Zdravím, chtěli bychom se koncem července nebo začátkem srpna vypravit na Kanárské ostrovy. Nejlépe Fuerteventura nebo Gran Canaria. Máte někdo tip na co nejlevnější letenky případně kombinace více letenek? Jsme z Moravy, takže odlet by byl nejlepší z Brna, Vídně. Ale nevadila by samozřejmě ani Praha nebo třeba Polsko, či Maďarsko. Chtěli bychom letět cca na 13 dní, případně ještě přeletět mezi ostrovy, jestli je to možné. Děkuji za každou reakci!  .

Kanárské ostrovy

Založila ve fóru Tipy na levné letenky

Ahojte mirjur, mikir a ostatni,

rad by som sa opytal na realne skusenosti s teplotou na Kanaroch, konkretne Lanzarote, Puerto del Carmen. Pise sa okolo 18-20 stupnov, ale najlepsie je nechat si poradit od niekoho, kto tam bol. Zimne bundy mozeme nechat doma? Myslite, ze tam bude na kratasy?

Idem, myslim presne v mikir, Vasom termine (pisali ste, ze ste tam travili prelom rokov), 28.12. az 4.1., cize budem tam oslavovat aj Silvester. Ako ste ho travili vy?

Dakujem moc

0 Citovat

Já idu na Lanzarote 21. - 29. leden, tak jsem na to teda taky zvědavej :) Btw. jsem si už předvybral půjčovnu na auto Autoreisen a mělo by to být 92 euri na 9 dní.

0 Citovat

Uz jsem to tu nekde psal a tech prispevku o Kanarech jsem uz napsal taky dost, vanocni termin na Lanzarote v Puerto del Carmen je v pohode na kratasy , neda se to ale urcit presne , ale kolem tech 22 stupnu by byt melo , more bude mit tak 19-21 ,ale zda se to teplejsi kdyz je teplota more a vzduchu temer stejna , vecer se hodi nejaky ten svetr nebo mikina, zimni bundy se daji nechat doma i v tom lednu , tam to bude asi uz trosku horsi s koupanim, more tak 17, ale taky nemusi ..

Nevim proc Autoraisen nema zadny depozit ? a nemusi se nic platit dopredu ?

volil bych asi Cicar zady depozit zadna platba predem

0 Citovat

U Autoreisen se neplatí žádný deposit, neboť je standardně v ceně plné pojištění, strhnou si na místě jen za půjčovné.

0 Citovat

Dnes jsem vracel auto od Autoreisen na Tenerife. Měl jsem ho 7 dní.Citroen C3 za 106 €  i s pojistkou.Potvrzuji, žádný depozit, žádné další poplatky. Cena taková, jakou jsem měl na rezervaci z listopadu. Zaplaceno debetní Visou. Otázkou je, jaká je podpora, pokud se něco stane. Nehoda nebo porucha. Klíče od aut tam rozdávají a odebírají jako rohlíky. Okénko mají i u pásů na kufry.Než mi vyjel kufr, měl jsem klíče v ruce. Za mne spokojenost.

0 Citovat

Na Autoreisen taky nemůžu říct křivé slovo. Také Citroen C3, 52 EUR na 7 dní.

0 Citovat

Včera návrat po týdnu z Lanzarote, z Bratislavy s Ryanair. Za mě menší nevýhoda letového řádu sobota - sobota, kdy o víkendu jezdí bus z letiště opravdu sporadicky a navíc podle plotu. Do Puerto del Carmen jsme v 18h bus s dcerou nestihly, cena za taxi 12,50 EUR podle mě ok, nazpět jsme trefily bus, 1,40 EUR.

V PDC klidně doporučím apartmány La Laguneta, bazén, tichý čistý areál, pěšky kousek do centra, do supermarketu 3min, k prázdným plážím do 15min procházkou, kolem ap. mraky místa na parkování, v centru jednosměrky a i místo se hledá blbě. Od Cicar vše opět bez problémů, fungl nový hybrid Fiat 500 za 30 EUR na den, za týden najeto 600km, benzin cca 1,55 EUR. Silnice nádherné, jen ta rychlostní omezení trošku na hlavu, mnohde 30 max 40 km/h, běžně jsem jela max 60tkou, ale zase byl prostor se kochat, kruháče na každém kroku, to mě na kanárech prostě baví :-)

Za mě, všechny přírodní lákadla na ostrově je ideální navštívit do 10h, jak se angláni vzbudí, je to všude peklo, ale holt sezona no, kde se platí vstupy nejlépe dojet hned na 10h nebo až po 16h, nikam jsme vstupenky nekupovali online předem. Do rezervace Los Ajaches vybírají za vstup 3 EUR za auto, platit lze jen kartou, po prašné cestě ke všem plážím cca 10 min drncavé jízdy, ale v pohodě i s naším Fiatem. Papagayo pěkná z vyhlídky, fotka ráno a rychle pryč, vedle na Playa de la Cera o 80% lidí méně, koupání hezčí, Playa del Pozo prázdná ale kamenitá, téměř bez davů kupodivu Playa Mujeres .. z oblasti jsme odjížděli v 10:30 a už jsme míjely neskutečné kolony, co jely tam ..

