Ahoj, prosím o radu. Koupil jsem v akci letenky do Patagonie - Ushuai. Měli jsme rezervaci s přestupem mezi dvěmi letišti v Buenos Aieres. Bohužel díky místní dopravě a neustále zácpě jsme nestihli přijet na druhé letiště včas. Ulětělo nám tedy letadlo do El Calafate a Ushuai. Zástupci TAMu se s námi odmítají bavit, že prý je náš problém, že jsme nestihli dojet na letiště. Nabídli nám nový spoj, který je asi 6x dražší než celá letenka z evropy. Chtěl jsem si nechat zavolat nějakého jejich vedoucího, ale na to nikdo nereaguje. Nechtěli se s námi moc bavit. Strávili jsme tedy noc na letišti a teď čekáme u kanceláře LAN až otevřou a budeme to zkoušet zde. Nemáte někdo nějakou radu co s tím a jak se bránit? Docela propadáme zoufalosti. Domluvit se anglicky je fakt šílené. Díky, Michal .

LATAM

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahoj, prosím o radu.

Koupil jsem v akci letenky do Patagonie - Ushuai. Měli jsme rezervaci s přestupem mezi dvěmi letišti v Buenos Aieres. Bohužel díky místní dopravě a neustále zácpě jsme nestihli přijet na druhé letiště včas. Ulětělo nám tedy letadlo do El Calafate a Ushuai. Zástupci TAMu se s námi odmítají bavit, že prý je náš problém, že jsme nestihli dojet na letiště. Nabídli nám nový spoj, který je asi 6x dražší než celá letenka z evropy. Chtěl jsem si nechat zavolat nějakého jejich vedoucího, ale na to nikdo nereaguje. Nechtěli se s námi moc bavit. Strávili jsme tedy noc na letišti a teď čekáme u kanceláře LAN až otevřou a budeme to zkoušet zde.

Nemáte někdo nějakou radu co s tím a jak se bránit? Docela propadáme zoufalosti. Domluvit se anglicky je fakt šílené.

Díky, Michal

0

Ahoj,

obávám se že se moc bránit nedá, protože opravdu to že jste nestihli spoj není vina letecké společnosti... smiley Jiná situace by byla, kdyby ti uletěl spoj z důvodu zpoždění letadla a měl si to na jedné letence...

0 Citovat

Všechny lety jsme měli v rámci jedné rezervace. Společnost nám to takto prodala. Doba na přestup byla skoro 4 hodiny a údajně minimální doba na přestup je kolem 3:00h, bohužel zde neslyší ani to, že vlstně prodávají letenky na spoj, který se prostě nedá stihnout. Dohodování s LANem bylo neúspěšné. Odkazují na nás prodejce který nám letenku prodal. Snažíme se tedy s nimi alespoň vykomunikovat cestu zpět s tím, že zůstaneme v Buenos Aires, protože to vypadá, že by nám neumožnili nastoupit na let do Sao Paula, protože jsme nezačali let v Ushuai. Vracíme se tedy na letiště řešit s kanceláří LANu, kde by měli mít informace od našeho prodejce.

Nikomu bych to nepřál. Místní přístup a ochota = 0. Dovolená v háji smiley

0 Citovat

To znie dosť na hovno a sám som začal mať trochu stres z toho prejazdu z letiska na letisko. Máme to cestou späť, a rozhodne sa mi nechce ostať trčať v Argentíne smiley

V každom prípade dve otázky:
- ako s batožinou? Budeme si ju musieť vyzdvihnúť a osobne preniesť z letiska na letisko?
- fakt ocením(e) akékoľvek info ohľadom toho prejazdu, že ako to čo najrýchlejšie zvládnuť smiley

Držím palce, nech to dokážete čo najlepšie vyriešiť

0 Citovat

No... napikaču. Hlavní je si pohlídat tu cestu domů - domluvit s nimi platnost zbývající letenky atd.
Ten rebooking je opravdu pálka smiley

0 Citovat

Tak este mozes kupit last minute letenku do Ushuaia s Aerolineas Argentinas. Jednosmerna je za 200 €. Alebo do Rio Gallegos, ta je za cca 130 € a odtial ist busom. Ak by ti mala prepadnut cesta spat, tak je to asi lacnejsie riesenie.

0 Citovat

S tím segmentem se obávám, že to tak opravdu je... Celé zbylé segmenty jsou nejspíše už HX

0 Citovat

Jinak si můžete udělat obrázek o tom, jak na vás pohliží v diskuzním fóru na Akčních letenkách. Je až neskutečné, kam až sahají hranice lidského bahna. Sám se nestačím divit smiley

edit: Screeny jsem smazal. Je zbytečné plevelit toto fórum plevem smiley

0 Citovat

OT: nazor na brumbruma si mozes spravit precitanim poslednych par prispevkov v teme Izrael .. pri cudzom nestasti velky frajer, po prehliadke izraelskym security skrz svoj dementny routing a takmer zmeskanom lete vyplakava ako mala defka ...

0 Citovat

škoda slov...

0 Citovat

Kazdy forum ma svyho dvorniho dementa... AL nejsou vyjimkou.. smiley:D:D Matne vzpominam ze kdysi davno nekdo na AL spekuloval ze brumbrum je Davuv nick smiley (pro mene chapave = neni to Davuv nick smiley)..

