Máte někdo zkušenost s garancí od SkyPicker? Pokud mi uletí přípoj lowcostu, fakt mi najdou a zaplatí náhradní let? Pracovnice helpdesku to tvrdila, nicmene podminky na webu jsou dvojznacne. Pokud to skutečně funguje, je to velká motivace používat je. .

Skypicker.com / Kiwi.com

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

tak zase Ryanair tiez bezplatne neponuka vyber sedadla, takze to je jedno

0 Citovat

Rád bych se tímto podělil se svojí osobní zkušeností při využívání služeb Skypicker.

Společnost Skypicker jsem tak nějak vnímal jako zajímavý projekt do doby, kdy jsem měl možnost se sám přesvědčit, jak to vlastně funguje. Poprvé jsem si vyzkoušel krátký let Manila - Legazpi, kde vše proběhlo bez problémů. Toto mě tak nějak přesvědčilo o tom, že bych služeb společnosti mohl využívat i do budoucna. Co mě tak trochu potěšilo bylo to, že jsem obdržel slevu 10 Eur na další nákup. Říkal jsem si wow, firma chce ukázat, že si zákazníka váží a to byl velký omyl.

Nedávno jsem zakoupil další 3 letenky Manila - Praha, kde jsem chtěl uplatnit slevový kód, který jsem od společnosti obdržel. Po vyplnění všech informací a zadání kódu vše vypadalo skvěle ,ale stránka zamrzla při odesílání platby. Najivně jsem čekal nějakou dobu kdy mi došlo, že platba neprobíhá a tak jsem by nucen zavřít prohlížeč a zkusit to znovu. Mezi tím jsem zjistil, ze kód který jsem zadal již nelze uplatnit, jelikož předchozí objednávka která neproběhla jej držela v systému. Kontaktoval jsem tak zákaznickou podporu s tím, jestli by mně nepomohli a co mám dělat. Bylo mi řečeno, abych vyzkoušel jiný prohlížeč a tak jsem to udělal. Můj údiv nastal ve chvíli, když jsem zjistil, že stejný let v jiném prohlížeči je cca o 3000 Kč dražší. Ovšem, vím jak fungují cookies a tak mi vše bylo jasné že tudy cesta nevede.

Kontaktoval jsem opět zákaznickou podporu a vysvětlil celou situaci znovu s tím, že v jiném prohlížeči jsou mnohem vyšší ceny. Bylo mi řečeno, že je to běžné a ceny se mění. Hmm... Ale nedalo mi to, abych nevyzkoušel původní prohlížeč znovu. A bingo, ceny opět nižší, ale kód již nelze použít. Stále jsem byl v kontaktu se zákaznickou podporou a očekával jsem, že mi kód odblokují a nebo dají jiný, ale bylo mi řečeno že mi nemohou s tímto pomoci. Jak zajímavé a neuvěřitelné.

Letenky jsem koupil a říkal jsem si, že 270 Kč nehraje roli, když už jsem utratil přes 30K. Ale pak mi to nedalo a tak jsem vyzkoušel podporu na Twitteru, což z počátku vypadalo slibně. Ale ne na dlouho. Operátor se jakoby snažil a pak mi oznámil, že kód je odblokovaný a že jej mohu použít a že platí měsíc. Hej, ale já už letenky koupil a za měsíc letím domů. To my připadalo jako výsměch. Kam bych asi tak letěl ještě ve stejném období? Nikde, to je jasné. Celé mi to nedalo a zabrouzdal jsem na web přepravce Cebu Pacific, kterým poletím. Jaké bylo překvapení, že letenka byla za stejnou cenu a to včetně stravy, kterou jsem bohužel u společnosti Skypicker neměl v ceně. Ale mohu si ji přikoupit, jak mi zdělil operátor za cenu 11 Eur za servis, kde v průbehu letu se jídlo podává 2x.

Ponaučení? Ano, Skypicker nikdy více. Je to společnost, která se přiživuje na cestujících a ve své podstatě nenabízí žádnou skutečnou slevu, ale jedná se o marketingový trik. Veřím tomu, že zamrznutí prohlížeče bylo záměrem společnosti, kdy pak spoléhali na to, že si zákazník stejně letenky zakoupí a to i bez slevy.Kdyby totiž tato společnost byla seriózní firma a vážila si zákazníků, celá situace by byla jiná.

Když budete chvíli hledat, najdete ceny a služby mnohem lepší než u Skyppickeru. A pokud se stane, že nastane nějaký problém, letecký přepravce se k situaci postaví adekvátně a ne tak pasivně a neochotně, jak jsem měl možnost zažít u společnosti Skypicker.

