Převzato: Kuba z Německa pod 5.000 Kč - červen 2016 http://www......cz/kuba-4838kc.html Vzkaz od admina: Sorry, odkaz jsem musel upravit. Od tohoto člověka, který parazituje úplně na všem, kopíruje, krade screenshoty, a vůbec se mu neekluje si registrovat domény velice podobné "cestujlevne", tady nechci vidět ani Ň  .

Meridian Air

Založil ve fóru Letecké společnosti

Jj Dave, my už jsme poučeni, budem příště koukat jen na Vaše akční nabídky a vybírat z toho.. Já jsem Ti sem chtěla napsat, zda je to v pohodě, ale pak rychle rychle objednat, znáte to smiley a kdybychom počkali o 2 dny déle, tak jsme mohli letět do Thajska úplně v pohodě a nestresovat se zrušenejma zpátečníma letenkama..
A KARZ - tak za ňákejch 12 000,- Kč z Prahy do Bonn včetně busu do Pha je super cena nee? když už to máte takhle zaplacené, vyřízená víza atd, tak bych nějaké letenky už vzala i když o něco dražší..
PS: Kam letos plánuješ dovču ty Dave?? smiley

0 Citovat

Publikovali to aj poliaci, ale to jedno. Tiez som mal pred rokom aj vdaka cestujlevne letiet do Indie. A po mesiaci letenky ebookers zrusil. Ale nadaval som max. len na seba smiley aj ked viem ze tu sa niekto ozval ze cestujlevne by ich mali pomaly kompenzovat smiley

0 Citovat

Ahoj, nenašel někdo alternativu zpátečních letenek kolem 4.7.-24.7. do Havany?
Eurowings nabízí na červenec pouze z Havany zpět.. díky všem! smiley

0 Citovat

Všeobecně k této diskusi. Nepovažuji se za začátečníka, ale také platí tak trochu Kdo se bojí s**e v síni. Samozřejmě nabídka Meridianu nebyla standartní, ale snažil jsem se ověřovat před zaplacením vše, a to včetně dotazu u HiFly ohledně kontraktu od Meridian a ten mi byl potvrzen. Ke cti HiFly musím říci, že mi také ihned informovali, když byly lety zrušeny a doufám, že jsem alespoň někomu pomohl tuto situaci řešit co možná nejdřív. Já sám jsem všechny ostatní platby odkládal na poslední možnou chvíli (a vyplatilo se). Všechny lety Meridianu byly (nevím jestli už jsou zrušeny) též v plánu na všech odletových letištích, na jejich oficiálních stránkách (v Mnichově přesně i terminál) Myslím si, že vůbec nejde o podvod(to se ovšem teprve ukáže), ale o nešťasný začátek něčeho nového. Nikoho tím nechci omlouvat, ale nemyslím si, že Ti co letenky koupili, by byli hloupí - po boji je každýž králem. Nevím, proč by se nemohlo povést letět na Kubu a zpět za 7000.-Kč, když jsme byli s manželkou za stejné peníze jak v Japonsku tak na Seychellách.
Jinak přeju tomuto webu hodně úspěchů a mnoho dobrých nabídek.

PS: kdo nic neriskuje, žije v klidu, ale taky nemá moc šancí získat něco navíc - a míru rizika si musí každý určit sám smiley

0 Citovat

martin 66 jedině díky Tobě jsme začali situaci řešit s více jak týdenním předstihem, protože Meridian se ozvali až nyní. Pravda je, že peníze nevrátili (doufám, že zatím) a že veškeré nadnáklady jsou také v trapu, ale to je tím, že nás cestuje víc a nechtěli jsme to nechávat na poslední chvíli. A pro ostatní generály - 4 lidé hledali veškeré odkazy, vč.registrací firem v podvodnících a placeného výpisu z registru dlužníků. Konzultací s letuškou Swiss a pilotem ČSA počínaje. Když se dá letět za 500 do Dublinu a za tu samou cenu zpátky, tohle za 1600 tak jasný fejk není.

0 Citovat

Souhlas, nereálné to není a nebudu tvrdit, že záměr byl podvod. To ne.. Ale obezřetnost a bookování hotelů atd. bez možnosti storna nebyl nejlepší krok.

Kdo neriskne, nic nezíská. O tom to celé je smiley bohužel ne vždy to vyjde tak, že člověk odejde zcela bez újmy.

0 Citovat

Rozhodně bych nesrovnával lety do Dublinu a na Kubu, kam se ceny drží dlouhodobě velmi vysoko.. A jak už tady poznamenal cali, myslím, že málo kdo ze zkušenějších by do tohoto šel s tím, že by počítal, že vše klapne. Max počkat jak se situace bude vyvíjet a pak chvíli před odletem pořešit ubytko atd.

