Zdravím všechny cestovatele, chystáme se v leden až únor do USA (přílet NYC a odlet z Miami), jelikož budeme mít skoro tři týdny, rádi bychom toho viděli více. Znáte vyhledávače levných letenek po USA? Či něco podobného cestujlevne.com akorát pro USA? Také vím, že některé nejlevnější aerolinie, třeba jetblue, mají za příplatek velké zavazadlo, jelikož každý budeme mít velké zavazadlo, tak nevím, zda není lepší se přímo poohlížet po standardních aerolinií, kde je cena vyšší, ale ušetříme za poplatek za zavazadlo? Poslední dotaz, má cenu kupovat letenky co nejdřív, tedy teď, cca 2 měsíce dopředu, anebo velmi podobné či i lepší ceny mohou být i pár dní před odletem? Díky za každou odpověď. .

Levné letenky USA

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

11 reakcí

Zdravím všechny cestovatele,

chystáme se v leden až únor do USA (přílet NYC a odlet z Miami), jelikož budeme mít skoro tři týdny, rádi bychom toho viděli více. Znáte vyhledávače levných letenek po USA? Či něco podobného cestujlevne.com akorát pro USA?
Také vím, že některé nejlevnější aerolinie, třeba jetblue, mají za příplatek velké zavazadlo, jelikož každý budeme mít velké zavazadlo, tak nevím, zda není lepší se přímo poohlížet po standardních aerolinií, kde je cena vyšší, ale ušetříme za poplatek za zavazadlo?
Poslední dotaz, má cenu kupovat letenky co nejdřív, tedy teď, cca 2 měsíce dopředu, anebo velmi podobné či i lepší ceny mohou být i pár dní před odletem?

Díky za každou odpověď.

0

Všechny americké aerolinky, klasické i nízkonákladové, mají na vnitrostátních letech odbavená zavazadla za poplatek. Jedinou výjimkou je Southwest.com, který má odbavená zavazadla v ceně.

Dobrý vyhledávač letenek po USA je například hipmunk.com a pak porovnat s cenami, které má na svém webu Southwest, který v žádném vyhledávači uvedený není.

Letenky do Států určitě kupovat v předstihu, teď stojí Praha-NY // Miami-Praha skvělých 11,400 Kč s jedním rychlým přestupem (například 21.1.-11.2.).
viz http://www.letenky.cestujlevne.cz
Doporučil bych se vyhnout kombinacím s přestupem v Paříži.

0 Citovat

Díky moc za tip na vyhledávač.

Má poslední otázka nebyla položena dostatečně přesně. Letenky do USA máme, ale jde mi o čas nákupu letenek v samotném USA pro cestování po Státech, zda má význam kupovat co nejdříve dopředu, anebo ceny jsou vesměs podobné, i když se letenky koupí třeba jen týden dopředu?

0 Citovat

Dají se koupit levnější letenky i pár dní dopředu, když se v Americe běžně cestuje letecky? Anebo je vždy lepší kupovat dopředu?

0 Citovat

ved vyskusaj si najst let zajtra...ci sa oplati

0 Citovat

Tohle prece neodhadnes nikde , treba zrovna ted za tyden letim z Irska do CR , logicky na vanoce jsou nejvyysi ceny ,tak jsem si koupil letenku nekdy v rijnu
a kdyz bych ji kupoval na sobotu ted , tak za nim dam o 10 euro mene nez za co jsem ji koupil v rijnu,kdo to ale mohl v rijnu vedet ,ovsem kdyz bych chtel letet uz v patek tak za ni dam 260 Euro ,coz v rijnu nestala ,tusim ze tam tehdy byla za nejakych 130 a takhle to plati i jindy a vsude mozne ,,kdysi davno jsem v San Franciscku zustal tyden a pak za levno letel pres Maui na Oahu ,,,ale jestli to dnes takto funuje to nevim ,spis last minutove letenky jsou nahoda

0 Citovat

Díky za názory, myslel jsem, že platí nějaký úzus, ale je to vlastně nesmysl, když se nad tím člověk zamyslí. To by všichni létali za nejlevněji...

