Ahoj, odchádzam na 4 mesiace na Taiwan, vedel by mi niekto poradiť nejakú lowcost aerolinku, s ktorou by sa dalo lacno cestovať po Ázii? Na destinácii nezáleží. .

Cestovanie po Ázii

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

2 reakce

Ahoj, odchádzam na 4 mesiace na Taiwan, vedel by mi niekto poradiť nejakú lowcost aerolinku, s ktorou by sa dalo lacno cestovať po Ázii? Na destinácii nezáleží.

0

https://en.wikipedia.org/wiki/Taoyuan_I ... r_Airlines
air asia,jetstart, scoot, peach..je tam toho dost

0 Citovat

Ahoj, taky tam budu trávit 4+4 měsíce a už delší dobu se zabývám tím, kam a za kolik se dá z Taiwanu dostat. V podstatě se mi podařilo zjistit následující:

Air Asia žádnou hitparádu z Taiwanu nenabízí, pokud vyloženě nechceš letět do Malajsie a jsi ochotná za to ty nemalý prachy dát. Kota Kinabalu kolem 2700 Kč return, Kuala Lumpur přes 3500 Kč

Nejnižší ceny z Taipeie mají japonské aerolinky, ať už Peach nebo Vanilla Air. Když mají akci, dá se sehnat Okinawa kolem 1600 Kč return, kolem 2000 Kč i Tokyo a Osaka.

Kolem 1800 Kč se dá sehnat i return do Hong Kongu se společností HK Express, ale nelítají z Taipeie, ale z Taichungu nebo Hualienu, což je obojí přes 2 hodiny cesty z Taipei.

Relativně slušné ceny jsou i na Filipíny a to konkrétně Manila a Cebu, 2000-2500 Kč return. Tyhle destinace lítá i Air Asia, ale vždycky se mi podařilo najít lepší cenu u Cebu Air a to i když má Air Asia velký výprodej.

Tiger Air nabízí slušný ceny kolem 2000 Kč do Macaa, což se eventuálně dá spojit s Hong Kongem, pokud mezi nima přejedeš lodí.

Kolem 3000 Kč za return se dají ještě sehnat letenky do Vietnamu (VietJet Air), Šanghaje (Spring, Junyao) případně Bangkoku (Tiger Air, NokScoot). V případě prvních dvou ale počítej s dalšími náklady na vízum.

Bohužel, jelikož klasické aerolinky jsou na Taiwanu super drahé a Taiwanci jsou ochotní platit za letenky velké částky, tak ani nízkonákladovky nemají důvod dávat nízké ceny. Svou roli v tom také hraje i povinná odletová taxa 500 TWD, kterou musí všechny aerolinky platit vládě Taiwanu. O našich evropských cenách u Ryanairu nebo Wizzu si tam můžeme jenom nechat zdát.

0
2 reakce