Díky tipům z průvodce zde na webu jsme navštívily úplně vše, co za návštěvu stojí i něco navíc, jen z mého pohledu dodám : pokud máte jen týden, Arrecife klidně vynechte, kdo byl v Moravském krasu, netřeba jet do Cueva de los Verdes ( pod 10h tam stejně nezparkujete ), v Costa Teguise akvárium jen pokud vážně nevíte co s časem a penězi - pěkné ale malinké, 15 EUR vstup. Na vyhlídku Mirador del Rio jsme jely 2x, něják jsem něvěřila, že ten jediný mrak široko daleko co seděl na vrcholu nedovolí vidět vůbec nic, při jasné obloze pecka.

Park Timanfaya jsme projely po LZ 67 a to byl vážně od kluků dobrý tip, úplně stačilo, silnice nádherná, prostředí dechberoucí, hezčí na koukání je cesta směrem od Tajeste na Yaiza.

Pro nás, odkojené vínem, ještě přidám tip na obast vinic, ač na Moravě navštívena všechna možná vinařství, neskutečně exoticky působí ty lanzarotské, vinice roztroušené na vulkánu, nádhera i jen na koukání, silnice LZ 30, zastavte se na deci aspoň u Bodega La Geria.

Určitě doporučím návštěvu na La Graciosa, když už teď patří ofiko mezi kanárské ostrovy, z Lanzarote je to coby kamenem. Plavba 20min s Romero Lineas, zpáteční za 28 EUR, lístek koupíte v přístavu, netřeba přes net, kde po Vás chtějí přesné časy odjezdu/příjezdu, odjžděly jsme v 10h, nazpět v 16h a stačilo. Kinedryl pro slabší žaludky, vycvičil nás trajekt mezi Gran Canaria a Tenerife, takže už ani na kratší plavbu nic neriskuju :-) Každopádně jsme podlehly a půjčily si na místě kola, což teda za mě fakt nedoporučuju. Kolo za 15 EUR na den je ok, pokud ho teda většinu cesty nevláčíte hlubokým pískem, který na cestách prostě je. Z Caleta del Sabo na Playa Francesa jižní stranou prostě nedojedete, vzdaly jsme to v půlce, k Playa de la Cocina jakž takž na sever od přístavu, ale vážně se budete trápit. Půjčují i elektrokola, ale v tom písku jsou Vám taky na prd :-) Vemte z přístavu safari taxi a nechte se pohodlně zavézt kam na ostrově chcete, případně mimo sezonu za chladnějšího počasí obejděte ostrov pěšky, příště bych to neudělala jinak ( možná zkusím druhý pokus v březnu z Fuerteventury ) . Jinak krása krása krása, absolutní balzám ...

To asi to hlavní, je to čerstvé, proto píšu sem, snad se někomu bude něco z výše popsaného hodit ..

 

 

7 Citovat

Díky za přínosný příspěvek. Lanzarote mám někdy v plánu, dalo by se i bez auta?

0 Citovat

Ahoj, děkuji.

Bez auta určitě taky, ale bude to dost hoňka řekla bych, týden by byl asi málo. Jak jsem psala, autobusy moc podle jízdních řádů nejezdí, někde na zastávkách chybí rozpis úplně, spoléhat se spíše na google maps. O víkendech mají ještě větší prodlevy, takže už jen zdržování se čekáním, než se někam dostaneš, plus jak tu kdosi psal dřív, může být plno a autobus tě prostě nevezme. V sezoně v horku si to nedokážu úplně představit, projela jsem autobusy v květnu celou Maltu a Gozo, stejně jsem se dopravovala i na Santorini, takže představu myslím mám, i když to jsou malé ostrovy, Lanzarote je rozlehlejší, i když pořád ne tak velký ostrov, ale autobusem bych se třeba do vnitrozemí na výlety asi nevydala. Na La Graciosu oproti tomu ale určitě ano, na takový celodenní výlet auto nepotřebuješ .. a ani si ho tam nepůjčíš :-)

Každopádně při rozumně zvoleném itineráři to určitě reálné je a na pár výletů se místní doprava využít vždycky dá, jen to sežere víc času, na spoustě míst se pak velmi dobře dá půjčit kolo, kvalitní cyklostezky jsou snad všude, zejména kolem pobřeží, alternativou určitě i místní turistické autobusy, ale tento způsob mi nevyhovuje, takže jsem nezjišťovala vůbec. 

