www.smartwings.com Od 1.5.2012 je snížen váhový limit zavazadel na 15kg, co tomu říkáte ?  .

[QS] SmartWings

Založil ve fóru Letecké společnosti

Tak pokud si někdo vybere charterovku a pak se diví, že jsou služby jako u charterovky, tak je asi problém spíš u něj smiley

0 Citovat

Diky moc za vase nazory! smiley

0 Citovat

Smart Wings plánuje zahájit přímé lety z Prahy do ománského Muscatu. Vzhledem k šikaně cestovních kanceláří a přesunu charterových linek na pravidelné je možné, že tuto linku skutečně rozlétají.

0 Citovat

Co to je šikana cestovních kanceláří a přesun charterových linek na pravidelné smiley - tohle vubec nechapu smiley

0 Citovat

Normální byznys za hranicemi funguje tak, že si cestovka objedná letadlo a s místy si pak dělá co chce. Např. co neprodá, to nabídne jako last-minute letenky za super ceny smiley

U nás v ČR vládne monopol a šikana od Travel Servis, který dává do smluv podmínku, že cestovky nesmí prodávat samostatné letenky. Logicky by mu to narušilo byznys model, kdy všechny linky zároveň nabízí jako pravidelné a prodává je za lidových 10.000 Kč do Řecka smiley

0 Citovat

Zdravím,

tak jsem měl z pátku na sobotu svůj první let se SmartWings a byl tak špatný, že mě donutilo se tu s váma o tom podělit a zaregistrovat smiley Cena byla super včetně toho mini kufru díky letenkám přes Pelikan.cz ale let Praha - Londýn Gatwick (odlet měl být v 20:00) bylo vážně utrpení smiley.
Prvně zpoždění jen o hodinu, to by ještě šlo, tak pěkné čekám s ostatními lidmi blízko gatu (taky šok, že Londýnské lety jsou z Terminálu 1 a ne 2 - přes Prahu moc nelítám). Po nějaké době se ozvalo hlášení, že máme jít na nějaký transfer gate pro více informací, kde nám dali vouchery v ceně 110 kč - na letišti v Praze tak na balíček chipsů smiley ale ok - 2 lahváče na zmírnění nervů. Při předávání voucheru se změnil předpokládaný odlet na 22:20. Tak sem si dal pivko, pohodička a najednou bez jediného hlášení se otevřel gate (mnohem dříve než měl zase pro změnu smiley ). S prázdným žaludkem a 2 skoro exnutými pivy mi to bylo už celkem u pr... člověk by řekl, super, už jsme na gate tak to musíme letět brzo. Omyl smiley Další hlášení a předpokládaný NÁSTUP do letadla v 23:20 z důvodu uklízení letadla (stálo tam už více jak hodinu snad ... ). Jediné pozitivum bylo, že mi stevard dal sedačku u nouzového východu, takže jsem se mohl rozvalit. Nakonec ani netuším v kolik jsme konečně odletěli ale na Gatwicku jsme byli vážně později smiley
A aby toho nebylo málo, když jsem uviděl můj kufr na pásu, musel jsem se usmát - plasty, kterými je lemováno to držadlo samozřejmě urvané, ale nebyl čas na řešení a sprint na vlak.
Bohužel pro mě, vlaky do mé cílové destinace (Reading) už nejezdily a první v 5:30 ráno (vlakem přes Londýn Paddington bych se prý nedostal - taky nejel).
Takže sluchátka do uší a pokusit se usnout na (celkem překvapivě pohodlných) sedačkách a ráno jako zombie vlakem. Ale pořád té smůly bylo málo a tak mě ve vlaku potrestal můj-letištním-personálem-upravený kufr, když mi chybějící kus plastu vytvaroval velmi ostrou plastovou špičku trochu ROZŘÍZL dlaň. (bábovka nejsem, ale to už byl vrchol zoufalosti a z vnitřku dlaně teče krve jak z prasete). smiley

SmartWings? Nikdy více smiley Zatím jsem jim napsal velmi milý email o své nespokojenosti a náhradě, tak uvidíme jak budou reagovat.

