Zdravím =) sháním levné letenky pro 2 osoby do Kambodži v listopadu. Prakticky je jedno, na které místo by to mělo být. Termín cca. od 7.11.-25.11., ale není to fix. Našli jsme cosi za 13 107 CZK do Phnompenhu. Chci se zeptat, jestli je to dobrá cena nebo jestli se ještě vyplatí chvíli počkat, případně jestli existuje nějaká levnější varianta. Díky!! Tomáš .

levně do Kambodži

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

9 reakcí

Zdravím =)

sháním levné letenky pro 2 osoby do Kambodži v listopadu. Prakticky je jedno, na které místo by to mělo být. Termín cca. od 7.11.-25.11., ale není to fix. Našli jsme cosi za 13 107 CZK do Phnompenhu. Chci se zeptat, jestli je to dobrá cena nebo jestli se ještě vyplatí chvíli počkat, případně jestli existuje nějaká levnější varianta.

Díky!!

Tomáš

0

myslim ze to je velmi dobra cena, zvycajne Thajsko ked je uz okolo 10-11 000 CZK, tak je to velmi dobre a to este keby si priratal priskok do Kambodze, tak by to bolo velmi podobne.

0 Citovat

No jo, ale zazit hranicu thajsko - kamodza je zaujimavy cestovatelsky zazitok smiley

0 Citovat

Přes kambodžskou hranici (Poipet, Pailin) jsem již šel několikrát (vlakem, busem, pěšky - přes samotný přechod samosebou vždy pěšky) a vždy v pohodě. Pokud má někdo obavy ohledně dohadování se stran víza, je možné si ho udělat předem přes web. Koukal bych se tedy i na ceny letenek do Thajska, přesun z Bangkoku směr Poipet je např. vlakem 3. třídou za hubičku a zážitek smiley
https://www.evisa.gov.kh/?lang=cze

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že s Air Asia stojí letenky do Kambodži max kolem 1000 - 1500 THB, tak úplně nechápu smysl toho ztratit den v busu a vlaku, abych ušetřil kolk, 500 THB? Jestli to někomu stojí za to, ok, já osobně bych řekl, že je to úplná blbost.
Edit: jo vlak a 3.třída napoprvé tím jet je zajímavý, dřevěný lavice, prodejci, místní na vás koukají, ale úplně stačí hodinovej přesun z Bangkoku třeba na Don Muang nebo do Ayuthaya. Ono po chvíli už je to pak spíš utrpení - nepohodlný, vedro, strašný záchody atd. a strávit v ní x hodin, pak už to bude proklínat a zážitek si myslím většina lidí představuje jinak.

0 Citovat

Letos na jaře jsme (díky cestujlevne.com) koupilil letenky BUD-DOH-KUL a zpátky LGK-KUL-DOH-BUD s QR si za 10tis. K tomu jsme přikoupili KUL-REP a zpátky REP-KUL-LGK s MH za asi 5tis. Letenky stály dohromady tedy kolem 15tis, za které jsme se podívali na tři místa (Kuala Lumpur, Siem Reap, Langkawi)

0 Citovat

Sorry, matyka není moje silná stránka, ale na kalkulačce mně to vychází celkem na 20k. Reaguji z toho důvodu, že bych chtěl taky něco podobného absolvovat.

0 Citovat

2eremi: To neřeš, nebylo to předmětem původního dotazu - já jen napsal, že je možná varianta do Kambodži sehnat levný let do BKK a odtud třeba i vlakem/busem (jak kdo chce...třeba i letadlem jak píšeš). Pro někoho je skvělé všude lítat, pro jiného zase třeba takto (komunikace s místníma atd.)
P.S. Nadpis příspěvku navíc zní - "levně do Kambodži" smiley

0 Citovat

Ano a už bylo taky hned odpovězeno, že cena 13 k přímo do Kambodži je super.
Já jen reagoval na to, že busem/vlakem z Bangkoku, vzhledem k cenám letenek, je už trochu ala nechci slevu zadarmo a ne "levně do Kambodži". A ale ano, pokud máš hromadu čas a nějaký zkušenosti, proč ne.
Jinak by mě zajímalo, kolik sis v té trojce zakomunikoval s místníma, teda pokud nemluvíš thajsky smiley

0 Citovat

Ale tak docela to šlo - samozřejmě "rukama a nohama, něco málo základního anglicky...ostatně jako všude ve světě kde jsem byl a jazyk málokdy ovládal smiley
Jinak cena 13k do Kambodži je O.K., ale dá se na osobu min cca o 2k levněji, což může být pro spoustu lidí třeba finanční úspora. Co se týče "promarněného" času, není to taková hrůza. Let sice trvá hoďku, ale s dopravou na letiště, čekáním na odbavení a odlet, to samé na druhé straně je taky půlden zabitý. Tuto trasu jsme vyjeli v 6 ráno z Bangkoku a v 15.30 jsme byli v Siem Reap na hlavní třídě, takže až taková strašná ztráta času to nebyla. Nechci tady ale polemizovat (jak jsem už napsal) o výhodách a nevýhodách, napsal jsem to pouze coby inspiraci pro někoho, kdo chce cestovat levně. V poslední době se mi ale zdá, že když se necestuje draze se stylovýma "kabelkama", s co nejvýhodnějším vysedáváním v letištních saloncích atd., tak se tady najde čím dál více lidí, kteří mají snahu mít ke všemu "moudrou" připomínku.

0
9 reakcí