Kdo by chtěl zkusit štěstí, Air Berlin inzeruje 10 € slevu na osobu po přihlášení do newsletteru https://www.airberlin.com/de-DE/newsletter# Osobně mi to našlo lety o 10 eur dražší při použití kupónů  .

[AB] Air Berlin

Založil ve fóru Letecké společnosti

My jsme leteli dva roky zpatky s Fly Niky tez nejlevnejsim tarifem jen s prirucnim zavazadlem (operuji lety spolecne). U check-inu na netu bylo mozne vybrat si misto a k jidlu podavali maly sandwitch, rozlevanou vodu a kafe (2 hodinovy let).

0 Citovat

U AB to prostě nejde, resp. jde za poplatek - osobní zkušenost. A kdo nevěří...
Im Tarif Economy Light ist der zusätzliche Service einer Sitzplatzreservierung (inkl. XL-Seat für mehr Beinfreiheit) möglich und kann bereits während der Buchung oder nachträglich unter Meine Buchung » hinzu gebucht werden. Beim Web Check-in haben Sie keine freie Sitzplatzwahl, d.h. Ihnen wird vom System ein Sitzplatz zugewiesen. Hierbei werden ökologische und ökonomische Aspekte bei der Flugzeugbeladung berücksichtigt. Aus diesem Grund können wir gemeinsam Reisenden ohne Sitzplatzreservierung nicht garantieren, dass Sie Sitzplätze nebeneinander erhalten.

0 Citovat

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli z vás někdo neletěl s AB do LAX? mají na příští rok docela dobré ceny letenek, jen jsem na ně nečetl zrovna dobré recenze... smiley Chci letět VIE-DUS-LAX...a v DUS je přestup 1h20min, dá se to stihnout? co když to uletí? Dá nám AB nový let?

0 Citovat

Letěli jsme několikrát, naposledy JFK. Přestup v DUS v pohodě, to letiště a vzdálenosti mezi terminály nejsou velké. Buď chvíli počkají na své přípoje, případně poletíš dalším letem. Zaopatření na palubě včetně zábavy neurazí, ani nenadchne, takový průměr. Druhá věc je, že teď naposled nám stornovali polední segment letu a zatím to z nich neúspěšně lámu...

0 Citovat

Ne měli jsme klasickou Holzklasse a dalo se, letěli jsme horšími... DUS-ARN. Na druhou stranu se k tomu postavili čelem, zajistili lidem jídlo, taxi a noc v hotelu. Jen nám se to jaksi nehodilo.

0 Citovat

Co očekávat od Air Niki při letu Vídeň Bangkok?
Cenově je to za 11700 Kč, první let je uveden pod AN, druhá část je operován společností Etihad. Pokud to porovnám laicky s Ukraincema z Prahy (jakožto prozatím dvě nejlevnější standartní nabídky), působí to na mě více sympaticky, lepší časy přestupů, radši Abu Dhabi než Kyjev. Váha zavazadel mě nezajímá, vše je v jednom menším báglu.
Jaká je kvalita letadel (Airbus Industrie A320-100/200 a Boeing 777-300ER versus Boeing 737-700 a Boeing 767), servisu (jídlo), atd.?

0 Citovat

První let tě asi moc nepřekvapí, ale Etihad je velmi příjemná a sympatická aerolinka, která dokáže vyprudit jen tím jejich neustále se opakujícím klipem, který běží minimálně 30 minut před vzletem a to stejné po přistání. Navíc vypínají IFE 20 minut před dosednutím, za tohle bych vraždil smiley

0 Citovat

Až na to, že na trasu Abu Dhabi - Bangkok mal Etihad prenajaté staré ošúchané lietadlo od indických SpiceAir s otrasným IFE a nepohodlnými sedačkami/let 1.1.16 / a let to teda nebol nič moc.../navyše sme zažili prvý krát air marshala v činnosti pri krotení opitého Anglána. Leg s Niki mi pripadal lepší, vrátane cateringu...

0 Citovat

A zjistím nějak, kterým letadlem na dané trase kdo lítá? To se třeba divím s tím Etihadem, nebyla to jen nějaká nouzovka?

Ad Niky: já se tak lehce díval po netu a celkem je to hodnoceno jako stadartní společnost, sice lowcost, ale přece jen pod patronací Air Berlin.