0 Citovat

smiley smiley smiley smiley Kůli 270 Kč to takhle hrotit a zuřit smiley smiley
No, mohli to výt dvě jídla v průběhu letu, vid? smiley
Sry... Ale takovýhle problémy mě baví smiley smiley Jinak GL příště Ti to snad vyjde.

0 Citovat

tragedia rovnajuca sa genocide armenov...

0 Citovat

no skor kupujem priamo u lowcost aeroliniek smiley prip. ked uz cez takychto predajcov ako skypicker, rumbo, tripsta a pod, tak jedine ak sa da vycarovat nejaka kartova zlava:)

0 Citovat

Hlavně nechápu, co ho vedlo k nákupu přes Skypicker smiley Při každém srovnání u nich vychází letenky vždycky dráž, sleva možná odečte akorát tu jejich manipulační přirážku smiley

0 Citovat

asi fakt ta "zlava zadarmo"

0 Citovat

Přesně tak,jejich "sleva" rozhodně nepokryje ani rozdíl v ceně o kolik je Skypicker dražší a určitě bych nevymyšlel konspirační teorie o umyslnem zamrznutí při platbě smiley

0 Citovat

No jo, židé to by odpovídalo... LOL

A tak mi to připomnělo i jeden vtip, když už jsme u toho.

Povídá Kohn Abelesovi:

"Včera jsem si pouštěl moc krásný pornofilm."
"A co na něm bylo tak krásného?"
"Ten sex nic moc, ale já jsem si to pouštěl pozpátku."
"Cože?"
"To vám byla nádhera, když ty kurvy v bordelu mi vracely peníze!"

0 Citovat

Mimochodem až teď koukám na webu a vidím, že Skypicker je docela problémová společnost a něco jako důvěra v kvalitní služby je jen bláhová představa o něčem, co tady vůbec pro tuto firmu v reálu neexistuje.

Zajímavé zkušenosti třeba zde:

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g1-i10702-k8610055-Skypickers-Air_Travel.html

0 Citovat

Skypicker je brněnský start-up.... jsou to Češi smiley
Akorát se neorientují na české zákazníky, takže hledat s nimi letenky z Evropy je absolutně na nic, údajně se orientují na Asii a Jižní Ameriku, kde mají stáhnuté všechny low-costy a umí zkombinovat leccos....tvrdí
Když to vyzkoušíte, tak to bohužel VŮBEC nefunguje smiley .... a rozhodně nejsou levnější .....

0 Citovat

No momentalne spolupracuju trosku aj s pelikanom a ide len o lety po europe (zatial), takze chcu aj toto riesit zrejme. Ale tiez to nie je nic moc udajne

0 Citovat

Skypicker používam iba na to, keď chcem vymyslieť nejaké kombo s lowcost letenkami po Európe - možnosti toho ich vyhľadávania sú moc fajn. Potom samozrejme v 99% prípadov výjde lacnejšie to kúpiť inde.

0 Citovat

Myslim ze na jedno kliknuti nejlip funguje skyscanner . zadam zemi odkud a treba kamkoliv a mam bez nejakeho slozite vyhledavani nabidky.. azir se mi libi umi toho vic nez skyscanner. ale nekdy mi to prijde takove neprehledne . skipicker jsem zkusil po tom jejich reklamnim rozhovoru na DVTV a hned jsem zjistil ,ze to zase s tim jejichj ,jak reditelka tvrdila , originalnim vyhledavani neni tak slavne ... nejak nerozumim pak vubec tomu .proc lidi kupuji letenky pres vyhledavace a nekupuji rovnou u dane letecke spolecnostio...

0 Citovat

Ne vždy jsou u leteckých společností letenky levnější smiley U lowcostů tedy 100% ano.

0 Citovat

Upřímně moc nechápu tuto diskuzi a velké hanění Skypickeru a vychvalování AZair do nebes. Já osobně používám Skypicker teprve chvíli a jsem si ním poměrně spokojený. Mají telefonní číslo, kam se člověk opravdu dovolá a kde mi tři krát ochotně odpověděli moje dotazy. Taky se mi líbí Skypicker garance, jestli to funguje, tak jak říkají, tak je to zajímavý koncept (ano četl jsem si diskuzi na Tripadviseru), ale upřímně když prodají letenky za 20 milionu denně, tak je to velký objem a tím pádem se toho hodně nemusí povést. Určitě lidé spíše napíší negativní zkušenost než pozitivní. Jsem si vědom, že Skypicker hledá dražší letenky, ale myslím si, že 300 Kč v nějakých případech není vůbec špatné (když máte tu funkční podporu).

