po Evropě za "teplem" v únoru
Ahoj, potřebovali bychom poradit, původní plán byl navštívit Miami a NY, první dva týdny v únoru, bohužel nám vypadlo ubytování v Miami zdarma.
Takže jsme tuto variantu zavrhli, místo toho by jsme chtěli vyrazit v tomto termínu, někde na Jih Evropy, letecky, třeba i dvě nebo tři místa(země), nebo někam za lepším počasím, Dubaj, případně další exotičtější místa, ale s nějakým rozumným finančním limitem, na USA to bylo 25tkč, takže rozhodně né víc. Buď nějaké cestování po památkách, Barcelona, Benátky, Řím podobná kombinace....
Nebo pak odpočinkovou dovolenou někde v hotelu.
Děkuji za rady a tipy
Evropa + únor = zima, ať jsi kde chceš
Takže pokud chceš teplo, zapomeň na Evropu. A měl by ses rozmyslet, jestli chceš poznávačku po památkách nebo válečku v hotelu ![]()
V unoru muzes zkusit Kanary ,ale na koupani to tam byva spis do konce roku a pak az od konce unora v lednu a unoru by mohlo mit more tak kolem 17 stupnu ale muzes mit stesti i na lepsi pocasi , my tam litame s zenou v poslednich letech na Silvestra a pak nekdy na zacatek brezna , takze osobni zkusenost ze zacatku unora nemam. Vybral bych asi Lanzarote protoze tam je jak pekne koupani tak i mozne aktivity po celem ostrove Fuerteventura by mohla mit jeste o neco tepleji ale tam to je hlavne o koupani
Jinak do toho tveho limitu by jsi mohl zkusit Oman , zkus sehnat levny let do Dubaje a pak busem do Omanu ..,my se prave s tehle cesty ted vratili pocasi slunecno kolem 27 stupnu , more 24 . Rozpocet byl vetsi .ale diky pujcenemu autu a ubytovani v hotelu , rozpocet ti skoci i tou Dubaji ,mozna by stalo za to letet primo do Omanu
Docela jsem mel obavy s letu Smart Wingsem kdyz se nedavno psalo o 21 nejhorsi letecke spolecnosti na svete , ale byli jsme dost prijemne prekvapeni , byl to let z Ostravy do Dubaje pri ceste tam sice bylo zpozdeni ,ale to zavinila podle me Ostrava ,letadlo tam totiz uz stalo delsi dobu a servis v Ostrave nestihal , zpatky probehl na cas , cestou dobre jidlo i piti, takze zadny hladolet nebo sucha houska ze salamem ,jak jsem s recenzi cekal , nejsem si ale jisty , zda se tam neprojevuje dotace Ostravy, protoze jak jsem si precetl Ostrava se rozhodla tuto linku financne podporovat , tak mozna mohou byt lepsi sluzby nez na jinych letech ,,Smart Wings ale zavadi do Muscatu primou linku z Prahy
Auto jsme meli puvodne rezervovane od Economycar ,ale hotel mel lepsi nabidku , mezinarodni ridicak po me nechteli , depozit taky ne , platba probehla cash az po vraceni auta , kartu sice chteli ale neresili jakou . auto bylo vyssi kategorie nez jsem si vybral a zaplatil , ale mozna ze tento vlastne nestandartni postup byl diky tomu ze jsme meli ubytovani na hotelu
Jinak klidne v zime Irsko ) ted je tady 12 nad nulou ) prijel jsem domu uz potme , ale nevim jestli nebudu sekat travnik ) bylo tu pry porad teplo pres svatky
Mikir, furt je tady teplo ( já jsem v Leedsu ) přes svátky jenom dvě atlantické bouře během čtyř dnů, ale jinak je furt v posledních dnech 10 - 13° nad nulou
Ale třeba takové Španělsko či Portugalsko by nebyl špatný nápad, na koupání to asi nebude v tu dobu, ale počasí může být slunečné nebo Madeira ?
Ja by som volil asi ten Dubaj.Neviem odkial si ale ak z moravy tak z katowic to lieta do dubaja za par korun
ak nie tak by som volil tie kanarske popripade byvaju niekedy aj dobre lastminute chartre na Kapverdy z Nemecka len to by si musel risknut že nejaky Last minute bude.
Malaga by šla, jen mojí Au Pair rodiče tam měli někde v okolí záplavy ( cca tři týdny zpět ) a co jsem měl dneska Angličtinu, tak učitelka ( taky tam má baráček ), tak říkala, že po těch záplavách to tam vypadá strašně furt. Ale jinak je tam teď slunečno a mají pěkné počasí AP rodiče ![]()
ale zase Dubaj nie je az tak drahy...az na to ubytko. Ak bdu byvat v Deire a v okoli stareho Dubaju, tak ubytovanie kludne okolo 50-60 euro za noc v hoteli s bazenom a strava v miestnych podnikoch, ci uz s kuchynou indickeho subkontinentu, alebo nejake miestne shawarmy
Plaze su zadarmo, alebo s minimalnym poplatkom ako napr. velmi pekna Al Mamzar. Samozrejme, ze ovela drahsi je ten novy Dubaj okolo Khalify a Mariny, kde sa mi aj jedlo vo food courte v tych megamall-och zdalo predrazene
Za tych 160 euro co je teraz s Ostravy so Smart Wings priamy let na unor/februar aj s bagazou by som asi nic ine neriesil. A teda samozrejme je to aj super cena ako sa dostat potom lahko do Omanu.
no to je pekny kandidat na zrusenie ![]()

free cancellation za 19, bez free za 20x viac ![]()
Hlavne sa mi paci ze uz dnes to bolo booknute viac nez 1500x ![]()
Opravdu skvela nabidka za tech 19 ...)) to fakt zkusilo tolik lidi zarezervovat ? v Dubaji se me nelibi ze booking.com uvadi ze neni v cene tech
10 % +10 % + poplatek mestu .. s timhle jsem se setkal poprve .,.vzdycky byl navic jen ten poplatek mestu , jinak podle meho ma smysl vybirat hotely u metra , taxikama to pak naskace ty vydaje a navic metrem je to rychlejsi z te Ostravy to je ted super cena prave i pro ten Oman i kdyz tech 6 hodin v buse je trochu dlouhych, ale letenka zadna levna neni
po delším váhání a pročítání zdejších příspěvků vyhrála Dubaj ![]()
chystáme se již o víkendu, Dubaj, Abú Dhabí, podle času Omán.
Informací tu je spousta, takže stačí číst a číst, jen mám menší dotaz na sport, rád chodím běhat a chtěl bych třeba ráno vyrazit někde od hotelu na pláž, je to možné ?