Zatím totiž nad tímhle combem docela uvažuju. Pokud by se neobjevila nějaká zajímavá akce, přijde mi to v téhle ceně vcelku snesitelná varianta na únorový Bangkok.

0 Citovat

Ty jo, asi jsem to nějak zakřiknul.
Ted když se podívám na spoje Víden/Bangkok, tak Air Berlin respektive Air Niki spoje už vůbec nejsou za danou cenu, vše vyskákalo na 13700+ a konkrétně Air Niki už v nabídce vůbec není, jen Air Berlin přes Dusseldorf.
Nevíte, proč Niki nemohu najít (zrušeny lety, zvýšení celkově cen, mimozemšťani, nevymazatelné cookies a historie hledání,...)?

0 Citovat

Ufouni... bohužel poslední dobou do cen letenek dost kecaj! smiley

Jinak já vidím Niki přes AUH pak Etihad za 13,7k, ale tváří se to zprvu jako AirBerlin.

0 Citovat

Jojo, těch 13 + tam je. Spíš jsem překvapený, že zatímco jiné aerolinky si ceny +/- drží, tak Niki poskočilo velmi výrazně. Jak jsem psal, docela jsem to poslední dva, tři týdny sledoval a běžně tam bylo okolo 11,7 s Fly Niky/Etihad, což mě tak nějak uchlácholilo, že to bude i za měsíc. A během pár týdnu ceny poskočila o 2000 nahoru.
Máme předběžně vymyšleno, že do půlky října budeme čekat na nějakou akci a pak asi klofnem, co bude nejlevnější, tak mi to docela zkazilo náladu, že nejlevnější je očividně částka okolo 13k. Holt každý litr dolů dobrý smiley

0 Citovat

Ano, standardní ceny na BKK jsou 13-15 tisíc, lidi si myslí díky akcím co tu házíme něco jiného, ale tohle je tvrdá realita ;)

0 Citovat

Jasně, těch 13-15 samozřejmě vím, že je standart. Jen mě právě překvapilo, že si Niki tu cenu okolo 11,5 drželo ne v řádech dnů, ale týdnů.
Ale no problem, počkáme smiley smiley na nějakou akci

0 Citovat

Ahoj, mám koupeny letenky s AB do Miami na prosinec přes OTA. V souvislosti s aktuální insolvencí se píše, že budou létat do konce listopadu. Pamatuji ještě obdobnou situaci se SkyEurope, kde jsem o zaplacené letenky přišel. Tady však jde o poměrně víc peněz. Co se dá teď dělat? Mám čekat na zprávu od AB, jestli letenky zruší nebo se obrátit na AB? OTA? a žádat změnu/storno letenek nebo koupit nové a pak čekat, jestli se budou kompenzovat nebo se budeme muset přihlásit do řízení o insolvenci/k soudu? Bohužel potřebuji mít jistotu, že v daném termínu odletím...

Lze teď obecně vůbec něco podniknout nebo jen čekat jak to celé dopadne? Díky za věcné odpovědi.

0 Citovat

Ahoj, létat budou minimálně do listopadu díky půjčce. Do té doby může zdražit ropa a kuklux klan z perského zálivu zase začne rozhazovat všemi směry.

Krach aerolinek je víc politický, než ekonomický problém.

Co tím chci říct? Zatím netřeba podnikat jakékoliv kroky. Pokud nastane možnost bezplatného zrušení (markantní změna času letů), udělej to a kup letenky jinde.

0 Citovat

Ok, díky Dejve, počkáme a snad to nějak dopadne..

0 Citovat

Přesně tak, je to hlavně politický problém. Podle všeho jde jen o obejití překážek k převzetí Lufthansou. Tedy celý ten tyjátr. Tak trochu chucpe...

0 Citovat

Ahojte, skúste mi prosím poradiť, dostal som 350 Eur poukaz (od AirBerlin) ako kompenzáciu za zrušený let platný do konca roka 2018. Mám rezervovať letenky ?, alebo mám počkať? Chcem niekam cestovať az budúci rok. Dik za kazdý názor, radu :)

0 Citovat

Užitečná rada je číst co napsali ostatní před tebou, tj. že AB má (půjčené) peníze na provoz do listopadu. Logicky to znamená co nejdříve VYSTAVIT letenku za použití voucheru a PROLETĚT v září, říjnu.

Jinak riskuješ že na budúci rok ti zůstane jen bezcenný kus papíru.

Čekat není na co.

0