Dále se mi líbí snadné vyhledávání, kde to tam člověk může velmi lehce vystřelit od boku a najít si spoje, které potom koupí třeba jinde. Líbí se mi to, jak je to na pár kliknutí. Na druhou stranu se mi líbí i AZair, kde si člověk může všechny věci nastavit podle sebe a letenky jsou většinou levnější. Nevýhodou AZairu je to, že to chvíli trvá a není to na pár kliknutí.

Mě tato diskuze prostě přijde něco jako jestli je lepší iPhone a nebo Android. Skypicker je koukatelnější, jednoznačně uživatelsky příjemnější a dražší. Naproti tomu u AZairu si vše může člověk nastavit přesně podle sebe a hold to chvíli trvá.

Jsem hrozně rád, že oba projekty existují a že jsou z Čech. Fandím oběma. Každý je hold pro jinou cílovou skupinu lidí.

0 Citovat

super povedane

0 Citovat

Samozrejme ze kazdy ma svuj nazor ,,ja treba jako nejednodussi na prvni vyhledani vidim skyscanner , je rychlejsi i nez stranky jednotlivych aerolinek ,, zadam zem odkud a kam , nebo treba kamkoliv a hned mi to vyskoci i s tim kdo to leti ...tedy po rozkliknuti te nabidky, ukaze mi to i jednotliva mista z te zeme a snadno si vyberu co chci, azair je asi lepsi, ale je pravda ze je takovy narocnejsi na zadani a orientaci v tom ,,i kdyz vse se tam da nastavit jak clovek chce ..ale treba kdyz zadam od kdy do kdy chci letet a to rozpeti tech dat je prilis velke, tak je to takove neprehlednejsi a trosku se v tom clovek musi orientovat vic .aby nasel to sve, ty ruzne kombinace ,,,Skipcker jsem zacal prohlizet az kdyz jsem vyslechl na DVTV rozhovor te jejich mlade, trosku na muj vkus prilis velke suverenky reditelky .. no a hned jsem nasel svym zpusobem ,lepsi konkretni nabidku ,kterou mi nenabidl ten jejich ,jak tvrdila ,originalni system ,,,nutno uprimne priznat ze mi to nenabidl ani skyscanner a dokonce ani azair,,, slo kokretne o let z Karpathosu do CR nebo pripadne okolnich letist,,v druhe polovine cervna prakticky i let tam ,,,ale hlavne zpet mi vsechny vyhledavace nabizely cenove nesmysly , dobra cena sla sestavit jen zadavanim jednotlivych letu u konkretni letecke spolecnosti..ale tu kombinaci mi vyhledavace nenasly...,,jinak absolutne neverim jejich proklamovane garanci,,, vzpomel jsem si na to ted , kdyz jsem letel z Prahy na Standsted a ze Standstedu do Corku...mela tam byt 1.25 na prestup v Praze nam strikali kridla prileteli jsme o 20 minut pozdeji.,. nez jsem to probehnul z letadla tak zbyvalo 40 minut do odletu,.. kdyz by me nepustili pres fasttrack tak jsem to asi nestihnul a neverim ze by mi Skipicker ,pres ktery tento let sel koupit ( koupil jsem si ho u Ryanairu sam ) neco zaplatil nebo mi nejak pomohl, ze by zajistil nasledny let bez poplatku ,,,,v prepravnich podminkach pisou o te garanci velice vseobecne a zalezi na osobnim posouzeni,,, je vseobecne znamo ,ze low costy na sebe necekaji ani u stejne spolecnosti , jsou to vzdycky jednotlive lety a podle meho je jakakoliv garance nesmyslem a jen klamavou reklamou pokud ma nekdo osobni zkusenost , ze to tak neni tak si rad prectu a zmenim treba nazor,, je ale fajn ze vznika konkurence ..

0 Citovat

Mikir - používej prosím Enter, rozděluj text do odstavců. Tohle se čte mizerně smiley Děkujeme

0 Citovat

Musím souhlasit s "Honza9".

Podle mě si sem většina lidí přišla řešit svoje komplexy a za vším je pouze všem známá závist a nepřejícnost úspěchu ostatním.
Nejsem žádný zkušený cestovatel tudíž sem nemohu napsat svoje zkušenosti s ostatními prodejci, ale dle mého názoru tady většina lidí především nechápe (dost možná ani nechce chápat), jak vlastně Skypicker funguje a na co se specializuje.

