Mám dotaz ohledně přestupu v DEL. Máme letenky s AIR INDIA do TRV a přestup v DEL trvá 8 hod. Mám v plánu jet metrem do centra. Nebude v Indii problém s opuštěním letiště pří přestupu? A ještě dotaz na seating u AI. Dá se udělat v předstihu? Předem moc děkuji. .

Přestup v Dillí (DEL)

Založil(a) ve fóru Letiště

10 reakcí

Mám dotaz ohledně přestupu v DEL. Máme letenky s AIR INDIA do TRV a přestup v DEL trvá 8 hod. Mám v plánu jet metrem do centra. Nebude v Indii problém s opuštěním letiště pří přestupu? A ještě dotaz na seating u AI. Dá se udělat v předstihu? Předem moc děkuji.

0

Letiště, resp. transitní prostor, budeš stejně opouštět, protože přesedáš na "vnitrostátní" let. Takže opuštění areálu letiště určitě nevadí.

0 Citovat

Zdravím, za 2 mesiace ma čaká 17 hodinový prestup v DEL. Prílet je 07:40 ráno, odlet 01:10 ďalší deň, takže prakticky celý deň. Ako najrozumnejšie využiť tento čas? V Indii som ešte nebol. 

 

Premýšľam nad 2 možnosťami:

1. ostať priamo v Dilií, na večer kúpiť na pár hodín hotel

2. navštíviť Taj Mahal - najrozumnejšie mi vychádza vlak do Agry - 11:25-13:55 (skorší, ktorý by som stihol som nenašiel), späť 17:40-19:30, dáva to zmysel takto na pár hodín? Autobus / taxi vyzerá žeby cesta mohla trvať ešte dlhšie.

0 Citovat

Tímhle vlakem jsem loni v listopadu jel. Měli jsme 2 hodiny zpoždění. Neříkám, že to musí být takhle vždycky, ale v Indii vlaky zpoždění mívají. Za mě to nemá cenu se takhle honit.

1 Citovat

Varianta 2 je naprostá bláhovost.
Já bydlel týden v hotelu blízko letiště. Bookni si tam hotel, nech si tam po příletu zavazadlo, zajeď si do centra nasát “atmosféru” a věř mi, že budeš rád, že se můžeš vrátit do toho hotelu u letiště :-). Je to jako bys cestoval v čase :-). Jen cestuješ metrem místo auta 😂

3 Citovat

Cestovat do Agry je blbost. Jeď metrem na stanici Jama Masjid a zajdi si do stejnojmenné mešity. Pak Red Fort a do sikhského chrámu Gurudwara Sis Ganj Sahib, kde si můžeš dát, pokud máš odvahu, zdarma oběd. My jsme si dali a přežili. Je to všechno v docházkové vzdálenosti. Potom si ještě vem cyklorikšu a nechej se povozit po starém Dillí. To by na den mohlo stačit, počítej ovšem s tím, že zažiješ skutečný kulturní šok. Indie opravdu není pro každého, nám se moc líbilo a příští rok se chystáme znovu. Bacha na různé naháněče a podvodníky, osvědčilo se mi, absolutně je ignorovat. 

 

1 Citovat

Nebo zajeď do Humajúnovy hrobky, to je taky mughalská architektura, máš to jako trailer na Tádž Mahal. Pak dej Red fort, a už to bude skoro jak Agra.

Jet do Agry takhle na otočku je nesmysl. Fakt jako úplnej.

3 Citovat

Sice máš odlet v noci, ale počítej s fakt velkým zdržením na letišti. Security bylo masíčko. V dopolední špičce otevřeli jedinou bránu a neustále předbíhali lidé, kterým údajně mělo letět brzy letadlo.

1 Citovat

Ďakujem všetkým za postrehy a rady! Potvrdili ste čo som si aj myslel a teda ostanem pri variante č. 1.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Já bydlel týden v hotelu blízko letiště. Bookni si tam hotel, nech si tam po příletu zavazadlo

Ešte otázku k tomuto, je nejaký dôvod prečo by mi zacheckovaná batožina nešla priamo do cielovej destinácie (Phuket)?

0 Citovat

Já myslel příruční, abys ho nemusel tahat po městě. Odbavené by mělo letět až do cilové destinace, ale s Air India jsem nikdy neletěl, kromě vnitrostátních letů, takže jak to mají při takto dlouhém přestupu nevim. Nejpozději na letišti se to ale dozvíš :-)

2
10 reakcí