0 Citovat

Eremi: Děkuji ti náčelníku, že ses mě zastal... Ad karz - podíval jsi se opravdu na jejich tehdejší prasecké stránky? Kde byly v té době AGB zkopírované z Eurowings/Germanwings ještě s jejich logem, věci jako nezabezpečený objednávací systém, platba fakturou. To smrdělo odsud až do Havany... A konzultace s letuškou Swiss:-)) To jste mohli zavolat rovnou hvězdopravkyni Evě Prokešové.
Já to nechci zlehčovat, nikomu nepřeju nic špatného, ale tohle prostě bylo špatně od začátku. A jen pro zajímavost - Poláci v tom jsou údajně ve stovkách.

0 Citovat

cali: prostě na to mám identický názor jako Ty.
On je rozdíl "risknout" něco s dlouhodobě fungující aerolinkou/OTA a risknout něco s někým zcela novým, navíc podezřelým, kdo nabízí něco, co dosud nikdo nedokázal - tedy letenky do destinace, kam se dosud lítalo za dvojnásobek a nikdo to nedokázal výrazně levněji. V tom prvním případě budeš max několik týdnů čekat na peníze, ale vždycky je dostaneš, v tom druhým je taky možné, že se těch peněz nikdy nedočkáš. Úplně bych neměl radost z těch poláků, podle mě se v tuto chvíli hraje o čas a kdo se dřív ozve, ten ještě bude mít z čeho brát a je šance, že dostane něco zpět. martinz66 byl asi jeden z prvních, ne-li vůbec první a peníze má, jakmile jim začnou docházet, bude to horší. Nicméně přeji všem hodně štěstí!

0 Citovat

Mně stačily hned ze začátku tři indicie - vzhled webu, cena, absence platební brány, které mi nedovolily nabídku letenek zveřejnit, natož riskovat nákup.

Tady to opravdu nebylo ani tak o riskování, ale o přílišné naivitě... A jak už zmiňovali kolegové, je něco jiného risknout nákup třeba u Expedie nebo nějaké velké aerolinky - tam člověk nemá co ztratit, v nejhorším případě vyreklamuje platbu u banky. Jakou dohru bude mít vrácení peněz u Meridian Air, na to ani nechci pomyslet, když vezmu v potaz, že Meridian Air musela průběžně hradit různé náklady spojené s rozjezdem projektu, který byl parodií už od samotného začátku.

0 Citovat

Parodie to určitě není.. Virtuální aerolinky budou v následujících letech rozhodně přibývat a snažit se pokrýt poptávku. Kuba je to super příkladem.
Letenky nejdou pod 15 tisíc a pokud by je někdo nabídl byť za 12 tisíc, má šanci se na trhu uchytit.

Kde nastal zádrhel mi není jasné.

0 Citovat

Má někdo reakci z Meridianu na požadavek vrácení peněz?

0 Citovat

Ahoj, včera jsme se vrátili z Kuby a nyní bychom tedy taky rádi obdrželi zpátky peníze za ty zrušené letenky a nic.. Nějaké rady prosím??

0 Citovat

Ahoj, máte někdo prosím nějaké další info ohledně vrácení peněz za zrušené lety? Vrátil Meridian už někomu peníze? díky za odpověď

0 Citovat

Ahoj všem dalším podvedeným Meridian Air, je to více než 6 měsíců, co nám Oravcovi dluží za zrušené lety. Neustále se vymlouvají, že za nic nemohou, že máme požadovat dlužnou částu po HiFly, odkazují na své právníky, dělají ze sebe oběť. Stále dokola totéž a peníze v nedohlednu. Nejsou schopni uvést jediný rozumný argument, proč nevrátlili dlužné částky. Arogance, neprofesionalita, výsměch p.Oravce, kterého již prý nebaví neustále zvedat telefon - má prý spoustu dalších věcí k řešení a nežije jenom tímto. Tel.kontakt uvedený ve fóru je aktivní. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Předali jste případ také právníkům, řešíte hromadně (skupina na FB), jedete do Veldenu? Díky za Vaše reakce

0 Citovat

No, já popravdě nevím, co se dá dělat. Komunikuji s jednou slečnou z Německa, která mi potvrdila, že skutečně je podaná žaloba od Meridianu na HiFly. Ale nikdo zatím neobdržel ani korunu. Když tam volám, tak říkají jen jednu věc " Hi Fly nám nevrátil peníze, takže my je nemůžeme vrátit Vám." Od HiFly mám zase informaci, že oni žádné peníze vracet nehodlají. Upřímně fakt nevím, jak fungují hromadné žaloby, ale o cestě do Veldenu, jsem už uvažoval musím říct smiley

0 Citovat

Obraťte se na německého advokáta, kterého jsem tu doporučoval a který mně pomohl. Psal jsem mu, ví o této kauze (Meridian Air).
viewtopic.php?f=50&t=926&start=30

0