Zdravim. Hledám pro známého letenku na Langkawi. za co nejrozumnější cenu, pořadí nekdo? Odlet cca 20.7 návrat cca 3.8.2016 Odlet ideálně z CR, ale není to podminka. Odesláno z mého HM NOTE 1LTE pomocí Tapatalk .

Letenka Langkawi

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Já jsem tedy stále nepochopil, proč lidé létají v létě do JV Asie, když u nás je okolo 30 stupňů....


night cluby jsou i u nás... :))

0 Citovat

Proč by měla být ta Asie mnohem levnější? Za těch 16k, které dá jenom za letenky do KL, může mít letenky i s ubytováním v 4 hvězdičkovém hotelu s All inclusive na 9 nocí na Mallorce. Radši 5 hodin s Laudamotion než 2 dny přes půl světa.

0 Citovat

@norbic: a co je nepochopitelného na tom, že někdo nejezdí za teplem, aby se vyvalil na pláž/za kurvama, ale prostě cestovat? A zrovna na jaře/začátkem léta tam je mimo sezónu, takže mnohem míň lidí, občas příjemný déšť a taky výrazně nižší ceny a mnohem větší výběr třeba ubytování atd. To nemluvím o věcech jako fantastický jídlo, lidi, masáže atd. atd. a člověk tam nemusí řešit co kolik stojí, jak mají někteří tendenci tady v Evropě.

@Tony68: ty jsi tam nikdy nebyl? A kdybych se měl rozhodnout, jestli na Mallorcu nebo do JV Asie, tak neváhám ani sekundu.
0 Citovat

Souhlas s eremi, raději za 10x Langkawi než 1xMallorcu i za dvojnásobek.

0 Citovat

@norbic: např přítelkyně má pevně daný 2 týdny v srpnu od zaměstnavatele, takže těch možností kdy jindy moc není :) 

0 Citovat

trošku se to tady rozjelo pes noc :-D ano, do evropy se mi nechce, v asii sem ještě nebyl, proto ta volba. Pokud by napadlo někoho jiný stát, nebo místo, kde si člověk odpočine u pěknýho a čistýho moře, tak budu rád. Langkawi, konkréně Lanta Sand Resort & Spa se mi zdá být fajn.

0 Citovat

Nemyslíš tento resort na Koh Lanta?

0 Citovat

špatně zkopírovaný odkaz, hledal sem ještě něco na krabi :)

každopádně se mi nedaří najít s QA bud-penang. nejnjžší fare je 59 hu, zbytek je nad 140. budu hledat dál.

//edit

stále nejlépe to vychází praha-KL + air asia na langkawi. jen ty časy odletů a příletů moc nenavazují na check-in:)

0 Citovat

@eremi: Jasně, JV Asie je pro většinu lidí mnohem větším lákadlem. Já jsem reagoval na to, že v destinacích, kam létá Laudamotion, nemusíš utratit 10k za 3 dny. 

@cali: A platilo by to, že radši 10x Langkawi, ikdyž bys to platril za 4 osoby? 

0 Citovat

Tony68 - já bohužel platím... Samozřejmě, je to o možnostech, kompromisech atd. O prázdninách bych tam s rodinou nejel, protože stejné počasí (nebo lepší) a hezčí moře bude třeba na jižní Krétě:-)

0 Citovat

@Tony68. Vim ze dotaz byl na Caliho, ale za me odpoved ANO. Do JV Asie jsem behem poslednich 8 let letel 11x, vetsinou cela rodina (3 osoby, pobyt vetsinou trva 3-4 tydny, na jednom miste zustavame minimalne 3 noci). Na Balearech ani Kanarech jsem v zivote nebyl. Tezko se mi tedy srovnava JV Asie a popularni turisticke evropske destinace, ale troufnu si tvrdit, ze i na kratky, treba tydenni, pobyt bych evropskou plazovou destinaci nezvazoval. Radeji budu doma na koupalisti za barakem se skopkem v ruce.

0 Citovat

dává vám teda smysl to langkawi na 9-10 nocí? jako co sem koukal na tu evropu, tak ty letensky na červenec stejně stojí okolo 8-12 tis + ubytování + jídlo v eurech, to se skoro dostanu na stejnou cenu jako v asii..

0 Citovat

@Tomas:ano

0 Citovat

Malajsie je na první cestu do JV Asie dobrá volba (příroda, jídlo, atmosféra je JV Asie, země je ale vyspělejší než jiné v regionu, úplně na každém rohu nekouká někdo koho zajímají jen moje dolary...). Osobně bych ale k Langkawi přidal ještě něco - třeba pár dní v KL (s přelety s AirAsia to ani celkem nebude nic stát)

0 Citovat

@rsaf: v kuala jsem byl 3x (kvuli priletu z/do Evropy), ale tam dle meho nic neni. Omlouvam se Petronas Towers ci Batu Caves. Nejvetsim zazitkem pro me zustava prvni tropicka boure co jsem v KL zazil na vlastni kuzi. Druhym zazitkem strevni problemy po vypiti nekolika toweru nekvalitniho mistniho piva. A takove zazitky si muzes dat na libovolnem miste.

