Ahoj, plánujeme cestu Praha - Milán - Olbia s Easyjetem a mám následující dotazy: - je dostačující přestup 50min s příručním zavazadlem v Miláně nebo je lepší volit dřívější let z Prahy? jak velká je šance, že by mi dali palubní zavazadlo do podpalubí, když bude roměr vetší než 50x40x20 cm a bude na to mít dopravce tedy právo? Předpokládám, že v tomto případě by byl 50ti min. přestup velmi v ohrožení. - když si při rezervaci u Easyjetu naklikám letenku Praha-Milano a poté zvolím přídat let a přidám Milán - Olbia, budu mít vše na jedné letence a bude možné v Miláně jen přeběhnout na transfer bez nutnosti nového odbavení? Děkuji předem za odpověď. .

dotaz: easyjet - 50min přestup v Miláně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

3 reakce

Ahoj,
plánujeme cestu Praha - Milán - Olbia s Easyjetem a mám následující dotazy:

- je dostačující přestup 50min s příručním zavazadlem v Miláně nebo je lepší volit dřívější let z Prahy? jak velká je šance, že by mi dali palubní zavazadlo do podpalubí, když bude roměr vetší než 50x40x20 cm a bude na to mít dopravce tedy právo? Předpokládám, že v tomto případě by byl 50ti min. přestup velmi v ohrožení.
- když si při rezervaci u Easyjetu naklikám letenku Praha-Milano a poté zvolím přídat let a přidám Milán - Olbia, budu mít vše na jedné letence a bude možné v Miláně jen přeběhnout na transfer bez nutnosti nového odbavení?

Děkuji předem za odpověď.

0

Ahoj,

1) letíš s easyJetem - žádné odbavení na letišti, ale doma na počítači a pak z tiskárny si vyjedeš letenku. Nebo lépe, vše přes mobil.
2) easyJet nemá návazné spojení, takže ani garantovaný přestup. Pokud bys měl třeba 2 hodiny a i tak se něco stalo, většinou easyJet vyjde vstříc a přebookuje tě. Na 50min se ale dívat nebudou.
3) Stihnout se to teoreticky dá, prakticky bych do toho nešel.

0 Citovat

Je to stihnutelne jen teoreticky, ja bych do toho v zadnem pripade nesel.. EasyJet ti sice muze vyjit vstric a taky nemusi - ja bych se na to uplne nespolehal - znam uz par pripadu kdy nekdo nestihl lowcost spojeni (treba u Easy v Londyne) a kupoval 4x 6000czk jednosmernou letenku do Prahy na druhy den.. smiley

0 Citovat

Já to minulý rok letěl tam i zpět s přestupem 2hod a 2.10hod
Parta sedmi lidí s odbaveným zavazadlem a to byli jediné nervy ta dlouhá fronta tam.

Stihnout se to bez odbaveného zavazadla se určitě dá, ale stačí malé zpoždění a je to jak kluci nahoře píšou průšvih.
Pokud se letí v den kdy cena následujícího letu do Olbie je také za 500 tak bych dokoupil ještě delší přestup jako zálohu.
S Ryanem za eurovky se to dělalo lehce, ale pětistovka jako pojistka na to riziko nestihnutí je ještě slušná cena.

Jinak přestup a vzdálenosti na Malpense, jsou delší než v Bergamu.
Byli by to asi nervy.

0
3 reakce