Z Káhiry do Bangkoku v první třídě s Qatarc Airways za lákavých 30 tis. Letí se 773 a pak A380.  .

[QR] Káhira – Bangkok v F za 30.815 Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Promiň díval jsem se na aktuální stav a neřešil datum. V tom období už by to měli operovat v A380, tak jak píšeš. Hlavně, že se to vyřešilo. Každopádně si to hlídej, protože nám loni měsíc před odletem změnili letadlo na B777. Museli jsme to ještě měnit a trochu nám to narušilo itinerář.

0 Citovat

No, nechtěl jsem ti říkat, že to máš asi prohraný.. smiley takže se teď nestačím divit, že pozitivní motivace funguje a vše jsi vyřešil!

0 Citovat

Kupujete už letenky na přípoj do Káhiry, nebo dává smysl počkat na případnou akci? dík za odpověď.

0 Citovat

Náhodou kdyby někdo věděl o něčem, co jsem nedohledal.

FFP: Začínám u OW na nule, resp. pár mil u katarců je, ale klidně je přehlížejme. Prioritou je pro mě status a po pročtení oficiálních nabídek mi přijde jako nejvýhodnější připsat míle k British Airways, kde za CAI-DOH-BKK obdržím 540 tier points (potřeba je 300 na ruby, 600 na sapphire status). K tomu je nutné mít 4x let s BA/IB. Navíc mě čeká otočka do JFK s AB za 40 tp a asi Indie za něco obdoného. Tohle by bylo tedy splněno a ty 4 lety nějak pořeším, viz další bod.
Má tedy někdo jiný nápad, kam udat míle?

Feed do CAI: Koukal již někdo po přípoji? Ceny jdou strmě nahoru, alespoň z PRG. Vzhledem k tomu, že zaplatím buď 7 tis. za A3/AZ, rozhodl jsem se nepromarnit příležitost a letět za 10 tis. s BA a tím i podniknout nutnou podmínku pro status (4x let s BA). Děsí mě ale fakt, že s cenou nejde nijak hnout a předpokládám, že si BA drží CAI na stejné cenové úrovni, nesledoval někdo ceny víc?
Případně neví někdo o letech operovaných pod BA v JV Asii?

0 Citovat

Zdarec, nevie nahodou niekto ako kontaktovat presne Qatarcov so ziadostou o ten hotel pri transite? Inak som sa najprv tesil ze priletim z CAI do DOH okolo 23tej a nasledne odlietam do BKK az dalsi den okolo 19tej, tak si vravim, ze fajn ... mam transit visa a mohol by som dostat aj hotel na tu noc ALE podmienky:

- There is no connection of less than 8 hours available;

- The transit time in Doha is between 8 and 24 hours;

- The booking does not include flights to or from Abu Dhabi (AUH), Bahrain (BAH), Dubai (DWC), Dubai (DXB), Kuwait (KWI), Muscat (MCT), Ras Al Khaimah (RKT) and Sharjah (SHJ).

Co myslite, vobec nieje narok na hotel aj ked sa leti vo First (resp ako zistim ci mam narok alebo nie), ked v podstate medzi mojim letom do DOH a z DOH som nasiel asi dalsie 3 spojenia do BKK?! smiley Ta Qatarska stranka so supportom je strasna, vobec neviem kam volat, pisat nic smiley

0 Citovat

rovnako ako kolega vyssie letim s katarcami uz 2.1. v C do AKL a kedze este priame lety DOH-AKL v tom case nebudu, tak som si s ich "supportom" zazil svoje pri prebookovani tam cez HKG a naspat cez SYD smiley

v podstate jediny mailovy kontakt dohladatelny na ich stranke je support@qatarairways.com kde odpisuju za 24-48hodin ale v podstate nepoznam nikoho kto by tam nieco vybavil...vzdy odkazuju na telefonicky kontakt bud priamo na ich centralu alebo do statu odkial odlietas. skusil by som to vsak na nemecke zastupenie, ti boli docela v pohode a vzdy mi pomohli a vybavili co bolo treba...
Call Center Germany - Frankfurt / Call Center +49 69 260 904 400

Dave, v JV Azii som pod BA nevidel ziaden let, jedine zeby si si zaletel SIN-SYD co operuje priamo BA smiley ( BA15/BA16 )

0 Citovat

Máte někdo potvrzený tranzit hotel na zpáteční cestě v Doha? Mě ho nepotvrdili.

0 Citovat

Na kterou pobočku jsi psal?

0 Citovat

Zatím jsem tím pověřil prodejce letenky (SA) tak nevím s jakou pobočkou to řešili.