0 Citovat

@daniel: děkuji. případně, nějaký tip na krásné pláže/ubytko? budget je tak 10k na bydlení. koukal sem i na ten t-cottage co je v průvodci

0 Citovat

Tak protože toto je aktuálně živé vlákno o Langkawi - dám to sem, třeba se budou někomu hodit pár aktuálních postřehů, ca. 4 týdny nazpět.

Langkawi je fajn destinace a hlavně při ceně vnitrostátních letenek má myslím byť na pár dnů smysl. Nicméně byl jsem tam už asi naposled, protože už mně nemá co nabídnout a mění se v další "průmyslovou" turistickou destinaci. Staví se tam mohutně, i letiště se za chodu zvětšuje, staví se hlavně nové velkokapacitní ubytovací kapacity. 

Skvěle funguje Grab, cesta z letiště k T Star 15 RM, aut tam jsou mraky.

Jinak ale v T-Star to  je  pořád stará klasika, i makakové, kteří v poslední době byli asi rušeni stavbou hotelu vedle si zvykli a jsou snad ještě oraženější než byli:-) Snídaně v Cactusu fungují super, jen jsou tam jiní provozovatelé. Nejlepší kávu na Langkawi jsme pili v Yam Yam Cafe, kde se dá fajn pokecat s holandským majitelem.

Apropos, ten hotel vedle je Aloft, už je dostavěný a dělají se hlavně interiery. Má být otevřený v srpnu 2019. https://aloft-hotels.starwoodhot...locations/


Pro obyvatele T Star a dalších "levných" guesthousů okolo je zajímavější otevřený nový resort Dash Resort, který je hned na pláži Pantai Tengah. Dá se zdarma využít jeho infrastruktura, resp.  si dáte nějaké drinky, které jsou za normální, obvyklou cenu. Všechno je úplně nové, jeden den jsme tam byli úplně sami. Pěkný bazén, prosklený směrem k moři, lehátka, ručníky. Líbilo se nám tam. Navíc našel jsem, že mají i nově promo na ubytování, stačí projet internet. 



edit: Byl jsem na Langkawi nejdéle 4 dny, aby nevznikla mýlka, že jsem plážový povaleč:-) Ale myslím je i dobrým bodem pro thajské ostrovy na severu, Penang atd.


1.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg

0 Citovat

@Daniel: Dobře, ale ty jsi byl na spoustě jiných míst v JV Asii. Pro tazatele je to ale první cesta. Pro mě je třeba infinity pool v Regalia Residence s výhledem na Petronas nezapomenutelný. Stejně nezapomenutelný je pohled z jedné špičky Petronasu na druhou - vypadá tak blízko. Míst jako Batu Caves (milion schodů, chrám v jeskyni) je v Asii spousta a proto si myslím, že při první cestě by se to mělo vidět. Navíc je to muslimská země a pokud jsem v takové poprvé, určitě stojí zato vidět velkou mešitu (alespoň zvenku) a nějakou taky zevnitř...

Podle mě třeba zase "nic není" na Langkawi - lodí do mangrovů, skybridge, krokodýlí farma, kýčovité Art Of Paradise... S motorkou stihnu dvě takové věci denně, takže za 3 dny nemám co dělat. V tom vedru pěšky do džungle nepolezu, na pláži to se mnou po hodině škube... Je to věc názoru. 

0 Citovat

@cali: skvělý, díky moc za udpate. tak je asi rozhodnuto .) - našel sem krásný ubytování v CampValley Fitness Getaway, jen je to celkem daleko k plážím.

0 Citovat

jestli to byl dotaz na mě, pak na Langkawi konkrétní ubytko nevím. Pokud by jsi chtěl kombinovat 2 pobytová místa u moře, tak lodí přejeď na Ko Lipe. Svého času jezdíval speedboat z Phuketu přes Lantu, Bulon, Koh Ngai, Lipe do Langkawi. Stojí to pár peněz a nemusíš se trmácet na letiště. No zas tak geniální nápad to není, ona je low season a většina lodí nejezdí http://reservationswebsite.com/S...20Lipe&;to=Langkawi%20(Malaysia)&departdate=07/06/2018&numadults=1&numchild=0&numinfant=0&siteid=2e68f824-6f13-4b94-bd03-fa8c2936ca76&referrer=www.kohlipe.net

   Dle tohoto jednosměrný transfer 1200 THB.... sorry, jen jsem nahlas uvažoval


0 Citovat

@cali: můžeš nahodit nějaký promo link/kód? vychází mi to na 10 nocí furt na 18k

0 Citovat

Zkus jejich FB, tam to měli https://www.facebook.com/dashresortlangkawi/

Jinak jak píše Daniel - já bych to zkombinoval s Koh Lipe, pro mě tam více jak 4 dny je moc...

0 Citovat

mají tam většinou ty akce měsíčně, co koukám, tak zkusím ještě vydržet, ale letenku koupím. ten koh-lipe vypadá fantasticky teda :) jen ty lodě jedou 6 hodin? pokud dobře koukám na ten www.kohlipe.net

0 Citovat

stran transferu - pokuď se rozhodneš pro konkrétní ubytko, rádi ti pomůžou s lístky. Dělají to denně a mají přehled co a kam jezdí či nejezdí. Prostě ti ušetří nějaký čas googlení a porovnávání. Navíc zajistí transfer na pier atd.

0 Citovat

Lodě na Koh Lipe by vůbec přes léto jezdit neměly... Není tu sezóna. 

0