Máte někdo zkušenost s garancí od SkyPicker? Pokud mi uletí přípoj lowcostu, fakt mi najdou a zaplatí náhradní let? Pracovnice helpdesku to tvrdila, nicmene podminky na webu jsou dvojznacne. Pokud to skutečně funguje, je to velká motivace používat je. .

Skypicker.com / Kiwi.com

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

David Eiselt napsal(a):

Travelhacking a lowcost aerolinie bez provizí. Což taky není 100% pravda :)

Dávají některé aerolinky prodejcům nějaké provize? Vždyť platba kartou znamená 1-2% transakční fee, to by na každé letence tratily. A tolik pojištění neprodají.

0 Citovat

myslim ze lowcosty nedavaju, minimlane hardcore lowcosty ako wizz, alebo ryanair...u inych ktore figuruju v GDS by sa dalo polemizovat, ci nejaky iny sales channel pouzivaju. Vacsina ludi sa aj tak necha obalamutit na poistenie, prip. pouzije "nespravnu" platobnu kartu. Fora ako toto sa neda brat ako reprezentativna vzorka :D

0 Citovat

Kiwi má 30% provize na lowcostu, to je jiný příběh. Takže tady na tom netratí. Ono ale stačí, aby Ryanair začal prodávat navazující lety a Kiwi přijde o 50% evropského trhu.

0 Citovat

Kiwi přestal nabízet lety Ryanairu. Neví někdo jak dlouho? Zda se jedná o dočasný výpadek nebo si na ně konečně došlápli?

0 Citovat

Kéž by, co se v posledních dnech zase objevilo v médiích - a la Kiwi zlevní letenky o polovinu, je fakt děs.

0 Citovat

Uz to chvili je (jestli me pamet neklame, tak mi to ryan nenabidlo pred cca 14 dny). Coz je dle meho skoda, aspon to inspirovalo na cesty a nemusel jsem kvuli tomu tolik klikat :)

0 Citovat

kiwi uz zas nabizi ryan

0 Citovat

Kde to vidíš? Z Prahy nic... Líbí se mi jejich argumentace, že mají v nabídce dalších 700 aerolinií, tak Rynair nehraje roli :) Kéž by jejich zbožné přání bylo vyslyšeno.

0 Citovat

treba tu


kiwi.png

0 Citovat

Tomuhle fakt nerozumím... Fungující byznys podpořit 1mil eur, za co? Aby dělali ostudu a okrádali lidi...?!

http://zdopravy.cz/stat-nalil-do...orun-2784/

0 Citovat

Jsou šikovní. Nakonec to zaplatíme my, daňoví poplatníci.

0 Citovat

Když už jde do tuhého a víme, že to víc růst nemůže http://archiv.ihned.cz/c1-659823...iard-korun

0 Citovat

Dostal jsem hint na chybu v magii... Kdo by chtěl a má chuť se tahat s Kiwi o letenky ze španělské Melily do Indonésie za pár stovek, má šanci.


melila-kiwi.png

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Dostal jsem hint na chybu v magii... Kdo by chtěl a má chuť se tahat s Kiwi o letenky ze španělské Melily do Indonésie za pár stovek, má šanci.


Hm, Melilla místo Malinau, tenhle druh chyby je na Kiwi docela běžný a člověk jim to může hlásit pořád dokola a stejně si tu databázi letišť neopraví, vždycky jenom jednotlivé boty...  Mám hotovou sbírku screenshotů s takovýmito legráckami.

0 Citovat

Nevíte někdo, jak to funguje v situaci, kdy jsem si našel krásný let z Milána do Brasilia s přestupem v Lisabonu přes Kiwi (operováno TAP Portugal) za nádhernou cenu 4,5k včetně odbaveného zavazadla (kiwi říká) a když vyhledám tentýž spoj na stránkách TAPu píše mi to, že všechna místa už byla obsazena? Kiwi mi prostě vrátí peníze? Nebo to mají nějak pořešený? Je to bezpečný?

0 Citovat

Opravdu ti ta cena u Kiwi zůstane až k platbě? 

0 Citovat

Jojo, až k formuláři, kam se píší platební údaje a pak je tam tlačítko zaplatit 4,5k. Dokončit jsem to nezkoušel, protože mi ten termín nevyhovuje, ale zdá se, že se tam dá najít podobných kombinací plno.

0 Citovat

Ony totiž u Kiwi občas takové bombastické ceny bývají, ale jakmile dojde na poslední fázi před platbu, zázračně se přepočítají. Údajně to není záměr, ale vlastnost systému, do kterého se natahují údaje několikrát denně a ještě čas od času s chybou. Teprve před platbou se cena ověřuje dotazem jich systému v systému u aerolinky, případně  prodejce. 

0 Citovat

Vojtěch Hájek napsal(a):

Jojo, až k formuláři, kam se píší platební údaje a pak je tam tlačítko zaplatit 4,5k. Dokončit jsem to nezkoušel, protože mi ten termín nevyhovuje, ale zdá se, že se tam dá najít podobných kombinací plno.

Podstatná je informácia či sa bavíme o spiatočnej letenke alebo one-way. Ak one-way tak je cena ok.

0 Citovat

Nevím no, já se pod 10 tis. na dvou náhodných termínech nedostal. Zavazadlo pak v ceně není na 100 % (pouze příruční).

0 Citovat

Kiwi se v zoufalství účastní už i Ovarových čínských šaškáren...

Podepsána byla i dohoda v oblasti vzdělávání ze strany Vysoké školy finanční a správní, dohody podepisovaly i agentura CzechTourism a společnost zaměřující se na leteckou dopravu Kiwi.com.

https://echo24.cz/a/SPv5F/zeman-...ulezitejsi

0 Citovat

Pecunia non olet ... Nikomu, ani Dlouhému.

0 Citovat

Nemá někdo interní info o tom, jak to aktuálně u Kiwi vypadá? V meta vyhledávačích už nesrší magií jen Kiwi, ale mnohdy třeba lucky2go kombinující lety Ryanairu a jiných aerolinek s citelně vřelejšími cenami... Naskýtá se tak otázka, zda Kiwi nekrvácí, přeci jen je to jejich jediný příjmový kanál (meta vyhledávače) a pokud se tu propadnou na nižší pozice díky tomu, že nejsou cenově konkurence schopní, musí dříve či později změnit mediální píseň o tom, jak rostou v tisících procentech. Že bychom se dočkali dokonce červených čísel? :)

0 Citovat

Kiwi delegace aktuálně v Číně se Zemanem. Vypadá to, že hledání k(t)upce běží na plné obrátky...

0 Citovat

Ahoj, jsem idiot, ale na podzim jsem potřeboval na rychlo booknout letenky do Malagy a Ryanair měl přetížený web a přes appku mi to taky nešlo. No tak jsem to vzal přes Kiwi. Cena byla kupodivu úplně stejná, nevím kam se Kiwákům ztratila marže. Doufal jsem, že si pak klasicky přes web Ryanairu booknu priority a tím pádem větší batoh, ale nedošlo mi, že ty šmejdi brněnský si do rezervace dávají vlastní mailovou adresu, takže já se do správy rezervace nedostanu. Kiwi mi nabízí pouze velký zavazadlo za 100€ na osobu a to odmítám dát. 

Neznáte někdo prosím ten rezervační mail, který Kiwi používá pro bookování Ryanairu? Případně napadá Vás jiné řešení, levnější než  100 €? Kolik by stálo připlatit si za vetší batoh přímo u gate na letišti? Nemůžu to najít. 


A ano, můžu si za to sám, já vím. Kiwi nebrat. 
0