Převzato: Kuba z Německa pod 5.000 Kč - červen 2016 http://www......cz/kuba-4838kc.html Vzkaz od admina: Sorry, odkaz jsem musel upravit. Od tohoto člověka, který parazituje úplně na všem, kopíruje, krade screenshoty, a vůbec se mu neekluje si registrovat domény velice podobné "cestujlevne", tady nechci vidět ani Ň  .

Meridian Air

Založil ve fóru Letecké společnosti

Převzato: Kuba z Německa pod 5.000 Kč - červen 2016
http://www......cz/kuba-4838kc.html

Vzkaz od admina:
Sorry, odkaz jsem musel upravit. Od tohoto člověka, který parazituje úplně na všem, kopíruje, krade screenshoty, a vůbec se mu neekluje si registrovat domény velice podobné "cestujlevne", tady nechci vidět ani Ň smiley

0

Kuba s virtuálem Meridian Air (http://www.flymeridianair.com/) bude jeden velký podvod. Koncept loga ukradený od SATA, název od italské Meridiany. Nemožnost letenky uhradit kartou, to už o něčem hovoří. Divím se, že ten jejich retro web ještě funguje, a ještě více se divím těm, kteří je neustále promují včetně f4f, u kterých bych čekal trošku prozíravosti.

0 Citovat

Komentář od Martina pod nerelevantním příspěvkem, proto dávám sem smiley

Mám nepříjemnou zprávu pro všechny cestovatele, kteří jako já zakoupili letenky na lety Fly Meridian na Kubu. Dnes jsem obdržel tuto zprávu:

Dear Sir/Madam,

We regret to inform you that, due to non-compliance of MERIDIAN’s legal obligations, all flights are now cancelled.

For any further information, please contact MERIDIAN:

info@flymeridianair.com
info@meridian-air-cargo.com
WEB: http://www.meridian-air-cargo.com
Tel: + 49 172 8534181 / + 49 172 7725820

Brgds,

Filomena Brioso
Commercial Director

T +351 211 143 680
F +351 211 143 681
E sales@hifly.aero
http://www.hifly.aero

Telefonicky jsem kontaktoval p.Oravce, který mi ihned přes paypal vrátil zaplacenou sumu. Vznikl nějaký problém ohledně počtu letů z Německa do Havany, Meridian na tom pracuje, ale nyní platí, že lety jsou zrušeny.

0 Citovat

Nechci sypat sůl do rány, ale myslím, že to tak nějak bylo předem jasné. Myslím ty indicie, spojení bratří Oravců s Hi Fly, nejen AGB bezostyšně zkopírované od Eurowings, ty všechny změny za pochodu, rušení slotů v Mnichově. Jako sorry, ale tohle byl hejling jako vyšitý.

0 Citovat

Díky za založení tohoto tématu. Eva psala, že ještě nedostala žádný e-mail od Meridian. Já také ne, ten e-mail, který jsem dostal, byl od HiFly a to asi proto, že v úvodu před zakoupením letenek jsem se u nich doptával, zda mají s Meridian kontrakt na lety do Havany. Na to jsem dostal kladnou odpověď, ale včera mi přišla ta hláška, kterou jsem prezentoval, takže HiFly se zachovaly velice korektně. Přeji všem, aby se jim povedlo co nejvíce zkorigovat vynaložené náklady. Mě se to povedlo kompletně, protože ubytko jsem měl platit včera a dnes jsem měl jet pro víza, což jsem všechno zrušil a peníze od Meridian už putují zpět z PayPalu na kartu.

0 Citovat

no, tak jsem zvědavý, protože my máme zaplacené letenky tam i zpět, autobus do Bonnu i z Berlína, víza, Viazul po příletu, pojištění. Zatím nic nepřišlo, ale chci vidět, jak z nich budeme dostávat veškeré náklady.

0 Citovat

+ 49 172 7725820 na tomto čísle jsem zastihl majitele Meridianu p. Oravce a s ním jsem všechno vyřídil.

0 Citovat

díky,už píši maily a hned jak něco budu vědět, začnu řešit.....to je fakt šok, ty problémy, co byly s vyřízením dovolené.....

0 Citovat

v případě zrušení, nebylo na místě spojit se a vymáhat jakékoli vzniklé náklady dohromady?

