Objevil jsem gruzínského dopravce Vanilla Sky, který operuje lety: Tbilisi - Mestia (65 lari) Tbilisi - Kutaisi (50 lari) Kutaisi - Mestia (40 lari) Létá to českým strojem LET L-410  .

Vanilla Sky (Gruzie)

Založil ve fóru Letecké společnosti

17 reakcí

Objevil jsem gruzínského dopravce Vanilla Sky, který operuje lety:

Tbilisi - Mestia (65 lari)
Tbilisi - Kutaisi (50 lari)
Kutaisi - Mestia (40 lari)

Létá to českým strojem LET L-410 smiley Takže osobně považuji za nutnost. Letenky se dají snad objednat online http://vanillasky.ge/index.php?action=g ... =237&Lang= Kdyby už měl někdo zkušenosti, uvítám.

0

Už tady k tomu někdo dával info i na Vanilla Sky odkazoval, bylo to někde v komentářích k akci do Gruzie teď té poslední, tuším s Pegasus. Je tam i odkaz na povídání z letu do Mestie myslím.

0 Citovat

Máš pravdu, už jsem to dohledal smiley Zde ten report http://travelsurfrepeat.com/how-to-fly- ... to-mestia/
Trochu mě teď děsí ta komunikace při objednání letenky, uvidíme zda to stihnou do příštího čtvrtka..

0 Citovat

Právě mě to taky zaujalo, takže si to pamatuju a pokud vyzkoušíš, tak zkus taky něco k tomu sem hodit (ve smyslu krátkýho povídání a pár fotek), co Ty na to? smiley

0 Citovat

Do příštího čtvrtka by to měli v pohodě stihnout smiley , pár týdnů zpět mi odpověděli do druhého dne. Rovnou jim napiš kdy chceš letět a potřebné údaje, případně jestli to chceš zaplatit převodem.
edit: Aha, vidím, že už přibyla i možnost online bookingu, tak snad už funguje. Měli ho tam i dřív a moc to nefungovalo (nebyla tam potom vůbec stránka na zaplacení/potvrzení, teď už to vypadá dobře).

0 Citovat

Problém je, že lze koupit jen 1 letenku, tak jsem poslal dotaz kolik mají volných míst.. Nerad bych riskoval poslední místo v letadle ze 17 smiley

0 Citovat

Aby do té doby než Ti odpoví měli aspoň to jedno místo smiley

0 Citovat

Odpověď přišla hned druhý den ráno. Takže jsem vyzkoušel jejich rezervační systém a pohoda, poplatek 3% (tzn. přelet za 51,5 GEL) a už teď se těším smiley

0 Citovat

Dnes jsem proletěl úsek Natakhtari (Tbilisi) - Kutaisi a jsem prostě nadšený smiley

Ráno v 7:45 čekáme na odvoz na letiště, který Vanilla Sky zprostředkovává zdarma ke svým letům a zhruba v 8:30 přijíždíme na malinkaté letiště usazené mezi kopci. Na autentičnosti regionálního letiště přidávají stáda pasoucích se krav podél dráhy.




Chvilku se procházíme podél budovy, ale doslova tu chcípl pes a proto si jen užíváme slunka, kterého už po zbytek dne nedostaneme. Zhruba deset minut před odletem vidíme pilota, jak vyplňuje na recepci dokumenty k letu a s úsměvem na tváři nás zdraví a oznamuje, že je vše připraveno a může se vyrazit.

Procházíme bezpečnostní kontrolou skrz vypnutý detektor kovu a míříme si to po ploše k našemu letounu české výroby LET L-410 Turbolet verze UVP-E. Nevím, na jakých dalších linkách lze na toto éro narazit.




K mému překvapení jsme jediní dva cestující a o kabinu v počtu 17 sedadel se dělíme jen s technikem.




Zavazadla se umísťují za zadní sedačky do sítě, kterou zajišťuje právě technik.

Před samotným letem probíhá krátká instruktáž v podání co-pilota a jde se na vzlet.

Usazen do pohodlných sedadel připomínajících éru 70. let vnímám každou nerovnost na vzletové dráze a následně i poryvy větru, které si s naším mrňousem hází jak se jim zachce.

Let trvá 40 minut ve výšce 2.200 m během kterého lze výborně pozorovat krajinu Gruzie. Nám počasí v Kutaisi příliš nepřeje, proto 15 minut před dosednutím vlétáme do mračna, kterého se nezbavíme do konce dne.



Ještě malý pohled do kokpitu...



Na letišti v Kutaisi je nám zakázáno fotografovat a proto jdeme přímo k hlavní silnici kde máváme na jedoucí maršrutktu a za 9 Kč jedeme do centra.

Kdybych měl více prostoru pro plánování itineráře, volil bych spíše jednodenní výlet do Mestie, kam se létá v pondělí, středu a pátek s 5 hodinovou otočkou.

0 Citovat

paradicka smiley toto musim absolvovat pri navrate do Gruzinska..a tie ceny luxusne (na to ze v tvojom pripade to bol VIP let)
rozmyslam nad niecim podobnym, ale na Ukrajine, z Uzhorodu lieta Motor Sich Antonovom An-24 do Kyjeva, to asi tiez zazitok smiley

0 Citovat

Pecka!!! po prodlouzeni pobytu v Gruzii diky ruseni letu od Pegasu z Kutaisi jsem toto z itinerare vypustil, ale asi zkusim nejak zakomponovat..

0 Citovat

Paráda Dave! smiley Gruzínsko je moja srdcovka, rád sa tam vrátim zas a znova, no a myslím, že aj takýto let nabudúce skúsim do itinerára vtesnať smiley

0 Citovat

Díky Dave, vypadá to parádně a snad budou ještě nějakou dobu lítat vzhledem k té obsazenosti smiley

0 Citovat

Ahoj,
jak je to s přepravou věcí, které jsou běžně zakázané na palubě? předpokldám, že zde není batoh odbaven a človek si bere vše na palubu, přesto že se to ukotví v zádi letadla, je to tak?

Jde mi to, zda-li je možné mít s sebou v batohu např. nůž, tekutiny aj.? Eventuelně prošla by kontrolou plynová kartuše k vařiči? (To je se asi nejdůlžitější můj dotaz)? Případně lze plynové kartuše sehnat v Mestii (budu rád případně i za kontakt). Předem díky za odpověď.

0 Citovat

Nůž mi vzali a dali po příletu. Jak je to s kartuší, netuším.

0 Citovat

Na druhé fotce je zobrazen seznam zakázaných věcí - zkusím nahrát ještě větší formát.

0 Citovat

Takže cestovat jednosměrně s velkým batohem znamená, že neprojdu s nožem, tekutinami atd? smiley Uvažuji jednosměrném letu Tbilisi - Mestia.

0 Citovat

Předevčírem jsem online koupil jednu letenku Kutaisi-Tbilisi, normálně zaplatil atd. jenže doteď mi žádná letenka/potvrzení, prostě nic, mailem nepřišlo.
Psal jsem včera maila, ale ještě bez odpovědi.

Stalo se tohle taky někomu?

0
17 reakcí