Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenost s klasickou aerolinkou Finnair - mám kufr o výšce 57 cm (mez je 56 cm). Máte zkušenost s přísností kontroly rozměrů příručních zavazadel (konkrétně letiště Praha - Helsinky)? Děkuji za odpověď. Martina .

Finnair

Založila ve fóru Letecké společnosti

9 reakcí

Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenost s klasickou aerolinkou Finnair - mám kufr o výšce 57 cm (mez je 56 cm). Máte zkušenost s přísností kontroly rozměrů příručních zavazadel (konkrétně letiště Praha - Helsinky)? Děkuji za odpověď. Martina

0

vubec neřeš, Finnair je úplně v pohodě, měl jsem kufr 27 kilo, a ok. Chlapek mi řekl, jestli taky vidím 23 a já mu říkám že 22,9. Zasmáli jsme se a bylo to.

0 Citovat

Měl jsem na červen koupený byznys s Finnairem z Boloni přes Helsinky do Hongkongu (za cca 13k, kupováno na webu Finnair). Jelikož Finnair tyto trasy minimálně do konce června ruší, tak jsem včera přes web podal žádost o vrácení peněz. Měli tam uvedenou i možnost voucheru na hodnotu o 10% vyšší, případně změnu termínu.

Dnes mi přišel ještě e-mail s tím, že ví, že čekám na zpracování vrácení peněz a že kdybych si to ještě chtěl rozmyslet, můžu si to ještě během následujících 4 dnů změnit na ten voucher – je tedy v hodnotě o 10% vyšší než refund, platí rok (do roka je nutné koupit letenku, letět se dá i poté) a není nutné, abych jej využil přímo já, ale dá se komukoli předat, aby si za něj koupil letenku někdo jiný. Plus informace, že voucher bych dostal do 4 týdnů, zatímco refund může trvat přibližně 8 týdnů.

Tolik ve zkratce proces refundace u Finnairu. Za sebe dávám palec nahoru, že si i v téhle době aerolinka dokáže zachovat tvář a nezkouší nějaké finty, jak jsem tady četl v jiných tématech o jiných společnostech, ale normálně férově na webu na tři kliknutí nabízí jednoduchý formulář pro refund.

0 Citovat

@Proky

To je fajn jednání. A proč jsi nevyužil změnu termínu? Přece jen to mas C za 13 tis. Nebo v tom byl nějaký “háček”?



0 Citovat

Finnair bez problémů vrátil během týdne plnou výši letenky v termínu 11.4. - 17.4. do Kittila . Prostě slušná společnost.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

@Proky

To je fajn jednání. A proč jsi nevyužil změnu termínu? Přece jen to mas C za 13 tis. Nebo v tom byl nějaký “háček”?


Cena to byla super, to je bez debat, dokonce jsme to měli koupené společně tady s Davidem Eiseltem z CL. Navíc jsem v Hongkongu ještě nebyl. Ale jak jsem psal i právě Dejvovi, nakonec asi vyhrál rozum nad srdíčkem. Byla tam možnost hodit to na podzim (do konce listopadu), ale já mám na přelom srpna a září koupenou cestu na Velikonoční ostrov, takže pokud to bude možné, chtěl bych na podzim realizovat aspoň tohle. Manželka mě stejně letos už nebude chtít nikam pustit, má o mě strach, takže maximálně zkusím doma protlačit tuhle jednu cestu, jestli se to podaří nějak přesunout na později (vzhledem k tomu, jak šílený je to itinerář, navíc kupováno přes Expedii, tak jsem sám zvědav). A prostě se letos budu hlavně věnovat baráku, který bychom měli v létě dostavět.

0 Citovat

Finnair,stejně jako Norvegian dostali státní dotaci.To se jim pak refunduje.

0 Citovat

Ahojte, mám jeden rychlej dotaz. Finnair PRG - HEL, provedu online check-in, vytisknu boarding pass, nemám odbavené zavazadlo, pouze kabinové. Musím na letišti zajít ještě fyzicky na check-in, nebo stačí jít rovnou přes security ke gatu? Díky

0 Citovat

Otázkou zůstává, proč bys tam chodil, když ten BP budeš mít v ruce. Pokud ho mít nebudeš, tak bych nad tím jaksi uvažoval, jelikož bez něho se přes brány nedostaneš. Dám ti radu. Když ho mít budeš, zkus projít a když se ti to nepodaří, což by bylo  překvapení, tak běž na přepážku. Hlavně měj sebou potřebné náležitosti, které Finsko chce. Letu zdar.

0 Citovat

Ja jsem letel do Helsinek v cervenci a v ramci online checkinu mi to nevydalo boarding pass s tim, ze musim na prepazku, kde overi nalezitosti pro vstup do zeme a az pak mi vydaji boarding pass. Pokud se ted uz ale zvladnes dostat k boarding passu pri online checkinu, tak bych postupoval presne jak pise niemandos.

0
9 reakcí