Rozhodně doporučuji celkem obsáhlý rozhovor v aktuálním čísle Forbesu, kde je vše vysvětleno a z kterého teď budu čerpat i já.

Co jsem tak pochopil, tak je nesmysl srovnávat Skypicker s něčím jako je Skyscanner nebo Kayak. Protože Skyscanner je pouze porovnávač, tedy něco jako u nás všem známá Heuréka, který dostává provize za prodané letenky. Naopak Skypicker prodává svoje vlastní letenky, které nejdřív koupí u aerolinek a pak je pře-prodá nám zákazníkům s příplatkem (jejich marže). Skypicker například platí provize Skyscanneru nebo Kayaku za to, že přesměrují zákazníky na Skypicker!

Další věc je jeho specializace, kdy se specializuje na destinace, kam nelétají přímé linky. Tudíž jako svojí největší zbraň zmiňují algoritmus, který dokáže nakombinovat různé lety od různých leteckých společností za nejlepší ceny a nejkratší dobu letu (podle nich nejlepší algoritmus na světě smiley ... s tím chlubením to asi přehání, to máte pravdu...) smiley

Další věcí kromě toho, že se nespecializují na přímé lety je to, že se nespecializují na český trh, který tvoří pouze 0,5% jejich příjmů.
Aktuálně je jejich hlavním trhem USA, kde začali spolupracovat právě s Kayakem.

Dále tu zaznělo, že je lepší si letenku koupit rovnou u aerolinky - samozřejmě, že je, což Skypicker i potvrdil, ale dle jeho informací to dělá minimum zákazníků, protože je pro ně pohodlnější koupit všechny letenky u jednoho prodejce (Skypicker), než kupovat letenky jednotlivě od všech dopravců. K tomu je tady i již zmíněná Skypicker Guarantee, kdy v případě zpoždění letadla a nestihnutí dalšího spoje Skypicker zaplatí další nejbližší spoj bez jakýchkoliv dalších nákladů pro zákazníka. Například je to "prý" při nedávném výbuchu sopky na Bali stálo každý den několik milionů (plánují proto pojištění proti přírodním jevům).

Čeho se bojím je to, že mají až moc "velké" plány a rozrůstají se až příliš moc rychle, například loni u nich pracovalo 30 lidí, aktuálně 300 a do konce roku plánují 1.500 lidí!!! smiley
Dost těžko si dokážu představit, jak takový strmý růst koordinovat.
Plánují vstup na burzu nebo ze začátku pronájem letadel s posádkou a v případě úspěchu letadla na leasing s vlastní značkou aerolinky.

Každopádně jim fandím aby se jim jejich plány podařily a podle mě by jim tady měl fandit každý a nepsat tu takový kraviny...!

Předem se omlouvám, pokud jsem výše napsal nějaký nesmysly nebo desiluze, snažil jsem se jen trochu otevřít oči lidem, kteří tu rozpoutali hon na čarodějnici (Skypicker).

Díky, Lukáš

PS: Nepracuji ve Skypickeru a nemám s ním nic společnýho smiley (... bohužel ... nějaký ten podíl by se šiknul) smiley

0 Citovat

2. marca bude mať zakladateľ Skypickeru v Brne prednášku:
https://www.facebook.com/events/1700373906911742/

0 Citovat

Vydělávat musí slušně pokud to lidí kupují.
Mě to letenky Praha - Sardinie via Milano pro celou partu našlo za 26 000,-Kč.
Vše jsem udělal jedním nákupem u EasyJetu za cca 18 000,-Kč Marže více než královská.

0 Citovat

Lukáši, mám takový pocit,že sis přečetl rozhovor v časopise, ktery se ti líbil a proto všemu věříš, což ok,ale moc ok není to,že tady třeba lidi obvinujes že závisti - na rozdíl od tebe, zkušené cestovatele,kteří mluví o své praktické zkušenosti se Skypickerem a nesdílí tvé nadšení.
Už jen několik postřehů k tomu,co jsi napsal-k tomu pojištění se tu už vyjadřoval někdo nade mnou.Obecne tyhle vyhledávače používají lidi,co hledají nejlevnější letenky a to jim Skypicker v drtivé většině případů nenabídne.Takze maximálně ho použijí k vyhledání spojení a koupi někde jinde.Obecne jde o to,že při cestování po Evropě se dá prakticky všude dostat lowcostem za pár korun a nějaká garance mě vůbec nevzrusuje a mimo Evropu se litá s lowcostama minimálně a když už,tak bez přestupu a u klasické aerolinky žádnou garancí nepotřebuji. Už jen proto nechápu,co tak skvělého mi nabízí za o tolik vyšší cenu?

