Ahojte, rada bych se zeptala, jak zacit ziskavat mile v programu Star Alliance. Pochopila jsem, ze si musim zridit program na mile u nektere z leteckych spolecnosti, ktere jsou cleny alliance a pak si muzu mile pricitat i pres ostatni spolecnosti, ktere jsou cleny. Jen nejak nevim, ktery program u ktere spolecnosti zvolit. Letos zatim letime s LOT do Japonska a pak s Ethiopianem do JAR (vse diky cestujlevne  .

Star Alliance - jak na to

Založila ve fóru Frequent flyer programy

14 reakcí

Ahojte,

rada bych se zeptala, jak zacit ziskavat mile v programu Star Alliance. Pochopila jsem, ze si musim zridit program na mile u nektere z leteckych spolecnosti, ktere jsou cleny alliance a pak si muzu mile pricitat i pres ostatni spolecnosti, ktere jsou cleny. Jen nejak nevim, ktery program u ktere spolecnosti zvolit. Letos zatim letime s LOT do Japonska a pak s Ethiopianem do JAR (vse diky cestujlevne smiley ) Nejaky tip, ktery program by byl pro nas vhodny?

0

Cau
info najdes www.wheretocredit.com

ale teoreticky dle me by se mohlo vyplatit Japonsko pripsat do FFP Aeganu a pokud mas po nem tu JAR v Bussines tak mas za chvily GOLD Status.
Ale v FFP zacinam takze pockej na radu nekoho zkusenejsiho smiley

0 Citovat

Záleží čeho chceš dosáhnout..

Status pro vstup do salónků? Pak jdi do Aegeanu a kupte si ještě krátký výlet přes Athény, abyste splnili podmínky pro vyšší status (mít 2 lety s Aegeanem na Silver, a další 4 na Gold). Stačí k tomu tato akce viewtopic.php?f=3&t=2839 (jde i jako one-way)

Chceš bonusové letenky? Pak musíš zjistit kam nebo kde je budeš nejlépe chtít a podle toho vybrat lokální aerolinku. Obecně se ale dá říci, že Lufthansa bude v tomto případě nejlepší, pro USA je to United (díky kickass.. smiley )

0 Citovat

Dik moc za radu smiley

0 Citovat

Lufthansu urcite nie na zbieranie mil na lety smiley tiez som nejak nazbieral cca 12000 mil aby som nakoniec zistil, ze este taxy budu 130 euro na let po europe... United mi prisiel naj a hlavne sa tam daju zaujimavejsie lety aj jednosmerky.

0 Citovat

Tak dejte vědět co je nej.. Já vždy zkoumal jen statusy smiley

0 Citovat

ja mam skusenosti s Lufthansou - tam som sa nikam nedopracoval smiley
s United - jednosmerka Berlin Vieden pred 2 rokmi s Lufthansou v nedelu vecer za cca 10 000 mil plus 20 euro. Cena inak by bola okolo 150 euro.
Teraz to zdvihli na 15000 mil myslim, ale da sa napr. jednosmerka Vieden-Stokholm-Istanbul-Batumi za doplatok cca 50 dolarov. (787 s Ethiopian, vecer a rano v Istanbule)

0 Citovat

Poletím s BA do JAR v business třídě (doufám) - 2 lístky. Loni na jaře jsem letěl do Basileje se Swiss. Co byste tedy doporučili, kde uplatnit míle u Star Alliance? Rád bych se podíval do NY, Karibik nebo Asie. Díky.

0 Citovat

Ešte, aby som úplne nezatratil Miles and More:
Občas sa nájdu bonusovky LOT, napríklad WAW - JFK, ktoré stoja 30k míl plus tuším cca 150 eur poplatky. Toto by sa ešte dalo, ak už niekto tie míle má.

No a zaujímavosť k tomu United:
pre zbieranie míl z letov iných členov Star Alliance je to dobré. Ale akonáhle máte letenku priamo od UA (e-tix začína 016), tak je to 5 míl za každý dolár, čo tá letenka stála. Ja mám napríklad priamy let VIE-ORD, ktorý operuje OS, ale kúpil som ho práve pri "akcii" priamo od UA a pri tej cene (cca 320e) vychádza oveľa horšie, ako keby som mal tú letenku od OS smiley

0 Citovat

Toto téma je hodně zajímavé, prozraďte nám Dejve, Lukáši, Proky u koho sbíráte míle nejen Star Alliance a co jste za to již získali.
Nezasloužilo by si to samostatný článek?
Přijde mi to dost komplikované a jelikož létám jen 2x ročně mimo Evropu a pokaždé s někým jiným, tak jsem se na sběr milí vykašlal.

0 Citovat

United, teda pokud chces bonusovky a teda nejlepe domestic v usa

0 Citovat

presne, vacsina ludi tu lieta s tym co je najlacnejsie, tak aj ked sa lieta niekolko krat do roka mimo europu, castokrat su to aj tak biedne bookovacie triedy, tak nedostanete dokopy nic. A ked uz nieco pomaly mate, tak zrazu su taxy vacsie ako letenak s inou spolocnostou, alebo zrazu na dalsi rok zvysia nutny pocet mil na bonusovy let, prip. mile medzitym expiruju smiley

0 Citovat

Expirace mil byva jak dlouha?

0 Citovat

Me se vyplatili i Avios i mile u Miles and more u Lufthansy.

Mile z letu MUC-MVD jsem vymenil za vouchery Heathrow rewards v celkove vysi 60 liber. Par liber jsem pridal a koupil jsem na LHR pritelkyni parfem smiley

Registrace u BA nam pomohla k bezplatnemu upgradu do Economy plus na letu LHR-SFO.
Za 4000 Avios z rodinneho uctu a 1200 korun mam priskok do Parize k letence LOTu CDG-WAW-NRT-WAW-IST (€204) a jeste zpatecku po Japonsku HND-FUK za 4500 Avios a 118 korun. Pritelkyne ma za 4000 Avios a 1200 korun zpatecku PRG-LHR.
Do Londyna se dostat i levneji, ale nejvyhodnejsi je pro nas LHR a Picadilly line.
Do Parize to taky jde levneji, ale za Avios letim pres Londyn, kde par dni zustanu.

LOT budu zase nacitat do Miles and more LH a par liber k pouziti na Heathrow to zase hodi. Mozna i nejakou letenku po Evrope, kdyz bude nejaka akce za mile.

Karticka CSA mi zase pomohla u jejich hladoletu s limitem bagaze 15kg k bezplatnemu navyseni limitu na 23kg.

Prave probehlou akci do Japonska s TK asi budu pripisovat do programu ANA, nejake mile tam uz mam, rodinny ucet umi taky a na letenku po Japonsku se tam taky da nasbirat.

Status nemam nikde (pri me frekvenci letu ani mit nebudu), ale sance, ze i jen registrace vam v pripade letu muze zajistit bezplatny upgrade za tech par minut snad stoji.

0 Citovat

Neptali jsme se na upgrade vubec. Leteli jsme z Prahy a diky zkratce pri prestupu na T5 na LHR jsme byli prvni u trasferove prepazky a bez jedineho slova jsme dostali nove boarding pasy.

Vtip te zkratky byl v ceste tunelem. Na jednotlive "prsty" T5 se da dostat bud pesky po povrchu a cesta muze trvat i pul hodiny nebo vytahem pod zem a tunelem, kde vas popovezou golfakem a vyjde to na 10 minut.

Leteli jsme B747 a economy byla uplne naslapana, v Y+ par volnych mist zustalo.

0
14 reakcí