0 Citovat

Tak jen žasnu, co všechno dokážou zakomplexovaní lidi ze sebe vysypat. A mistr brumbrum teda musí být chudák zakomplexovanej. Jinak mimochodem jsem shodou okolností letěl tím stejným letem, kterým pan brumbrum a měl jsem možnost ho drahnou dobu při čekání na security pozorovat a rozhodně tam nebyl takovej frajer, jak to popisuje, ale to už jste asi všichni pochopili. Na rozdíl od izraelců, kteří neměli moc chuť chápat, že někdo přiletí na otočku na vojenské letiště do země, která je vyhlášená bezpečnostními opatřeními. Pravdou taky ovšem je, že průběh security checku na Ovdě je teda fakt dosti chaotický smiley Takže asi tak, jo a Dave brumbrum určitě není, to mi věřte! smiley

0 Citovat

od leteckých spoločností je toto dosť HNUSNÁ politika.
Proste keď si niečo KUPIM, tak mi to PATRÍ. A nie, že to má ešte 95 podmienok spojených s nakupom.

Toto keby sa stalo nejakému europoslancovi, a za svoje, tak by asi riešil nejakú zmenu zákona, pretože pri tomto obchodnom vzťahu - letecká spoločnosť a klient, sa ani nemôžme baviť o ROVNOPRAVNOSTI práv oboch strán.

Letecké spoločnosti si s klientom vytierajú topánky.
A ešte novinári budú rýpať, či je morálne kúpiť letenku, kde nedoúčtovali niečo.
Čo sme absolútne ovce?

a LATAM je krasa príklad. Ceny pre brazílčanov sú iné, ako pre nebrazílčanov (obišli to jednoduchým trikom - každý v brazílii má svoje ID /CPF/ a to sa musí zadať pri nákupe ak chce niekto kupovať v brazíllskom kolabujúcom reale, ale už to nemusia kontrolovať).

Tak sa ani nečudujem prístupu LATAM.
Ale skús cez nejaké brazílčana kúpiť letenky, existujú aj niečo ako fake brasil ID ALEBO cez regionálnu cestovku za ich regionálne meny /breaz real klesa/.


Gerador de CPF
http://www.geradorcpf.com/

info:


https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... ith-no-cpf

0 Citovat

LATAM nabízí cenově velmi pěkné zpáteční letenky v business třídě z Frankfurtu do Madridu.

Docela nad tím přemýšlíme, já ani žena jsme ještě v business neletěli a zrovna tenhle let z Fraknfurtu do Madridu lidé chválí.


latam.png

0 Citovat

tiez som niekedy nad tym rozmyslal, ale pride mi to ako objednat si drahu limuzinu na svadbu :D

0 Citovat

:-)))

Já bych tedy  110 éček rozdílu věnoval raději kvalitní večeři a vínu v Madridu než studené míse na palubě... Ale někdo má rád vdolky.

0 Citovat

Já vdolky ráda:-) a právě se na tuto trasu chystám příští týden (nikdy jsem business neletěla, a vždy jsem to chtěla alespoň jednou zažít - a toto je myslím ideální příležitos). Jelikož jsou za těch "110 éček rozdílu" v ceně i vstupy do salonků ve Frankfurtu a Madridu, tak mi to nepříjde až tak mimo. Uvidíme:-)

0 Citovat

Dobrý den, dejte pak vědet jak se Vám let líbil. :-)

0 Citovat

Jasně,pisnu info. Pro představu můžete mrknout na YouTube,je tam milion tripreportů z této trasy....

0 Citovat

Já to letěl v září a bylo to fajn. Aspoň jednou za život jsem to zažil 😀


img-20180927-201830.jpg
img-20181001-152537.jpg
img-20180927-185103.jpg
img-20180927-184051.jpg

0 Citovat

To jste si měli nechat na nějakou chybovou akci, trochu připlatit a letět v byznysu nějakou dálkovou trasu, ať si to pořádně užijete včetně toho, že se dobře vyspíte . ;) To je pro mě osobně největší přidaná hodnota byznysu - jídlo by mi klidně stačilo z economy, ale to místo  a možnost se natáhnout, to je pro mě nejvíc.

Já tak letěl předloni s manželkou na svatební cestu s Ethiopian na Seychely (17 000 Kč z Osla) a teď na konci března letím do NY (13 000 Kč z Prahy).

0 Citovat

@proky prošla ta Air Serbia? já kvůli škole nemohl vzít ani jeden datum a denodenně toho lituju... :/

0 Citovat

@fridgy: jj, vypadá to, že jo. od rezervace žádná změna, mám udělaný seating, vše v pohodě. někdo psal v diskuzi pod tou akcí, že mu to rušili, ale tam prý snad prodali na nějaký termín víc míst, takže mu nabídli jiný (ještě lepší) termín. takže to vypadá, že to prošlo bez problémů.


Jinak ti úplně rozumím – já takhle zase prošvihl Palau nebo Ushuaiu, které tady taky byly v luxusních akcích (ne tedy v byznysu, ale i tak). Ale ono nemá smysl se tím užírat. Budou další chyby/akce ;)

0 Citovat

Proky napsal(a):

@fridgy: jj, vypadá to, že jo. od rezervace žádná změna, mám udělaný seating, vše v pohodě. někdo psal v diskuzi pod tou akcí, že mu to rušili, ale tam prý snad prodali na nějaký termín víc míst, takže mu nabídli jiný (ještě lepší) termín. takže to vypadá, že to prošlo bez problémů.

Jojo, to jsem byl já. Původně jsem měl letět teď v únoru, ale kvůli overbookingu mi po malých tahanicích nabídli duben nebo květen. Bez keců mi pak bookli termín na Velikonoce  20.-26.dubna.
0 Citovat

muf2muf napsal(a):

Jojo, to jsem byl já. Původně jsem měl letět teď v únoru, ale kvůli overbookingu mi po malých tahanicích nabídli duben nebo květen. Bez keců mi pak bookli termín na Velikonoce  20.-26.dubna.

Pecka ;) Jsem byl líný to hledat.

0