Nemilé, ale skutečně zatím neexistuje autobusové spojení navazující na nové páteční lety z Bratislavy, které přistávají v 22:45. Pondělní je možné využít odjezd v 00:30, ale i tak předpokládám spíše využití taxi služeb. Aktuální jízdní řády: http://skp.airports.com.mk/default.aspx?ItemID=491 Cena 175 MKD platí - lístek se dá koupit u řidiče. Jinak Skopje má fajn nové centrum, které je načančané až to bolí  .

Skopje (SKP)

Založil ve fóru Letiště

Prespansko jezero je pěkné, ale mimo sezonu tam chcípnul pes... Navíc cesta tam zabere dost času. Ale je pěkná, pěkné vyhlídky. Jak píše eremi Sveti Naum je dobrá volba a ještě snad lepší než samotný klášter je projížďka po Pramenech. Anebo zajet tágem stylově na ohridského pstruha za hranice do Albánie.

0 Citovat

Jo jo, to je fakt, teď si vzpomínám, že jsme tam byli na procházce a je tam přímo na nich docela dobrá hospoda, dá se tam pomotat, je to tam příjemný.

0 Citovat

My sme priamo v Ohride požičali auto v nejakej tour agency a s ním navštívili St. Neum a cez pekný priesmyk Prespanske jazero, kde je pri hranici s Greckom malá pláž Dupeni. Vtedy bolo začiatkom mája tak teplo, že sme sa už aj kúpali.

0 Citovat

Máte někdo zkušenosti s půjčením auta ve Skopje? Chtěl bych využít nějaké místní půjčovny, kde by neblokovali depozit na kartě ale bohužel se mi takovou nepovedlo najít. Nerad bych to bral přes rentalcars a pak se celou dobu klepal (ikdyžbych si dokoupil to jejich připojištění online, který mě ve finále uznají/neuznají...), aby se auto nepoškrábalo.

0 Citovat

O víkendu se konečně taky podíváme do Skopje. Mám dotaz, na který jsem tady nenašel odpověď.

Jakou by jste doporučili SIM na data? Koukal jsem na svého operátora a 8 korun za MB se mi fakt dávat nechce. Mám ještě nějakou sim z Lvova ale je více jak 6 měsíců stará a ani nevím co je to za operátora.

Nečekám, že to koupím o půlnoci na letišti ale třeba další den. 


0 Citovat

ja som tam pouzival ten MTX connect - inak ved wifi je tam vsade a bol som tam len na par dni, takze som nikdy neriesil miestnu kartu

0