0 Citovat

Důvodem nepotvrzení má být, že nebyla splněna podmínka nenávaznosti letu na straně odletu z BKK. Dle letového řádu je tam ještě jeden pozdější odlet v 20.40 z BKK a pro ten by ubytování bylo potvrzeno. Tak zřejmě platí další nezveřejněná podmínka poslední - první let.

0 Citovat

Že by to až takhle řešili? Zkus napsat přímo na QR.

0 Citovat

Zdravím,
mám čerstvou zkušenost, právě jsem se vrátil z tripu. Ubytování v Doha nelze zablokovat předem, protože rezervace zkrátka nedělají. Kdo příjde, zkontrolují jestli má cestující nárok a pak řeknou, jestli je volný pokoj hned nebo třeba za 2 hodiny. každopádně se lze ubytovat pouze na 6 hodin a několikrát to zopakují, přesčas netolerují, lze si ale domluvit buzení. Pokud naskenujete pas a pošlete mailem alespoň 4 dny předem (nám přišlo vízum za 4 dny)na QA, můžete využít zdarma 3 hod výlet do města- super služba. Časy 12.00 16.00, 20.00 jsou určitě, další si nepamatuji, je ale potřeba se 4 hodiny předem přihlásit u stánku qatar tourism v centrální části duty free (myslím u gate B1) s tím, že výlet začíná o hodinu dříve kvůli strašným frontám na pasovce - my jsme nestáli, počkali jsme půl hodiny ve first class salonku při příletu, který má vlastní pasovku, ale lidi z ekonomy stáli ve frontě cca 40 min. Ještě poznámku: při check in na zpáteční let z BKK se nám podařilo poslat kufr až do Vídně a ne do Káhiry, díky tomu jsme v Káhiře na drzovku šli do tranzitu, kde stál pikolík, my mu řekli, že letíme first class (i když už to teď nebyla pravda, on se ale spokojil s náhlédnutím do stávajících letenek do Káhiry) a on řekl, že austrian (kterým jsme poté letěli) není terminál 3 kde jsme přistáli z Doha, ale terminál1, přičemž mávnul na jinýho poslíčka a než jsme se nadáli, seděli jsme v VIP vozu a vezli nás přes letištní plochu na terminál 1, což je terminál pro lety star alliance(tedy i místního egyptairu a austrian) a tam v tranzitním check-in dostali palubní vstupenky, nemuseli jsme tedy už z tranzitu vylést do srabu a platit dalších 25 USD za další vízum (pokud tedy někdo letí dál nealiančním přípojem, je levnější si požádat o vícevstupní vízum na ambasádě).

0 Citovat

Ahoj, mam tuto letenku na kveten, kdy jsem bookoval oba lety v A380 (mam to potvrzeni jak
z Student Agency, tak i Qatar). Mel jsem vybrana mista a nyni kdyz se podivam, tak
mam druhy let take prezaden na 77W do Businessu. Tj. zmenili letadlo. Jake mam moznosti? Diky

0 Citovat

Zavolat na Student Agency a nechat si změnit let na jiný, kde bude F. Mají několik rotací denně, takže něco se najde i ten den..

0 Citovat

Takže multi-entry vízum v Praze za 1.550 Kč, byl jsem proto odkázán na vízum na letišti za 25 $, snad půjde zde multi-entry za 35 $.

0 Citovat

Je možnost opravdu toho multiple viza na letišti za 35 USD?

0 Citovat

Nemyslím si, ale zjistím 25-28.1. smiley

0 Citovat

Potvrzeno ubytování při nočním layoveru v 5* hotelu Oryx Rotana (http://www.booking.com/hotel/qa/oryx-ro ... aid=355333)

0 Citovat

Přes kterou pobočku jsi podával žádost?

0 Citovat

Přes StudentAgency smiley ale prý by ti měl být Qatar nápomocen i na Facebooku. Klasický kontakt jsem u nich na webu nedohledal.

0 Citovat

Musí se při 48 hod. stop overu v Doha vyzvednout zavazadlo, nebo lze odbavit přímo do BKK?

0 Citovat

Je prosím stále možnost dostat víza on arrival v Káhiře? Informace se z různých zdrojů liší (spíše vyhoržování, že už to nebude možné).

0 Citovat

Stále a pořád, jen cena je asi 27 $ dle aktuálních informacích. Ale je to od cesťáků přes cestovky, tak si nejsem jist, zda si 2 $ nesebral delegát.

0 Citovat

25 USD minulý měsíc

0 Citovat

Diky, snad nas teda neotoci domu :D

0