0 Citovat

Ahoj, využiji toto téma. V hlavě se mi rýsuje cesta po USA. Doba na týden, max. 9 (tj so. až další neděle). Chtěl bych zvládnout New York - (Washington DC) - Niagarské vodopády - San Francisco - Los Angels a nevypustit přitom finančně duši. Cestovní tempo mívám rychlejší.

Letenky si zvládám najít cca za 16.000 Kč. Jde to levněji/efektivněji?
- trasa multicity Praha - New York, Los Angeles - Praha (cca 12.000)
- přelet New York / Buffalo - Los Angeles (cca 4.000)
- přesun k Nigarským vodopádům s Megabusem
- když bude čas po cestě k vodopádům, tak to vzít přes Washington
- přesun LA-SF taky autobusem, případně letadlem za 1.500
- varianta B: Jen New York a Niagarské vodopády

Zvažuji období přelomu května a června - chci zažít Manhattenhenge. Jen mi nejde najít přesné datum pro rok 2017.

Za těch 7-9 dní očekávám celkové náklady včetně letenek cca 30.000 Kč. Je to reálné nebo mám přidat? Děkuji.

0 Citovat

Asi máš pravdu. USA není Japonsko a dost zastávek na tolik dní.

Tak jsem to zredukoval na dvě varianty:
A) New York a Niagarské vodopády. Nechce se mi z nich vracet zpátky do New Yorku. Dá se odněkud z okolí Buffala letět zpět do Prahy nebo ne (resp. za tolik, že to je jako ne)? Sice zkusím města v okolí, co mě napadnou, ale můžu nějaké opomenout.
B) New York bez vodopádů a přelet do San Francisca. (jestli se nepletu, tak to na Skyscanneru vycházelo docela slušně).

0 Citovat

Ahoj, Nijagáry pust z hlavy. Fakt tam není nic zajímavýho. Je to pekelně komerční. Za sebe bych volila variantu B.

0 Citovat

Díky za postřehy. Road trip po USA bych dal rád, ale jiný rok. Letos nestíhám a vzhledem k tomu, že nemám spolehlivého parťáka, tak bych dost krvácel při placení půjčovného. Mimoto, řízení v USA s těmi jejich max. 60 mílemi za hodinu mě děsí už jen při té představě.

Teď to beru jako seznámení a ochutnávku USA. Podívat se na Sochu svobody, k Empire State buildingu, ale když už tam nějakých 8 hodin poletím, byla by škoda zůstat jen ve Velkém jablku (a letenka za 100 euro taky není). Proto Niagara nebo San Francisco. Zatím to vidím spíš na San Francisco. To si za den dva v klidu projdu včetně návštěvy pláže. Snad Ježíšek nadělí i nějakou super multi city akci Praha/NY SF/Praha nebo aspoň vnitrostátních letenek.

0 Citovat

OK, OK. Ještě jednou dík za tipy. Na ty TakeTours.com se přes Vánoce určitě podívám. Sice vyloženě low-cost nejezdím, ale zbytečně dát 100 $ za noc v hotelu nebo za bus je mi líto (a nechci skoro všechny $ nechat za týden za velkou louží). Časem chci dát v USA roadtrip ze západu na východ po národních parcích. Ale to chce aspoň měsíc a pěkně vysoký zůstatek na účtu nebo o dost pevnější korunu smiley Teď zatím poznat, jestli mi vůbec USA sedne. Protože se chci projít po pláži, tak asi kombinace se San Franciscem, lákají mě tuleni a možná se nechám zlákat Yosemitem. Navíc SF a NY zvládnu i bez větších přesunů.

Ano, řídil jsem ve Španělsku a Itálii, viděl jsem divočinu JV Asie. Jejich provoz zvládnu. Ale dbát na to, abych tam jel do sto sto desíti km/h na 400 km dlouhé trase u mě bude utrpení. Už tu 120 ve Španělsku jsem nesnášel, protože se to pak vleče.

0
11 reakcí