Ahoj všem cestovatelům, chtěl bych Vás poprosit o rady a případné tipy co vidět při naší 1. návštěvě Asie. V listopadu se chystáme na Srí Lanku se stopoverem v Dubaji. Dubaj - přílet s flyDubai cca 22.10 h., odlet 2. den v 18.50 hod. Zde bych prosil o radu, co vidět ještě v noci po příletu, pak asi ubytování v nějakém hotelu, pokud má někdo tip na dobré ubytko v rozumné ceně, tak budu moc rád za doporučení. Po snídani prohlídka Dubaje a pak na letiště. Co se dá v tomto časovém horizontu stihnout vidět a v jakém časovém odstupu a čím se vydat zpět na letiště (T2). Srí Lanka - vzhledem k tomu, že letíme v listopadu na cca 12 dní (kombinace odpočinek & kultura), kterou část ostrova z hlediska počasí by jste doporučily? 1. den přílet v 0.45 hod do Colomba. Celkem 12 dní na Srí Lance (12.den odlet v noci z Colomba). Předem díky za rady a tipy PetaS .

Srí Lanka a stopover v Dubaji (cca 18. hod) listopad

Založil ve fóru Hledám letenku

8 reakcí

Ahoj všem cestovatelům, chtěl bych Vás poprosit o rady a případné tipy co vidět při naší 1. návštěvě Asie. V listopadu se chystáme na Srí Lanku se stopoverem v Dubaji.
Dubaj - přílet s flyDubai cca 22.10 h., odlet 2. den v 18.50 hod. Zde bych prosil o radu, co vidět ještě v noci po příletu, pak asi ubytování v nějakém hotelu, pokud má někdo tip na dobré ubytko v rozumné ceně, tak budu moc rád za doporučení. Po snídani prohlídka Dubaje a pak na letiště. Co se dá v tomto časovém horizontu stihnout vidět a v jakém časovém odstupu a čím se vydat zpět na letiště (T2).

Srí Lanka - vzhledem k tomu, že letíme v listopadu na cca 12 dní (kombinace odpočinek & kultura), kterou část ostrova z hlediska počasí by jste doporučily? 1. den přílet v 0.45 hod do Colomba. Celkem 12 dní na Srí Lance (12.den odlet v noci z Colomba).

Předem díky za rady a tipy

PetaS

0

Ahoj všem a ještě jednou předem díky za rady smiley

Nějaký tip na ubytko za rozumnou cenu v Dubaji (nejlépe se snídaní) na jednu noc?

Co se Srí Lanky týče, 1. noc nejspíš strávíme v Negombu. Stojí za to tam po příletu zůstat o noc déle a spojit to s koupáním nebo pokračovat hned dále do Kandy? Máme v plánu přejet do Kandy vlakem, nějaká rada jak se dostat do Colomba na vlakáč a jak dlouho to vlakem asi zabere do Kandy?
Po přespání v Kandy by jsme chtěli asi využít auto s řidičem na cca 3 dny a projet asi Dambulu, Sigiriu a Polonnaruva, pak ještě nějaké ty čajové plantáže a pak někam za odpočinkem. Co by jste doporučili? A co vše se dá za 3 dny po Kandy stihnout. Ocením jakékoliv rady. Petr

0 Citovat

Ahoj,

Negombo nás nijak nezaujalo, moře všeobecně na západním pobřeží spíš horší.
Za mne bych spíše doproučil (než se táhnout do Colomba a jet vlakem a pak se z Kandy přesouvat zase na sever), vzít bus z Negomba do Dambully (přestup myslím v Kurunegale) a odtamtud pak jet do Kandy. Z Kandy vlakem na čajové plantáže (Ella, Nuwara Eliya...) a pak dále na jih, například Mirissa nebo Hikkaduwa, kde nám moře přišlo alespoň hezčí. Směrem ke Colombu je pak divné podloží, navíc jsme chytli velké vlny = od Bentoty nahoru jsme využili pouze bazén.

P.S. pro nás super zážitek - Adams Peak, ale v rámci 12 dnů bych asi vynechal, my byli na 3 týdny.

Rozšiřuju o nabídku "programu", nějak tak, jak se nám to povedlo stihnout:
1. přílet do Negomba, nocleh tam
2. přejezd busem do Dambully, odpoledne ještě prohlídka skalního chrámu.
3. Sigyria, Polloranuwa
4. cesta do Kandy, chrám Buddhova zubu a centrum,
5. Pinnawala a okolí
6. cesta na čajové plantáže, prohlídka tea factory či jen nějaký trek,
7. - 12. cesta po jihu (nevím, kdy začínají velryby v Mirrise, třeba městečko Gale, nějaký šnorchling v Hikkaduwě)

Kdybyste chtěli míň pláže a víc poznávačky, pak bych zařadil buď ten Adams peak nebo některý z národních parků (asi Uda walawe).

