Zdravím, s přítelkyní máme "volno" od 2.1.2017 až někdy do dubna, tak bychom chtěli vyrazit do Asie. Původně jsme plánovali zůstat na Srí Lance celé 3 měsíce, ale jelikož už pak během roku tolik možností odskočit z ČR nemáme, tak je to asi škoda. Rádi bychom si z oné Srí Lanky odskočili ideálně někam do Indie, Thajska, pokud možno tak na Bali a Myanmaru. Jenomže vůbec nevím jak to naplánovat, obecně je jednosměrná letenka vždy dražší (odlet 3. letna z Bratislavy do Colomba a stejný návrat 23. března vyjde na 13.500,-, jednosměrka by stála skoro 9 tisíc). - Jak byste to udělali vy? Mám koupit jednosměrku a čekat, že vylezou nějaké levné přelety v Asii, nebo vše pečlivě naplánovat předem? Za každý tip budu vděčný, díky! .

Asie na 3 měsíce v lednu (Srí Lanka, Indie, Bali)

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

1 reakce

Zdravím, s přítelkyní máme "volno" od 2.1.2017 až někdy do dubna, tak bychom chtěli vyrazit do Asie.

Původně jsme plánovali zůstat na Srí Lance celé 3 měsíce, ale jelikož už pak během roku tolik možností odskočit z ČR nemáme, tak je to asi škoda.

Rádi bychom si z oné Srí Lanky odskočili ideálně někam do Indie, Thajska, pokud možno tak na Bali a Myanmaru.

Jenomže vůbec nevím jak to naplánovat, obecně je jednosměrná letenka vždy dražší (odlet 3. letna z Bratislavy do Colomba a stejný návrat 23. března vyjde na 13.500,-, jednosměrka by stála skoro 9 tisíc).

- Jak byste to udělali vy? Mám koupit jednosměrku a čekat, že vylezou nějaké levné přelety v Asii, nebo vše pečlivě naplánovat předem?

Za každý tip budu vděčný, díky!

0

V obdobných případech se typicky vyplatí pátrat po možnostech tzv. open-jaw letenek (na českých vyhledávačích se tato volba jmenuje "jiný návrat"). Směrování pak může být třeba Praha-Colombo a zpět odněkud z Indie do Prahy. Ceny jsou často blízké standardní zpáteční letence.
Pořadí lze prohodit - Praha-Indie a zpět Colombo-Praha a vzít tu variantu, která cena vyjde lépe.

Pro přelet uprostřed pak je potřeba dokoupit buď další open-jaw, nebo třeba jednosměrné letenky s low-cost aerolinkami, kde platí, že jednosměrná letenka je za cenu poloviny zpáteční.

Ve Tvém případě např. http://www.airasia.com létá z Kuala Lumpur jak do Colomba, tak do mnoha míst v Indii. Dále z Kuala Lumpur se dá dostat prakticky všude po regionu JV Asie. Pro Tvůj případ se dá velice dobře použít.

0
1 reakce