0 Citovat

To je zase nářků. Letadlo mělo zpoždění, dal sis 2piva, spal na letišti a rozřízl si ruku. A k tomu sáhodlouhá story, 8 smajlíků a šok, že se lítá do UK z terminálu 1.

0 Citovat

Pokud za zpozdeni nemohla vyssi moc, a dorazil jsi do LOndyna vic jak 3 hod poplanovanem priletu, tak mas narok na odskodneni 250 eur. Tvrde bych to po nich vymahal. Trosku to zmirni tvoji ujmu a zaplati ti to letenku. Pokud to s nima nepujde po dobrem, tak to predej jedne z tech online agentur co se o to postaraji. sice dostanes o neco min, ale porad lepsi neco nez nic.

0 Citovat

Mě určitě nevadí spaní na letišti, ale pouze pokud to vím dopředu a byla to moje volba. SmartWings jsem volil poprvé, protože mi nejvíce vyhovoval čas, kufry a přílet na Gatwick. Ale příjezd domů o 8 hodin později mi tu radost trochu pokazilo smiley

Jojo, už jsem jim napsal do toho jejich formuláře, takže čekám na jejich odpověď a uvidím. Vyhledal jsem si tady na fóru ty příspěvky o odškodném, takže mám aspoň přehled jaké jsou vyhlášky a co můžu požadovat. 250 euro jako náhrada vypadá velice zajímavě. Doufám, že to vyjde, když tak ty agentury.

PS: Stevard nám řekl, že letadlo bylo zpožděné už na předchozí destinaci, ale neřekl nám důvod. Navíc jsme od gatu koukali na letadlo snad hodinu. Tak to doufám nebude žádná vyšší moc, ale nějaký jejich error. Ten večer tam bylo hodně zpoždění (všechny SmartWings smiley )

0 Citovat

QS je jedna z nejhorsich EU airolinek - sice neposkytuji sluzby o moc horsi nez klasicke lowcosty, nicmene letenky prodavaji za ceny 2-4x vyssi..

0 Citovat

Moje řeč, eremi!! smiley smiley
Myslím, že informace, že QS nejsou spolehliví, ale hlavně poměr výkon / cena je značně nevyrovnaný a nevýhodný, je důležitá.

1) Pokud vám jde o cenu za letenku, vyberte si jiný low cost, který operuje stejnou trasu, na linkách, co lítá QS, je jich dost a i když ty low-cost služby budou podobné, rozhodně cena bude jiná a například jednání s EasyJet (zničený kufr) nebo Air Berlin (zrušený let) bylo naprosto v pohodě, bez problémů a vše kompenzováno.
2) Pokud se potřebujete na místo dostat včas a neriskovat (sl.cesta, či cokoli jiného), volte klasické přepravce i za cenu o něco dražší letenky.

0 Citovat

Tak to se mám na co těšit. Příští úterý tam mám Gatwick z PRG se Smartem. Když se dívám na flradar24 tak za poslední 3 dny tam mají pěkný zpoždění, včera dokonce skoro 5h na odletu. Naštěstí navazující let z LHR mám s dostatečnou rezervou, ale i tak to nejsou zrovna veselý vyhlídky smiley

0 Citovat

Celkem by mne zajímaly statistiky letů načas smiley

0 Citovat

To jsem ráda, že patřím mezi ty, kteří na svůj let moc nečekali. A to už jsme s nima letěla několikrát. Ať už s cestovou nebo bez. Většinou zpoždění při odletu do 30 minut. Nejdelší čekání zatím dvě hodiny při odletu z Puly /tenkrát to bylo s mezipřistáním ve Splitu. Lítalo to myslím jen do Puly tenkrát jen jeden měsíc/. Štve mě to Rimini. Byla to zajimavá destinace. Aspoň měsíc to mohlo také lítat. Snad někdy jindy.