0 Citovat

S více jak půlkou tipů kolegy nemohu než souhlasit, nicméně Pinnawalu bych asi vynechal, pokud nechceš vidět trápící se slony a raději bych navštívil NP Uda Walawe.. my byli na 15 dní a dali jsme co vidíš níže, nicméně je to dost přesunů, které zaberou dost času, ale nebylo to nic strašného:) 5 dní nebo kolik jsme strávili u pláže blízko Tangalle v Mangrove beach cabanas a nemělo to chybu..

Takže CMB -> Kurunegala -> Dambulla (chrám, město) -> Sigiriya+Polloranuwa (to budete mít za den co dělat, navíc tam jsou pro turisty celkem drahé vstupné, ale oplatí se) -> Haputale (čajové plantáže, továrna Dambatenne, Lipton's seat) -> Vlakem do Elly, omrknout okolí a hrnout to směr Dalhousie, odkud vyšlápnete Adam's Peak (je to záhul na kolena, ale oplatí se, my to šli zbytečně rychle, nicméně je to neskutečný zážitek po rozednění) -> Uda Walawe a pokud chcete klid a moře, tak Tangalle (doporučuji Marakolliya beach, neprohloupíte, pokud si budete chtít odpočinout od davů turistů) a předposlední den se vydat směr Galle (cestou třeba přes maják v Dondře, dobrej americkej burgr v Unawatuně - Koko's beach, nic jiného tam nehledejte, je tam jen špína, kopy turistů, hnus, rychle dál) a trochu blíž k letišti, odkud v klidu a bez stresu další den na letiště smiley

Zbytek co psal kolega (Kandy, Hikkaduwa, Mirissa) bych osobně vynechal..

0 Citovat

Ahoj,
my sme zostali o prílete 1. noc v Negombe, bola to fajn aklimatizacia ako na pocasie, tak aj na Sri Lanka System smiley
Zmenili sme Rupky, kupili lokalnu SIM-ku a od domacich dostali vcelku cenne rady ohladom dopravy na ostrove. Byvali sme cez AirBnb u Krishantu, ktory ma na Srilanske pomery megaluxusny barak, izba pre 2 os. 15 EUR.

Je to fajn chlapik, vyzdvihol nas na letisku, cim sme sa vyhli davom miestnych driverov, zaviezol na miestny trh, pomohl so vsetkym co sme potrebovali, dostali sme skvele domace jedlo a vecer nas zobral na plavbu po miestnej lagune. Vacsinu tych sluzieb si samozrejme vo finale zauctoval, ale boli to zvacsa sumy v jednotkach EUR akurat ta plavba bola tusim okolo 15 EUR, kazdopadne oplatilo sa nam to.

Z Negomba sme pokracovali do NP Wilpattu, naozaj obrovsky park, minimum turistov, mam pocit ze tam este nejak vo velkom nejazdia cestovky. Na prepravu sme vyuzivali vyhradne local buses, bol to brutal zazitok najlepsie tak spoznas krajinu a domacich, urcite odporucam.

Ak mozem dat este jednu radu, tak namiesto na Sigiriu chodte na Pidurangala Rock, je to protajsia skala, teda mas skvely vyhlad na Sigiriu, len ten zasadny rozdiel bol v tom, ze na Sigiriu stali davy ludi v 30 min. frontach a na Pidurangala boli okrem nas 4 ludia (z toho 2 Cesi) a jeden pes.

Nas itinerar:

Airport
Negombo
Wilpattu NP
Anuradhapura - Mihintale
Dambulla - Sigiria/Pidurangala Rock
Kandy
Vlak Kandy -> Ella
Ella
Haputale
Tangalle al. Mirissa
Colombo
Airport

tu par zapiskov pisanych pocas cesty:
https://bekpekers.wordpress.com/

Ak by si potreboval este nieco tak napis na kimijan/at/gmail.com

0 Citovat

Díky moc za cenné rady, určitě to zvážíme. Z těch 12 dní by jsme hlavně kvůli přítelkyni chtěli aspoň půlku někde zrelaxovat. Určitě by jsme chtěli nějakou část cesty ujet vlakem (slyšel jsem, že supr zážitek). Je to naše první cesta na Srí Lanku, tak co nestihneme na poprvé, dáme třeba příště. Ideálně aby ta cesta z Negomba dále nějak navazovala dejme tomu do okruhu, v rámci úspory času, ikdyž to je na SL asi sci-fi smiley
Někde jsem slyšel, že vstupné na některé památky nedávno zrušili, může to někdo potvrdit?

