Chci letět z Prahy do NYC v business třídě. Mám už dost mil na nejméně jeden směr. Podle podmínek by mělo stačit 15000 mil a týká se všech knihovacích tříd v economy. Takže chci koupit economy a pak udělat upgrade na long haul segment. Akorát se bojím, abych něco nezvoral a upgrade nešel provést. Je nutné koupit letenku přímo přes leteckou společnost, nebo lze koupit i přes agenturu (třeba vaši)? Když jsem letěl v akci do Peru s BA (což mi přineslo 16 tisíc mil do KLM  .

Jak na upgrade do C pomocí mil

Založil ve fóru Frequent flyer programy

14 reakcí

Chci letět z Prahy do NYC v business třídě. Mám už dost mil na nejméně jeden směr. Podle podmínek by mělo stačit 15000 mil a týká se všech knihovacích tříd v economy. Takže chci koupit economy a pak udělat upgrade na long haul segment. Akorát se bojím, abych něco nezvoral a upgrade nešel provést.

Je nutné koupit letenku přímo přes leteckou společnost, nebo lze koupit i přes agenturu (třeba vaši)? Když jsem letěl v akci do Peru s BA (což mi přineslo 16 tisíc mil do KLM smiley ), tak upgrade vůbec nebyl možný.

Jak mám postupovat? Mám si nejdříve vyhledat, zda v daném letu je volné místo v businessu? Je to zárukou, že půjde provést upgrade? A mám upgrade udělat co nejdříve po zakoupení letenky? Hraje čas nějakou roli?

Díky, doufám, že to vyjde.

0

Treba si pozriet podmienky u konkretnej leteckej spolocnosti na upgrade. Pri niektorych napriklad nie je mozne upgradovat economy discount ale musi to byt nejaka vyssia trieda economy....

0 Citovat

Záleží na booking class. Příklad Luftwaffe

0 Citovat

Právě že KLM umožňuje upgrade že všech tříd: https://www.flyingblue.com/upgrade-award.html

Economy (Y, B, M, U, K, H, L, Q, T, E, N, R, V, G, X) → Business

Ale nevím, zda není třeba omezen počet míst na jednom letu, které se dají upgradovat.

0 Citovat

No to sice umožňuje, jenom upozorňuji, že kromě full fare economy tarifu(Y), kde to stojí do USA oněch zmiňovaných 15 000 mil one way, to je u normálních discount economy tarifů za 35 000-45 000 mil one way.

0 Citovat

Pravda, koukal jsem na Show advanced options, a když zvolím jinou třídu, míle prudce narostou. Btw dá se nějak vybrat ve vyhledávání, jakou chci booking class? Abych viděl, jaký je mezi nimi cenový rozdíl.

0 Citovat

Hledám na KLM, ceny se pohybují od 11 do 25 tisíc za zpáteční let a všechno jsou to třídy L, R, kde upgrade stojí 45-55 tisíc mil. Proč dvakrát dražší letenka má stejnou bookovací třídu? Nechápu.

0 Citovat

Já bych v tom nehledal žádnou logiku, tak to prostě je a jinak upgrade awardy pomocí mil jsou u většiny společnosti totálně nevýhodné podobně jako lounghauly v economy.

0 Citovat

Kickass tady dával Ameriku s British v premium economy, kterou lze upgradnout do byznysu. Premium stojí 16-18 tis.

0 Citovat

Na to mu ale budou Flying Blue miles asi celkem na houby smiley

0 Citovat

Těch pár tisíc mil v ex klubu mi asi stačit nebude smiley

0 Citovat

Porovnání upgradu přes nakoupení mílí vs přímá koupě business:

economy zpáteční let 12 tisíc - třída L + 90 tisíc mil na 2x long haul 1650 € (50% bonus) = 12+44,5 tisíc = 56,5 tisíc kč
business zpáteční let 63 tisíc

Takže pokud byste oželeli přískok v economy, tak se díky akci 50% mil vyplatí spíše upgrade přes economy. A úplně nejvíc se vyplatí raději letět 4x v economy smiley

0 Citovat

Ještě jedna perlička - zjišťoval jsem u letušky cenu třídy Y. Přes sto tisíc! To bych mohl letět dvakrát businessem (skoro).

0 Citovat

Y je totiž full flexi smiley

0 Citovat

Stejně je ta cena šílená.

0
14 reakcí