Lufthansa
kdyby místo toho začali "rušit" a "měnit" a "přesouvat" podzimní lety z Prahy, které jsou stále "operated by Lufhtansa Cityline". docela bych to potřeboval refundovat :-D
@Lord - volal jsem do LH, protoze letim s dcerou PRG - MUC- MAD dne 9.6 a jeden segment bude canceled (kvuli CityLine) a na infolince mi rekli, ze kazdym dnem se prodluzuje jeden tyden zaplanovanych letu v case. Zmena ted by byla zpoplatnena. Mam cekat. Volal jsem tam 23.4 a obdobi zruseni bylo od 11.5 (pokud si pamatuji spravne). Dne 10.6 chceme letet do MAD-MUC-YYC, tak snad…
Ja mam priskok do mnichova s cistyline na rijen 🙈 predpokladam, ze mi daji ten ranni let misto 13:25. Muzu se zkusit zeptat kdyz mam Praha-Mnichov-Vancouver at mi to prehodi na Praha-Toronto-Vancouver s Air Canada v ramci Star Aliance nebo mi reknou, ze ne?
Když ti to Lufthansa změní/zruší, tak by to mělo jít přehodit na ten Air Canada z Prahy do Toronta. Dělala jsem to loni pro syna na cestu tam a letos znovu na cestu zpátky, když pûvodní letenky byly přes MUC s Lufthansou a oni měnili časy. Telefonicky v pražské kanceláři Lufthansy.
Lord Pitzbudka napsal(a):miluju ty PR recicky o tom, jak je to vlastne pro cestujicicho skvele a uzasne :)
treba … ale bude zazrak a ten novy tarif bude levnejsi, nez soucasny light :D
Tak koukám a to nové kabinove zavazadlo rozměry jen 40 x 30 x 15 cm, tohle je ale naprosto nepoužitelné, divím se že to říkám ale zlatej Ryanair a spol...
Tak po Europe uz nebude absolutne ziadny dovod na kupu letenky u "premiovej" aerolinky. Pokial teda tie ceny nepodlezu nizkonakladovky. Vitazom celeho tohto bude Ryanair, a Wizz.
dedik77 napsal(a):@Lord - volal jsem do LH, protoze letim s dcerou PRG - MUC- MAD dne 9.6 a jeden segment bude canceled (kvuli CityLine) a na infolince mi rekli, ze kazdym dnem se prodluzuje jeden tyden zaplanovanych letu v case. Zmena ted by byla zpoplatnena. Mam cekat. Volal jsem tam 23.4 a obdobi zruseni bylo od 11.5 (pokud si pamatuji spravne). Dne 10.6 chceme letet do MAD-MUC-YYC, tak snad…
tak na to je brzy :) je potreba pockat :) ono letu do mnichova bude dost, ale snad a tim zahejbou natokik, ze nabidnou i refund
hodilo by se mi to zrusit a koupit u uplne jiny aerolinky :)
torpy68 napsal(a):Tak po Europe uz nebude absolutne ziadny dovod na kupu letenky u "premiovej" aerolinky. Pokial teda tie ceny nepodlezu nizkonakladovky. Vitazom celeho tohto bude Ryanair, a Wizz.
Tak Lufthansa to dělá jako konkurencí pro lowcosty. Ale jen jako speciální tarif, který nebude v globálních rezervačních systémech, ale jen na jejich webu.
Ví někdo víc o rušení linek Cityline? Stále vidím že jsou třeba v nabídce PRG - MUC na leden 2027. Přemýšlím nad investiční letenkou.
prodavaj a nerusi.
ale co by na ni bylo investicniho? tohle nenni wizzair.
kdyz to zrusi nebo presunou, nabidnou ti rebook pres frankfurt/viden/curych nebo vraceni penez.
Přesně tak, destinaci ti stejně nezmění. Teoreticky se s tím dá kalkulovat, když bys chtěl nějaké exponované a drahé datum, tak koupit levný termín a nechat si to přehodit při změně na jindy. Nicméně PRG-MUC určitě létá i spoj přímo Lufthansy, byť asi jen některé dny, ten se neruší. Navíc Lufthansa teď vůbec při těhlech změnách nechce rerouting na alianční partnery, takže se lehce můžeš dostat do situace, kdy skončíš s nějakým přenocováním, které ti nikdo nezaplatí a nebo s dlouhým přestupem. Samozřejmě pokud bys trval na tom do destinace letět. Pokud to budeš brát tak, že možná na tom něco vytřískáš a nebo vezmeš refund, tak asi v pohodě no.
Teď jsem zrovna koukal, že let LH1691, Praha - Mnichov 13:25, který mám v rezervaci psaný jako Lufthansa City Line včera letěl jako Lufthansa. Takže velmi pravděpodobně tahle linka a sloty z Prahy zůstanou, jen to přehodí na jinou sestru v rámci koncernu.
tak ono se postupne vrati i dalsi rotace, praha je pro ne prilis dulezita, nez aby tam zbyla 1 ci 2 rotace.
ale da se cekat, ze tam dojde k nejqkym zmenam casu, a na to nekteri cekame :)