Ahoj všem, potřebovala bych se co nejvíc low cost dostat do mexické Guadalajary, a to kdykoli od března 2016, řekněme cca na 14 dní (minimálně). S tím, že mi nevadí cestovat jen s příručním zavazadlem, je mi fuk počet přestupů či noc strávená na letišti . Tak kdyby měl někdo chuť poradit, byla bych moc vděčná  .

Mexiko - Guadalajara

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

8 reakcí

Ahoj všem,

potřebovala bych se co nejvíc low cost dostat do mexické Guadalajary, a to kdykoli od března 2016, řekněme cca na 14 dní (minimálně). S tím, že mi nevadí cestovat jen s příručním zavazadlem, je mi fuk počet přestupů či noc strávená na letišti smiley. Moc se mi líbila ta akce, co tu byla celkem nedávno, z Madridu do Mexika za nějakých 7,5 tisíce (akorát teda v momentě, kdy jsem se pro svou cestu rozhodla, už byla neaktuální).... Dá se něco takového podobného očekávat? Nebo je lepší koupit letenky co nejvíc v předstihu, protože jak se bude blížit datum odletu, budou jen dražší? Úplně nevím, jak na to vyhledávání, jsem zvyklá přes azair, jenomže tentokrát mám prý příliš málo specifické požadavky, ale nějak nevím, jak je specifikovat, protože nevím, odkud z Evropy se léta do Mexika nejvýhodněji smiley. Tak kdyby měl někdo chuť poradit, byla bych moc vděčná smiley.

Silvie.

P.S.: Díky moc za tenhle web, vždycky tu najdu přesně to, co potřebuju, ať už rady či zajímavé tipy!

0

ahoj,
ja som sa z Mexika vratila pred 2 mesiacmi, letela som z Houstonu (Texas), da sa letiet aj do Miami a odtial do Cancunu (ale to by si potrebovala aj americku ESTA - nahrada za vizum). v Mexiku lieta krizom krazom viac spolocnosti a za dobre ceny (pozri na kayak alebo orbitz), ale bezpecne a cenovo primerane su aj ich dialkove autobusy. Takze si pozri lety do Mexico City a odtial bud busom alebo lietadlom do Guadalajary.
renata

0 Citovat

Tak já bych si koupil letenku z Berlína do Cancunu teď přes budgetair, třeba zkusmo 1.3.-15.3. round trip s AF za cca. 10t. V Cancunu bych se 2 dny vykoupal a do Guadalajary se dostaneš přímým letem v pohodě za +/- 150,- USD round trip. Zkusmo třeba 3.3. s Viva tam (841,- MXS) a 14.3. s Volaris zpět (81,5 USD). Žádná věda smiley

0 Citovat

Jj sup dokud je na svete ten skyteam z Berlina, lepsi pecku asi takhle narychlo nesezenes - rozhodne ne s odletem takhle blizko..

0 Citovat

Tyjo lidi, kde vidíte Berlín-Cancún za 10t, já jsem teda našla na budgetair termín 1.3.-15.3. za 513,55eur, což je přes 14t. Tak jsem slepá nebo to druhý? smiley Tady jde o to, že se můžu dopravit Praha-Guadalajara za nějakých 21t, a když nasčítám cenu dopravnýho Praha-Berlín, a potom Cancún-Guadalajara (krát dva), a pokud bych takhle na celým tripu měla ušeřit dva tři tisíce, tak nevím, jestli to úplně stojí za to (když bych navíc musela v Cancúnu řešit nějaký ubytko, páč do Guadalajary jedu za známým, takže to odpadá).

0 Citovat

Musíš to hledat přes konkrétní vyhledávač, v tomhle případě přes polskej budgetair, pořád to tam je, aktuálně termín, který uváděl cali za 1653 PLN, takže cca 10,5 Kč.

0 Citovat

Hele a ses si jista ze ten vylet ti stoji opravdu za to ? Ja jsem ted studoval pred svoji cestou do Cancunu/Tulum/PDC info na US State travel a Jalisco state je mezi 8 (z 31) nejnebezpecnejsimi staty v Mexiku - navic tesne sousedstvi s Michoacanem tomu moc na bezpeci nepridava..

Jako vim ze to zni jako skvely napad vyrazit za kamosem do Mexika kdyz ma clovek ubytko zadarmo, ale znam osobne kuzi dva cestovatele, co to tam okolo projizdeli a oba zazili prepadeni s bouchackou v ruce, jeden v Michoacanu a druhej v Chiapasu..

Jestli ti muzu poradit tak si to opravdu dobre promysli - sance ze by se ti neco mohlo stat sice neni 100%, ale vzhledem k tomu ze treba vyrazne bezpecnejsi Mexiko City district ma na 100 000 obyvatel aktualne pres 47k trestnych cinu rocne, mas uz hezkou 50% pravdepodobnost,.. smiley Ja nejsem uplne tip cestovatele co by si projizdel nejaky hardcory, ale bezpecnost je pro me vzdycky na prvnim miste..

EDIT: Tak jsem jeste koukal primo na Guadalajaru a vypada to ze to tam je bezpecne (dokonce na wiki travel je napsano ze to je bezpecnejsi nez to Mexiko City) - nicmene pro me jeste porad trochu mimo security limits smiley

0 Citovat

K té bezpečnosti: v Guadalajaře jsem strávil před pár lety týden na studentském symposiu. Centrum města bylo bezpečné, žádný problém, ale vzpomínám si, že jednou, jak se blížil večer, tak nám místní studentky říkaly něco jako "Pojďme už zpátky, bude tma", tzn. po setmění měly samy strach se pohybovat po městě. Ale přes den jsme se cítili v pohodě, jako v jakémkoli jiném větším městě na světě.

0 Citovat

Uhmm dobře hoši, teď jste mě teda trochu znejistěli. smiley Vlastně ono to není až tak kámoš jako spíš známý a vlastně není vůbec jisté, že bych mohla celý svůj pobyt v Mexiku být ubytovaná u něj.... dalším faktem je, že když jsme spolu mluvili, tak říkal, že ,,jsou u nás místa, kde by tě zabili a nikdo by si z toho nic moc nedělal", ale přišlo mi to moc šílené na to, aby to byla pravda, takže jsem se tomu více méně smála, ale ono to asi taková sranda nebude. Mno, promyslím to, a proberu to s ním, já totiž strašně nerada dělám z komára velblouda, ale v případě 22leté holky, co se chystá sama do Mexika, možná o přehánění pokud jde o bezpečnost nejde, což. Jsme se právě poznali, když byl tady na cestě po Evropě, ale je asi trochu rozdíl mezi Mexičanem cestujícím ČR-Německo-Francie a Češkou cestující po Mexiku. A díky, aspoň jsem se opět trochu vrátila nohama na zem smiley.

0
8 reakcí