0 Citovat

Lukasi asi jsi me nepochopil na Skipicker jsem nepsal proto, ze jsem nasel lepsi cenu, ale proto ze mi ten jejich nejlepsi system na svete nenabidnul dostupne varianty,,, Budu pro nazoronost konkretizovat.. hledal jsem letenku z Karpathosu kamkoliv , protoze jsem flexibilni a nevadi mi kdyz neni let jen do CR... taky jsem vlastne nevedel ,kdo a kam lita na Karpathos a taky muze byt ta vec ze pokud je nejaky let zpet levny , tak casto byva i let tam rovnez z toho mista za nejlepsi cenu ( nemusi to tak byt ) .. protoze toto vyhledavani jsem provadel uz davno , tehdejsi ceny nejsou aktualni ..ale muzes si sam zkusit co ti nabide Skipicker dnes , kdyz zadas do jejich vyhledavace Karpathos - kamkoliv 26.6. jednosmerny let,,,pokud ted vidim tak mi to nabizi Italii Veronu za 28575 Kc ..( po rozkliknuti 28060 ).kdyz totez zadam na Skyscanneru tak mi to nabizi Nemecko 5519 Kc Rakousko 5726 a Ceskou Republiku 6319....onu Italii do nabizi za 25640 Kc ..a ja se ptam proc nejlepsi system na svete nabizi variantu 5x drazsi a nenabizi ostatni moznosti ..alespon na prvni kliknuti,,, protoze kdyz pak slozite najdes Berlin a kliknes na obrazek ktery nabizi cenu 34 tisic tak se ti napred ukaze varianta s 35 tisici a pak teprve naskoci 7178 ,,ten stejny let co je na Skyscanneru za 5519 ,, Prahu to nenajde vubec kdyz zadas Karpathos - Praha tak ti to zdeli ze zadny let nebyl nalezen ,,, nezlob se na me , ale tohle podle meho nazoru neni vyhledavac na patricne urovni ,,,
A jen jeste k tomu pojisteni... pises ze predpokladas , ze Skipicker pocita s urcitou casovou rezervou a ze ti let ktery tomu neodpovida nenabidne,,, Ten konkretni let za tech 7178 Kc to nabizi ac je tam na prestup v Athenach jen hodina casu,,oboji leti Aegan neletel jsem s nimi nikdy, ale hodina na prestup je vseobecne malo ...Jinak sopku jsem uvedl jako rekci na tech 5 milionu,,,, proste jsem mel let s Prahy do Franfurtu Hann tedhy jeste s Ryanairem a nasledny den let do Kerry ,,tento let byl zrusen pro erupci sopky na Islandu ,,, Ryanair mi bez poplatku vymenil letenku na nasledujici den ,jak je bezne pri zruseni letu , bez ohledu na duvod zruseni ,,proplaceni dalsich nakladu..hotel, doprava atd,, bych asi ziskal za predpokadu pojisteni ktere jsem nemel .. protoze pri cenach letenek Ryanairu pojisteni neresim ,,navic jsem spal u letiste v B+B kde jsem si jen zajistil dalsi noc ,,,takze ten muj naklad byl zanedbatelny,,,

0 Citovat

Mně je zase úplně jedno,kdo mi prodá nejlevnější letenku a jen proto,že je někdo český a jiný zase cizí zprostředkovatel mě v danou chvíli vůbec nezajímá a jen proto,že jsou Češi u nich nakupovat nebudu. Taky Ti určitě nebudu vysvětlovat problematiku příjmu Skypickeru protože je mi úplně jedno,pokud tě to zajímá,tak se tomu klidně pověřuje a jen na okraj,příjmy a zisk je velký rozdíl.V neposlední řadě si možná nejdřív zkus vyhledat pár letenek přes Skypicker a přes jiné vyhledávače a sám uvidíš ten rozdíl. A ještě pro jistotu,to,že se věnuje jiným trhům a generuje tam většinu obratu je taky mimo argument,protože my tady řešíme Cesko. A pokud nechceš pochopit to,že co tady zaznělo,je názor většinou zkušených cestovatelů,je to tvoje věc,kazdej si může jít vlastní cestou,jen tady ty tvoje argumenty nebudou padat na úrodnou půdu mám obavy.

0