0 Citovat

Dobrý den,
jelikož jsem ještě nikdy necestoval SW, prosím o radu. Jedu na dovolenou k moři a cestou zpět letím se SW, ale oni "otevírají" online check in 30h před odletem, obávám se, že nebudu mít možnost se takto odbavit, tudíž to budu muset udělat na letišti. Ještě nikdy jsem to nedělal(letěl jsem zatím jen Raynairem), a tak bych se Vás rád zeptal, jak to přesně mám provést a co k tomu budu potřebovat? Stačí mi u odbavení na letišti sdělit pouze mé jméno, nebo si mám pro jistotu vytisknout email, jenž mi přišel od společnosti SW po zakoupení letenky?

Mockrát děkuji za odpověď

S pozdravem


Siwris

2 Citovat

Ano, staci pas/obciansky a pre istotu vytlaceny itierar.

0 Citovat

Koukám QS znovu chytli slinu a rádi by rozlítali novou destinaci, tentokrát Lyon smiley

Při té ceně dojde k zrušení dřív, než skončí letní prázdniny ... http://letenky.cestujlevne.com/booking/ ... ealer/4504

0 Citovat

Místní podnikatelé vědí, že Češi jsou konzervativní a proto rádi zaplatí vlasteneckou přirážku - ať už jde o mobilní tarify, škodovky, nebo letenky. My naštěstí máme na výběr.

0 Citovat

Rikam to nerad ale zrovna vcera jsem jim poslal skoro 16k za dve letenky - sice jsem byl levnejc i na Floride, zas na druhou stranu to je jedina spolecnost, ktera me byla schopna dopravit od patecni vecera do nedelni noci na vikend k mori - prohledal jsem podle webu prazskeho letiste vsechny dostupne destinace a jedine co mi vyslo <10k byla Mallorca a Korfu.. Je pravda ze kdybych nemusel v patek do kancelare, mohl jsem letet se Swissem za 3.5k os do PMI a nemusel sem se drbat QS smiley

Doufejme ze Ryan tady pristi sezonu nakopne poradne ty koupaci destinace.. smiley

0 Citovat

Ryanair nic nenakopne , Travel servis a tedy i Smart Wings proste konkurenci mezi sebe nepusti,,,a pro Ryanair neni CR zrovna tou destinaci na ktere by mu az tak zalezelo ...
No ale taky se priznam ,ze jsem se nechal zlakat pred koncem roku na let do Dubaje ... tak jsem zvedavy jestli se zmenili ,nebo zustalo vse pri starem ,,,

0 Citovat

Po mnoha letech jsem se nechal nalakat na let se spolecnosti Smart Wings , mam dotaz , dela se u nich check-in online ? nasel jsem v te me rezervaci , ze pri letech z Prahy je mozne udelat online check-in 30 hodin pred odletem , letime ale z Ostravy , znamena to ze normalne bude odbaveni u prepazky zdarma ? Ptam se na to takto blbe proto , ze uz litam jen s Ryanair , Wizzair pripadne EasyJet appd a tam bych bez check-inu online doplacel Sice jsem uz ze Smart Wings kdysi hodne davno letel ,ale uz si to nepamatuju... pdle vseho co vidim na rezervaci i jejich strankach, tak je odbaveni klasicky u prepazky ?

0 Citovat

Je to normalne u prepazky zdarma - i kdyz si to udelas online, tak je to uplne k hovnu - protoze pokud letis se zavazadlem, tak stejne musis vystat celou frontu jako kdybys zavazadlo nemel.. smiley

0 Citovat

Nová linka Smartwings: Karlovy Vary Tel Aviv. Zpáteční letenka přes 9000kč v B737. No nekupte to…

http://vary.idnes.cz/letiste-karlovy-va ... -zpravy_ba

0 Citovat

matej15:
Nešiř tady prosímtě fámy. Jak jsi přišel na to, že RWY 2150x30m nesplňuje požadavky pro B738? Co pak taková runway 1650x30m na Skiathosu, kde přistávají dokonce 757? smiley

0 Citovat

Řeší se to napriklad tady: http://www.pprune.org/archive/index.php/t-259829.html
Standartni a Boeingem doprucena šířka je 45 m, s omezeními lze přistát na 30 m šířky, na odpovědnost aerolinky respektive pilota, ale normální provozní stav to rozhodně není.

0