Ako prosim funguju tie kalendare akciovych leteniek u pelikana? Napr.: pelikan.cz/cz/calendars/list/2870 Nie je mozne samostatne cez vyhladavac vyhladat letenku za danu cenu a v dany termin, nutne vyberat len cez dany kalendar? Myslel som, ci by sa nedalo dohladat nieco aj mimo tychto terminov, aj ked za zvysenu cenu... .

Kalendar pelikanu - vyhladavanie

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

9 reakcí

Ako prosim funguju tie kalendare akciovych leteniek u pelikana?
Napr.: pelikan.cz/cz/calendars/list/2870
Nie je mozne samostatne cez vyhladavac vyhladat letenku za danu cenu a v dany termin, nutne vyberat len cez dany kalendar?
Myslel som, ci by sa nedalo dohladat nieco aj mimo tychto terminov, aj ked za zvysenu cenu...

0

Pelikán je obecně bídný vyhledávač, poslední rok ČR úplně vypustili a nic tu nedělají - web pomalu zaniká..

I proto se na výsledek nedostaneš, protože jim nefunguje filtr na dopravce. Zde jsou letenky s Austrianem a Air Nen Zealandem, pokud ti šlo o to http://bit.ly/1RG6DV2

0 Citovat

Diky moc Dave, o to mi slo.
Ovsem pouzitim "hledat v rozmezi +-1 az 3 dni" akosi nezobrazuje to najlacnejsie, vzdy sa potrebujem preklikavat po jednotlivych dnoch.
A zaujimave je, ze ak potrebujem viac segmentov cesty ako 2 (cez jiny navrat), tak tato moznost chyba ak spustim vyhladavac priamo zo stranky (cez rezervuj), ale cez link ktory si poslal tato moznost je (Pridat cestu).

0 Citovat

Já si dám vždy -+3 dny od data, které chci a na pravé straně ve sloupci dole potom můžeš dny ubírat/přidávat a filtrovat hned vyhledané lety ode dne 0 do -+ 1 až 3 dny. Pokud tam levnější nejsou, tak v ty dny už asi nejsou smiley Jinak Pelikán účtuje k ceně poplatek za platbu kartou (zřejmě procenta, které si účtuje banka).

0 Citovat

Filtrovaniu rozumiem tak, ze je z najdenych vysledkov, ktore su usporiadane podla najlacnejsieho - uz tam vsak nenajde lacne lety v okolitych dnoch +-3 dni.
Napr. z vyssie uvedeneho linku:
zadam termin 14.3. az 24.4., mam +-3dni, najde za 28614czk (presne v dany termin, ostatne su za vyssiu cenu)
zmenim termin na 13.3. az 24.4. a najde za 22818czk (co som cakal ze by malo najst uz pri vyssie uvedenom vyhladavani)

0 Citovat

Mělo by to najít hned, ale je to jak správně píšeš seřazeno podle nejlevnějších cen, takže to musíš profiltrovat. Když si ve sloupci vpravo ubereš ode dne "0" (Tebou zadaného data) o ten -1 den (14.3. -1 den = 13.3.) a pro den příletu odebereš -+ dny a necháš jenom den "0", mělo by to tam být.

0 Citovat

OK, filtrovanie z najdenych vysledkov, vhodne pouzit v prip. velkeho mnozstva najdenych letov.
V konkretnom pripade je to vsak neuplatitelne, pretoze pre dany termin 14.3. az 24.4. vyhladalo len 9 letov a z toho 8 su presne v dany termin a jeden je +2/+2, cize aj pri filtrovani su len moznosti den 0 a den +2, vobec neponuklo termin 13.3. ...

0 Citovat

Hm, tak to tedy netuším, proč to nenabídlo. Já teď před pár dny hledal na poslední chvíli BUD-KUL a nabízelo to. Musel jsem právě ale ubrat ve filtrech taky jeden den od mnou původně požadovaného data. Tak on ten soft pro skenování aerolinek taky nebude asi vždy zcela dokonalý, už jsem kdysi koupil přímo u aerolinky letenku, kterou mi vyhledávače nenabídly.

0 Citovat

Mas pravdu, nebude to na 100%. Skusam iny let a tam ponuklo nejakych 80 vysledkov, filtrovanie funguje ako popisujes. Diky

0 Citovat

Je to problém celého procesu a komplexnosti letenek.. U takto složitých routingů se během daného času nestihnou prohledat všechny varianty a proto ne vždy na 100% získáš skutečně vše, co je dostupné.

Expedia s tímto nešvarem bojuje např. tak, že vůbec nemá možnost flexibilního hledání +-3 dny, což je dle mě až moc radikální smiley

0
9 reakcí