Citovat

Soud v Brně.

To je všeříkající.

9