0 Citovat

Jj, taky díky to o té Pidurangala jsem už taky někde četl a myslím půjdeme do toho.

0 Citovat

Ahoj, byl jsem tento rok 30 dnů na Lance a na 12 dnů bych jel tento okruh:
*Negombo
*Bus Negombo -> Dambulla + Sigiriya ( byli jsme na Pidurangale) noc v Sigiriya
* Minneriya safari, odpoledne bus do Kandy
* Kandy
*Vlak Haputale ( Lipton Seat), Dambamete bych vynechal.
*Vlak Nuwara Eliya = nejlepší čajové plantáže , návštěva Mackwood factory. V NE nakoupíte nejlepší čaj (high grow) na Sri Lance + originální mikiny a bundy BURTON smiley smiley
* Safari Yala nebo Uda Walawe, pokud nepojedete do Minneriye
*Mirissa
*Hikkaduwa pěkný šnorchlování a želvy. Odsud bych jel na výlet do Unawatuny se vykoupat a do Galle.
*Colombo odlet

Kdyby jsi chtěl tak můžu napsat co kolik stálo a poslat ubytování.
Mám doma dvě simkarty navíc. Na letišti jsou zbytečně drahý.

M.

0 Citovat

My byli následovně:

1. den - přílet do Negomba - noc v Negombu

2. den - poté přesun do Dambully, noc v Dambulle - Dambulla pěkná, na mě ale moc masová, nicméně takhle ze začátku dovolený to jde

3. den - přesun na Sigiriy, vzhledem k výši vstupnýho (cca 900,- Kč) a stovkám lidí jsme zvolili Pidurangallu vedle Sigirie a můžu jí vřele doporučit, vstupný je za pár kaček, lidí potkáš pár a výhled je impozantní, poté ještě Polonnaruwa - ta je úžasná, vstupný sice taky drahý, ale dá se ušetřit, tím, že se domluvíš s místníma...my byli půl dne, kdy nás vozili po nejzajímavějších místech tuk tukem, a pokud nejseš nějakej zarytej fanda historie, bude ti půl den stačit. Přesun do Kandy, noclech

4. den - v Kandy se nám moc nelíbilo, moc hektický, takže pouze návštěva botanický zahrady (super) a výlet do sloního sirotčince Millenium Elephant Foundation (celkem levný vstupný). Sloni jsou tu většinou "ve výslužbě" nebo po nějakých úrazech, takže tam dožívají a hezky se o ně starají. Několik jich je v řetězech, ale to pouze z toho důvodu, že jsou agresivní kvůli špatnejm zkušenostem s lidma, kteří je týrali. Z Kandy přesun do Elly a noc v Elle

5. den - výšlap čajovýma plantážema na Little Adam's Peak - celkem hezký a odpoledne pokus o Ella Rock, na kterou jsme bohužel nedošli - špatný počasí a těžká orientace, nicméně trečík mezi rejžovejma políčkama stojí za to smiley - Ella spíš už taková západní, bez srílanský atomosféry. Přesun do Haputale

6. den - Haputale, městečko, který není moc hezký, ale má dobrou výchozí polohu. Odsud jsme navštívili Lipton's seat, nádhernej výšlap mezi plantážema plnejch tamilskejch sběraček okořeněnej peckovym výhledem a příjemnym občerstvenim nahoře. Po tom se dal ještě stihnout Diyaluma falls, pěknej vodopád s příjemnym koupánim tak hoďku od Haputale.

7. den - vlakem Ella - Badulla - těšil jsem se na to moc, ale spíš zklamání, vlak měl asi tři hodiny zpoždění a byl beznadějně narvanej, takže jsme neviděli skoro nic. Přesun přes Wellawayu, kde byli opět přeplněný autobusy, tekže jsme se dvakrát nevešli a potřetí si museli místo v buse vybojovat, do Tangalle. Čtyři hodiny v přeplněnym autobuse na stojáka, výborná záležitost smiley)

8. den - Tangalle - prohlídka nepěknýho města a hezkejch prázdnejch pláží. Oceán ke koupání moc nebyl. Přesun na Mirrisu

9. - 11. den Mirrisa - pěkná pláž s klidnym, teplym oceánem, na pláži báry, možnost celkem levnýho ubytování kousek od oceánu. Má to tady takovou baťůžkářskou atmosféru, pěkný místo. Doporučuju.

12. - 13. den - přesun do Galle - krásný historický centrum, možnost dobrejch nákupů ve městě. Návštěva Jungle beach, kde bylo spousta Čechů a pláž Unawatuna - bez atmosféry, sice spousta mušlí, ale mraky lidí a dno se celkem rychle svažuje do hloubky.

14. den - přesun vlakem do Colomba a odsud rychle pryč shutlle busem do Negomba

0
8 reakcí