0 Citovat

Ano. My jsme měli s Meridian zpáteční letenku MUC-HAV-MUC

0 Citovat

Hifly je pouhým prodejcem, ne aerolinkou.. Takže případné odškodnění jde za Meridianou. Ovšem při celé té vší situaci na vše zapomeňte, budete rádi, pokud obdržíte peníze za letenky zpět.

0 Citovat

Ahoj, tak jsme se dnes informovali, jinak bychom to asi ani nezjistili.. a Maridian Air nám bylo sděleno, že do července jsou všechny lety zrušeny.. Takže super, máme zaplacené letenku u Condora na Kubu a toť vše a teď zpáteční jsou drahý a když stornujem letenky přijdem o 10 tis.. Neporadíte mi někdo s kým máme letět zpět? jedná se mi o 30.6.-4.7. někdy v tomto rozmezí.. a i kamkoli do Evropy.. Děkuji moc

0 Citovat

Jako sorry, ale kdo koupil lety od Meridian a podíval se v té době na jejich stránky, tak mu muselo být jasné, jak to asi dopadne.

0 Citovat

Ono asi bylo lepší se podívat na ty jejich stránky předtím než to koupili smiley Jinak už tady bylo, ale třeba to logo to je SATA jako vyšitá a kupovat podezřele levné letenky u společnosti bez historie taky není pro každého...

0 Citovat

Jojo jsem blbá no, to už vím.. smiley (když jsem to hledala tak mi nic hrozného nevyhledalo a o tomto foru jsem nevěděla) jen do mě.. ale poradil by mi někdo? smiley teď máme jen letenky na Kubu.. s kým máme letět zpět? (pokud tedy nechci za 400 E a výš od té stejné společnosti)
Díkas smiley

0 Citovat

Na Condor.de máš letenky za 300e do FRA.. Levnější těžko přijdou smiley

0 Citovat

Jj taky jsme našli jen tyto.. Když už máme zaplacenou cestu tam, tak už tam asi poletíme, protože stornovat letenky a letět do Thajska, jsme finančně stejně na 15 smiley
Moc díky Dave smiley

0 Citovat

Ahoj, kde najdu informace o rušení letů?

0 Citovat

My jsme museli napsat e-mail a bylo nám sděleno, že jsou zrušeny všechny lety červen i červenec.

0 Citovat

Ok, jdu tam napsat. Díky

0 Citovat

Hlásím, že Eurowings má volná místa na 4.7.2016 z Varadera do Köln/Bonn za 163,21.-Euro

0 Citovat

Ahoj, moc děkuji a tohle už je asi normální letecká společnost, že..? Jdeme kupovat.. Děkuji!!

0 Citovat

Tak peníze od Meridianu dnes ráno přistály zpět na mém účtu smiley , do haléře...

0 Citovat

Opravdu když jsi se podíval na jejich web (v době objednání) ti přišlo všechno normální? Přečetl sis nějaká německá fóra? Tady nemusí jít primárně o podvod, Oravcové to i mohli myslet dobře, ale prostě to bylo něco na úrovni total error fare, jako byly letenky od Edelweiss do Mexika za 12,- EUR... Tedy ano jasně, zkoušet se musí, ale všechny návazné platby udělat až v tom nejdéle možném termínu, ideálně pokud někdo odletí (a vrátí se) a počítat s tím, že to prostě padne. Já vám samozřejmě přeju, ať v tom nějak nezahučíte, ale prostě tohle bylo marné od začátku. A myslím to dokumentuje i jasný fakt, že většinu zkušených "letců" to prostě z výše uvedených důvodů neoslovilo.

0 Citovat

Problém byl zejména v tom, že to některé weby odpublikovaly jako "super deal" a nahnaly tak lidi do problémů.

Stejně jako kdysi byly stovky slevových portálů, tak bude dnes podobná situace s letenkářskými weby. Konsolidace tu bohužel neproběhne, jelikož nikdo za nic nenese zodpovědnost ani náklady a tak si vesele plácá voloviny do éteru.

Lukáš to tu psal ihned, platit fakturu za letenky v ceně 50 eur nebo kolik stály, je prostě donebevolající kravina.

0