Ahoj, máte někdo zkušenosti s dopravou z Arlandy do Stockholmu a posléze dopravou po samotném Stockholmu? Popřípadě jak funguje jízdenka na 24 hodin (jestli se vztahuje i na dopravu z letiště, nebo tam je nějaký poplatek?). Na webu dopravce (sl.se) nějak nerozumím tomu poplatku k 24hodinové jízdence. Díky. .

Doprava Arlanda - Stockholm

Založil(a) ve fóru Letiště

8 reakcí

Ahoj, máte někdo zkušenosti s dopravou z Arlandy do Stockholmu a posléze dopravou po samotném Stockholmu? Popřípadě jak funguje jízdenka na 24 hodin (jestli se vztahuje i na dopravu z letiště, nebo tam je nějaký poplatek?). Na webu dopravce (sl.se) nějak nerozumím tomu poplatku k 24hodinové jízdence.
Díky.

0

Super, díky - na stránkách dopravce teda píšou, že za těch 115 SEK to platí na celý okres (tzn. i Arlanda), ale nebyl jsem si tím jistej. Takže jestli to jde i na tu verzi busem 583 do Marsta station a pak pendeltagem do Stockholmu, tak paráda.

0 Citovat

Jojo jizdenka na to plati..sam jsem ji vyuzil smiley koupis ji, jak bylo receno v infostanku v priletove hale a po vylezu ven z haly se das doprava a ten bus ma stanoviste uplne na konci platformy smiley

0 Citovat

Ahoj, chtěl bych se ještě zeptat, když budu přestupovat na ten "S" vlak, tak kolik stojí lístek z Märsta station do stanice Stockholm Central Station? smiley Ten denní lístek co si koupím na letišti v info stánku za 115 SEK, tak ten počítám platí jenom na autobus.
Děkuju za pomoc a přeju hezký den.
S pozdravem David. smiley

0 Citovat

Teď to řeším taky. Koupil jsem super levnou letenku na Arlandu na dvoudenní výlet a mrknu se na to, jak se dostat z letiště a dostanu nucený úsměv s myšlenkou "hm, londýnský scénář - vlak přijde na 1/2 ceny letenky". Letím za 3,5 měsíce.

Může mi to někdo polopaticky vysvětlit, jak to tam funguje?
1. Můžu jet Arlanda Expresem za 2x 154 SEK (protože je to víc než 90 dní dopředu). Lístek není vázaný na konkrétní čas, jen den.
2. Můžu jet speciálním autobusem (nezjišťoval jsem).
3. Můžu jet MHD - autobusem 583 do Marsta Station a pak vlakem - jenže u tohoto nerozumím, kolik stojí jízdné - koukal jsem i na stránku dopravce.
- čili za 115 SEK si na letišti koupím celodenní jízdenku a s tou pak jezdím? Na webu dopravce psali něco o nějakém příplatku za cestu na letiště vlakem. Ten se týká i tohoto způsobu nebo jen cesty nějakým jiným vlakem než Arlanda Express přímo z letiště?

Vzhledem k tomu, že přiletím odpoledne a chci dojet do centra ještě před setměním, asi z letiště pojedu Expressem, ale zpátky už klidně MHD, jen by mě zajímalo, jak to s ní je.

Ještě dodám odkaz na anglickou mutaci webu o jízdné. Nejsem z ní vůbec moudrý.
http://sl.se/en/fares--tickets/

0 Citovat

Ptal jsem se přímo u zdroje:
- celodenní jízdenku bez příplatku použít lze s jízdou autobusem 583 do Marsta Station;
- pokud jedete vlakem přímo z Arlandy musíte zaplatit příplatek (myslím 120 SEK) nebo 3 zónový lístek za 170 SEK, který má příplatek už v sobě a platí 2 hodiny;
- pokud cestu plánujete víc než 90 dní dopředu a chcete vlak přímo z letiště, doporučuji koupit za 154 SEK lístek na Arlanda Express.

0 Citovat

Prosím využil někdo 24h zlevněnou jízdenku ? Chápu správně, že pro mládež do 20ti let je za 110 SEK ? Trochu mě mate informace, že studenti k využití slevy musejí mít průkaz s logem SL .. snad tedy myšleno pro studující nad 20 let .. 

Případně jakou máte zkušenost s elektr. jízdenkou v app SL.? Poslední dva dny se apka sekala, nebo raději připlatit za pořízení kartičky s nahraným jízdným ?

0 Citovat

Appka mi jela v červenci úplně v pohodě 😉

0 Citovat

Nejlepší poměr ceny a výkonu s více zastávkami v centru pak nabízí autobusy Vy-Flygbussarna.

0
8 reakcí