Hezký den, prosím mám rychlý doraz. Letíme dnes do Dar-el-Salam, ale Turkish mají zrušené lety z PRG z důvodu, že tam asi padal sníh. Vystavili nám let s Emirates, přiletíme 0.40 a pokračujeme dál až v 10.30 hodin. Dá se v této situaci nějak řešit přespání v Dubaji jinak než jen za vlastní finance ?  .

DXB Dubai

Založil(a) ve fóru Letiště

Jak to je s PCR testem do Dubaje při letu BUD-DXB?

V podmínkách se zdá zakopaný pes, že by snad měl být jen ze země odletu / posledního přestupu.

Má někdo praktickou zkušenost z covidových časů?

0 Citovat

Pred odletem z BUD PCR test. A po priletu povinny PCR test a izolace do obdrzeni vysledku

0 Citovat

To jako z BUD nebo obecně ? Já myslel, že tohle už neplatí. Letíme v pátek NUR-IST-DXB.

0 Citovat

NUR?

0 Citovat

NUR = Nursultan aliás Astana.

0 Citovat

Ono je to NQZ, tak mě to zmátlo.

Jakpak jste se Pavle dostali do Kazachstánu, všude uvedeno, že hranice zavřený?

0 Citovat

Omlouvám se já. Možná to není NUR, ale NUE jako Nürnberg aliás Norimberk 🤷

0 Citovat

S PCR před odletem počítám.  Chci ho udělat v Praze před tím, než pojedu do Maďarska. V detailních podmínkách je ale něco, že by snad měl být jen ze země odletu 😕

 

0 Citovat

Sorry, uz unava. Samozrejne NUE.

0 Citovat

Ale jde spise o ten povinny test v dxb.

0 Citovat

V Timaticu mě právě znervózňuje tato informace.

První zvýrazněná část, dejme tomu, že se jedná jen o technikálii, že pokud je víc letů, musí být nejméně 72 hodin před letem do Dubaje.

Druhá zvýrazněná část už zavání větším problémem. Může to být taky technikálie, aby země odletu uznala provedený test nebo šejci si představuji, že když je odlet např. z Maďarska, musí být PCR test jen z Maďarska a ne z Česka.


timatic.jpg

0 Citovat

Já bych byl v klidu. Chápu to tak, že test musí být starý max 72 hodin od nástupu do letadla v BUD. A potom test musí být z laboratoře, kterou uznává Maďarsko, což bude kterýkoliv test v CZ, který ti dají do covid pasu.

Za mě to ani není nijak nejasné nebo sporné. 

0 Citovat

Taky myslím. My to teda tak máme. Test v ČR, odlet Německo, přestup Turecko. Očkovaný jsme, co by ještě chtěli.

0 Citovat

No já to taky chápu tak, že to musí být taková laborka, kterou je ti schopno Maďarsko uznat, případně taková, která je na seznamu. V tomto bych problém neviděl. 

0 Citovat

Aspoň že tak. Když jsme u toho, nejde mi registrace do té jejich aplikace DXB Smart App. Je ale možné, že funguje jen v SAE.

0 Citovat

Nemáte někdo prosím info jak je to momentálně s testy v Dubaji po přímém letu z Prahy? Letím jen na 3 dny a čekat z toho 48 hodin v hotelu na výsledek by byla ztráta času ;) někde jsem četla, že si namátkou vybírají :( 

0 Citovat

teraz tam je Martin z TourDeSvet - PCRko normalne z Bratislavy (letel z BUD s Wizz) a vysledok dubajskeho PCRka po prilete mal do 3-4 hodin. takze to kym sa presunies z letiska, checknes sa, das si sprchu a kavu.... pride aj SMS s vysledkom

0 Citovat

S tím odletem z Maďarska a testem z ČR tedy nevím. 

,, Potvrzení o testu RT‑PCR na COVID‑19 musí být vystavena autorizovaným zařízením v zemi odletu cestujícího. Potvrzení, která již byla předložena pro účely cesty do jiné destinace, nelze použít pro opětovný vstup do země, i když jsou stále platná."

Tady jsou podmínky pro vstup do Dubaje, pravidelně to aktualizují. Sleduji to, taky jsem chtěl letět z BUD, ovšem dělat si PCR test v Maďarsku a pak ještě po příletu mě odrazuje. 

https://www.emirates.com/cz/czec.../tourists/

0 Citovat

Český překlad není úplně přesný, bral bych to podle anglického originálu.  

0 Citovat

Ono už pro zábavu bohatě stačí, že ten PCR test musí být "printed". Doufám, že hotel v BUD je opravdu hotel a bude mít funkční tiskárnu.

0 Citovat

Jo, printed test mi přijde taky předpotopní.

0 Citovat

Stačí PCR normálně z ČR, kontrolují to na letišti v ČR. Dal v Dubaji už nic, žádné testy, žádné kontroly.

Na cestu zpět se řídí požadavky zeme, do které letite. Na odletu vše stačilo v elektronické podobě.

Tady to mají hezký popsané, včetně toho, že i pro odlet by měl stačit elektronický test.https://www.emirates.com/cz/czec.../tourists/

 

 

0 Citovat

Sakra, to neviete z inych ciest zanalizovat, milion podmienok, a realita vecinu v pohode.Tak to bude obdobne. Naposledy Praha chcely vidiet plf,no ked by nim clovek ukazal hocačo tak to preslo,.....atd.

0 Citovat

Andula: My se bavime o mimo jine tom, ze neletime z CR

0 Citovat

Pavel Planespotter napsal(a):

Andula: My se bavime o mimo jine tom, ze neletime z CR

 

Mandatory test on arrival (residents and tourists)

All passengers (residents and tourists) arriving in Dubai from the following countries will be required to take another COVID‑19 PCR test on arrival at Dubai’s airports:

Afghanistan, Angola, Argentina, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Bosnia & Herzegovina, Brazil, Cambodia, Chile, Croatia, Cyprus, Djibouti, Egypt, Eritrea, Ethiopia, Georgia, Ghana, Greece, Guinea, Hungary , India, Indonesia, Iran, Iraq, Israel, Ivory Coast, Jordan, Kenya, Kuwait, Kyrgyzstan, Lebanon, Maldives, Malta, Moldova, Montenegro, Morocco, Myanmar, Nepal, Oman, Pakistan, Poland, Philippines, Qatar, Rwanda, Russia, Senegal, Slovakia, Somaliland, Somalia, South Sudan, Sudan, Syria, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan, Zimbabwe.

Note:

  • You must remain in your residence until you receive the test result. If the test result is positive, you will be required to undergo isolation and follow the guidelines of Dubai Health Authority.
  • You must also download the COVID19 – DXB Smart App 
  • 0