Dobrý den, rád bych se podělil o bohužel špatnou zkušenost z ČSA. Letěl jsem po dlouhé době s ČSA na dovolenou s přítelkyní do Španělska. Na internetu jsem se dočetl, že máme mít váhu na zavazadlo do 20kg. S tím jsem počítal, bohužel na odbavování nám sdělili, že do této destinace je limit pouze 15kg na zavazadlo. Domluvili jsme se tedy na jednom zavazadle pro dvě osoby a s váhovým limitem (do 30kg) jsme se vešli. Problém byl při návratu ze Španělska. Nejen, že zástupce firmy ČSA nám tvrdil, že v ceně letenky nemáme zakuopené žádné zavazadlo, ale po 20minutové debatě s kolegyní (vše ve španělštině) nám naúčtovali 40EUR poplatek za daný kufr s možností stížnosti na druhé straně letiště, což bychom už samozřejně nestihli a letadlo by odletělo bez nás. Mám tedy s ČSA velmi špatnou zkušenost a bohužel se z kvalitní společnosti stává (i když ne cenou) "levný" charter... Jiří Rychter .

ČSA a váhový limit zavazadel

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

2 reakce

Dobrý den,
rád bych se podělil o bohužel špatnou zkušenost z ČSA.
Letěl jsem po dlouhé době s ČSA na dovolenou s přítelkyní do Španělska. Na internetu jsem se dočetl, že máme mít váhu na zavazadlo do 20kg.
S tím jsem počítal, bohužel na odbavování nám sdělili, že do této destinace je limit pouze 15kg na zavazadlo.
Domluvili jsme se tedy na jednom zavazadle pro dvě osoby a s váhovým limitem (do 30kg) jsme se vešli.
Problém byl při návratu ze Španělska. Nejen, že zástupce firmy ČSA nám tvrdil, že v ceně letenky nemáme zakuopené žádné zavazadlo, ale po 20minutové debatě s kolegyní (vše ve španělštině) nám naúčtovali 40EUR poplatek za daný kufr s možností stížnosti na druhé straně letiště, což bychom už samozřejně nestihli a letadlo by odletělo bez nás.

Mám tedy s ČSA velmi špatnou zkušenost a bohužel se z kvalitní společnosti stává (i když ne cenou) "levný" charter...

Jiří Rychter

0

ČSA už dávno není letecký dopravce, ale laciná společnice pro Travel Service smiley pokud máte doklad o platbě, řešte to tu s ČSA.

Jinak pro příště se stačí zaregistrovat do jejich ffp OK Plus a máte zdarma 23 kg.

0 Citovat

Pozor, ten kufr zdarma má malou hvězdičku - netýká se nejlevnějšího tarifu Value.

0
2 reakce