 

0 Citovat

Pokud jste stejně jako já slovo čabračka v životě neslyšeli, vězte co říká SNČJ: rozbředlý sníh, břečka:  vem sy galoše do te čabračky

0 Citovat

@ Mandarinka

Ano, dá se to určitě i bez auta, ale jak už bylo zmíněno, člověk je pak méně flexibilní a operativní, navíc pokud lokalitu neznáš, těžko odhadneš, kolik kde budeš potřebovat času na poznání dané lokality. S autem si zastavíš, kde chceš, a dostaneš na místa, kde třeba bus nezajíždí nebo to znamená zbytečnou časovou ztrátu pěšího přesunu. Navíc pak není taková možnost přizpůsobit program/místo aktuálnímu počasí.

Za mne jednoznačně auto, obzvláště když při rezervaci dostatečně předem se dá auto s plným pojištěním pořídit od 17 EUR/den (PlusCar), což je láce, protože i ten autobus nějaké to euro bude stát. A třeba konkrétně Lanzarote jsme při naší první návštěvě projeli autem skrz na skrz bohatě a s rezervou za pouhý týden, takže není ani třeba si brát na celý pobyt (my bereme automaticky hned na letišti, pak nemusíme řešit přesun na ubytování a zpět).

0 Citovat

Tak tohle je to dilema, zda citovat, když odpovídám na poslední příspěvek ve vláknu. Když bych citoval, někdo mě tu zjebe. Když necituju a někdo pak ten poslední příspěvek dodatečně zruší, tak vypadám jak lunatik, co mluví z cesty. :)

2 Citovat

Tak se taky jeste pridam  i kdyz jsme na Lanzarote od Covidu  nebyli, hlavne kvuli  odmitani nechat se naockovat a spanelske hysterii s rouskama   Jinak ovsem Lanzarote 4x,ale vyhradne na Silvestra  a jednou v listopadu  

Da se i bez auta , meli jsme auto jen jednou Za 3-4 dny se da Lanzarote projet cele Co pise Hanka o autobusech je pravda,plne pak projedou a neberou  S Puerto del Carmen je dobre jet na Playa Blanca v tech 9 rano  a pak dalsim busem, nebo i taxikem  k dunam na Papagayo  Na koupani jsou lepsi plaze pred Papagayem, nebo pak plaz za nim,kterou vyuzivaji nudisti 

Autem pak okruh Jardin de Cactus, Jameos del Aqua, Cueva de los Verdes, Orzola (plavba na Graciosu ) Mirador del Rio, Playa de Famara,Timanfaya  

Jeden den Timanfaya ,da se k tomu pridat Jardin de Cactus , jeden den  plavba s Orzoly  na Graciosu ,jeden den Playa Famara a  Mirador del Rio   a  jeden den Jameos del Aqua a Cueva de los Verdes Bez plavby na Graciosu se to da i behem 3 dnu  s tim autem 

S Puerto del Carmen se da pesky nebo na kole udelat jeste pres pristav Puerto Calero  mene zalidnena plaz Quemada s cernym piskem 

S tech 4 pobytu jsme meli ubytovani pokazde jinde  asi nejvic muzu doporucit Apartamentos Los Quiqeres,neni sice nejlevnejsi  a je trosku stranou ,ale velmi pohodlne ubytovani s krasnym balkonem s vyhledem na more  vybavenou kuchynkou  dostunost busu ,supermarketu dobre  restraurace mimo  centrum  a s kopecka na plaz 

1 Citovat

Byli jsme na Lanzarote 2x, obojí bez auta. Dá se, ale nedostaneš se všude a samozřejmě vše trvá delší dobu. Z toho, co bylo doporučeno, jde autobusem bez problému Jameos del Aqua a Jardín de Cactus, samozřejmě také Orzola, Papagayo. Problém je s Timanfaya, tam jsme brali místní cestovku.
Arrecife klidně vynechte, tam nic moc pěkného není. Doporučuji projít pěšky z PDC do Matagordy, kde je pláž u přistávací dráhy letiště. 
Letěli jsme také v sobotu z Bratislavy, autobus v 18.00 jsme stihli, v 17.52 jsme vylézali z letadla, proběhli terminálem a autobus ještě asi 10 minut čekal, takže bychom ho stihli i bez spěchu...

0