Ahoj, mate nekdo tip na nejlevnejsi letenky do Hanoje na kveten? Nejlepe, jeden prestup, nejkratsi doba letu, solidni aerolinka. Dobry pomer cena/vykon. S kterou aerolinkou je cesta nejlepsi? Poradte prosim, kde mam hledat, je lepsi kombinace do jine destinace a mistnimi aerolinkami do Hanoje? A kombinace jineho mista priletu a odletu?b .

Vietnam v kvetnu 2017

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

6 reakcí

Ahoj, mate nekdo tip na nejlevnejsi letenky do Hanoje na kveten? Nejlepe, jeden prestup, nejkratsi doba letu, solidni aerolinka. Dobry pomer cena/vykon. S kterou aerolinkou je cesta nejlepsi? Poradte prosim, kde mam hledat, je lepsi kombinace do jine destinace a mistnimi aerolinkami do Hanoje? A kombinace jineho mista priletu a odletu?b

0

Ahoj,

mohu doporučit Turkish Airlines, lze letět z Prahy přes Istanbul do Hanoje nebo Ho-Chi-Minh města. S Emirates lze také letět z Prahy, ale je tam noční transfer (letadlo z Prahy přiletí do Dubaje kolem 1 hodiny ranní a odlet z Dubaje je kolem 9 hodiny ranní). Aeroflot nabízí také spojení do Vietnamu, recenze jsou spíš rozporuplné.
Pokud je cena vysoká, lze letět do Bangkoku a odtuď místními aerolnkami do Vietnamu.

K otázce, do kterého města ve Vietanmu letět, záleží, co chceš vidět a na jak dlouho jedeš do Vietnamu. Vietnam je velký, vzdálenost mezi Hanojí a Ho-Chi-Minh městem je ca. 2 000 km. Pozemní doprava ve Vietnamu je pomalá (průměrná rychlost je ca 40 km za hodinu). Pokud chceš navštívit celý Vietnam, pak je lepší letět do Hanoje a zpět z Ho-Chi-Minh města nebo naopak. Pro střední a jižní Vietnam a případně Angkor Wat v Kambodži je vstupním a výstupním městem Ho-Chi-Minh město (dřív Saigon).

Počasi ve Vietnamu je velmi různé v různých regionech. Doporučuji se podívat na internetu, jaké počasí bývá v květnu v kterých regionech a podle toho naéplánovat cestu.

0 Citovat

Diky, za tip, ja uz letenky hledala.Emiraty maji pry lepsi servis, ale 8 hodin v Abu Dhabi fakt nevim,co tam delat, jedem s deckem.Turecke aerolinky maji nejkratsi lety,ale trosku mam obavu ohledne bezpecnosti a pohodli.Co myslis? Mas zkusenosti? Maji turci na sedadlech telku v cestine, kvuli malyho,at se nenudi? A kvalita letadel, nejvys se v zebruiccich umistuji Emiraty. Doporucovali mi kvuli horku asi sever, pokud tam najdem prirodu, pamatky a fajn plaze,budem se drzet severu a nanejvys stredu. S malym, asi nebudem toliko jezdit, na jihu uz ma poprchavat,tak leda priste v jinem obdobi.Jeste me napadlo, sever a dle predpovedi koupit u Air Asia letenku do Ho Chi Min.mesta a dojet na plazove destinace mimo hlavni turist.masovky.Znas plaze na severu?Diky.B

0 Citovat

Ahoj,

názory se různí, v některých žebříčích jsou Turkish Airlines výš než Emirates, v jiných je to naopak.

Turskish Airlines: jsou to bepečné aerolinky, servis je velmi dobrý. Vybavuji si, že pro malé děti přinesli dětskou výživu. U Turkish Airlines si můžete dopředu zamluvit sedadla (100 dní před odletem u prodejce) zadarmo a váhový limit je zpravidla 30 kg. Zatímco u Emirates je váhový limit 20 kg a výběr sedadla je zpoplatněn (tuším že 600 Kč za jeden segment, takže do Asie 1 200 Kč jedna cesta, tam i zpět 2 400 Kč za osobu).

Televize není v češtině ani u Emirates ani u Turkish Airlines. Viděl jsem nějaké komiksy nebo hry. Lepší je vzít s sebou tablet (pokud ho máte) a do něho předem nahrát dětské filmy a hry.

S ohledem na počasí a dobu je lepší sever Vietnamu. Hanoj je více autentické město než Ho-Chi Minh město. Taky levnější než HCMM. Z Hanoje se dát jet do zátoky Halong a strávit 1 noc či 2 noci na lodi (lodí je tam spousta, v hotelu vám budou vnucovat zájezdy po Vietnamu. Pozor, v ceně nejsou nápoje na lodi, jsou hodně drahé). Dá se jet do Sapy (hory u hranic s Čínou) - ca. 4 hodiny autobusem jedna cesta nebo vlakem přes noc. S dítětem je to v pohodě, jsou tam jednoduché túry, sám jsem viděl rodiny s malým dítětem.

Pláže na severu Vietnamu nejsou, to spíš střední Vietnam (Hoi An / Danang nebo Mui Ne ale je to turistické peklo). Překrásný je ostrov Phu Quac pod HCMM. Ve Vietnamu je spousta nízkonákladových leteckých společností, letenky jsou do ca. 2 000 Kč za osobu.

Jinak Vietnam je na naše poměry levný (pokud vyloženě člověk neleze do předražených hotelů). Vietnamci mají rádi děti, je to bezpečná země. Anglicky moc nemluví, spíš rukama a nohama.

0 Citovat

Ahoj, je lepší si do Vietnamu vzít USD nebo vybírat z bankomatu? Díky

0 Citovat

lepší vzít do Vietnamu USD a tam měnit.
Výběry z bankomatu jsou omezené limitem (zpravidla 2 mil. VND ca. 2 000 Kč). K tomu je poplatek za výběr z bankomatu na vietnamské straně.
Nejlepší kurz je pro 50 USD a 100 USD bankovky, horší kurz pro 10 USD a 20 USD bankovky. Bankovky 1 USD, 2 USD a 5 USD vymění za nejhorší kurz.
Bankovky musí být čisté a nepoškozené, hrozně to kontrolují.
Pozor na zpětnou výměnu z VND do USD, velký problém a hodně papírování (letenka, pas, doklad o nákupu VND, žádost) a hodně dohadování.

0 Citovat

díky tak vezmu cash
ještě se zeptám, mám zabukovaný ubytko přes booking a cena mi tam vyjíždí v dolarech, i když přepnu na měnu ubytování. Teď mi ale jedno strhli z karty ve VND. Nevíte jak to tam chodí? Díky

0
6 reakcí