Ahojte, v létě letíme na Srí Lanku přes Dubaj a máme tam asi necelých 11 hodin na přestup, prvně mi to našlo přestup za 1.45 hod, ale to mi přijde dost na těsno, stalo se mi několikrát, že letadlo mělo sekeru a v Dubaji na letišti jsem nikdy, nebyla, takže motat se tam a někde narychlo hledat terminál se mi zrovna nechce. Nebo se to dá? Nadruhou stranu za 10 hod se dá ledaco stihnout, jen nevím, jak to v Emirátech funguje. Jak se dá dostat z letiště, kam se dá dostat, co potřebuju a tak, poradíte prosím? .

Přestup v Dubaji - 10 hodin

Založil(a) ve fóru Letiště

6 reakcí

Ahojte, v létě letíme na Srí Lanku přes Dubaj a máme tam asi necelých 11 hodin na přestup, prvně mi to našlo přestup za 1.45 hod, ale to mi přijde dost na těsno, stalo se mi několikrát, že letadlo mělo sekeru a v Dubaji na letišti jsem nikdy, nebyla, takže motat se tam a někde narychlo hledat terminál se mi zrovna nechce. Nebo se to dá?

Nadruhou stranu za 10 hod se dá ledaco stihnout, jen nevím, jak to v Emirátech funguje. Jak se dá dostat z letiště, kam se dá dostat, co potřebuju a tak, poradíte prosím?

0

z letiska sa dostanes von vychodom smiley o dubaji je tu uz dost popisane, hladaj vo fore, nieco som ti aj ja nasiel
viewtopic.php?f=28&t=5119&p=37834&hilit=dubaj#p37834
viewtopic.php?f=23&t=3990&p=25414&hilit=dubaj#p25414
viewtopic.php?f=23&t=1801

0 Citovat

Asi poradi zkusenejsi co v Dubaji byli vicekrat, byli jsme tam ted poprve , prileteli na terminal 2 , ktery je jinde nez 1, a 3 , z 1 jede metro do mesta ,, na 2 uz bylo pozde na bus, nebo jsme se v tu chvili nezorientovali , az pri odletu jsem nasel zastavky busu i s jizdnim radem , nechteli jsme se zdrzovat a tak jsme prejeli na 1 taxikem ,asi jsme mohli rovnou do mesta a vyslo by to levneji , nastupni taxa je na letisti 25 AED

Z terminalu 3 jezdi do nekterych hotelu shuttle busy zadarma , ale to asi nevyuzijes

1.45 minut na prestup bych urcite nevolil

za 10 hodin si jde Dubaj urcite uzit ...zalezi ktery den tam budes a v jakou dobu priletas a odletas a ktery terminal ,(metro v patek jezdi az od 10 a inak do pulnoci ) trasy metra jsou dve cervena a zelena , za 10 hodin bych se asi jel podivat k Burj Khalifa , Dubaj Mall a pak bud Marina ( oboji zastavka cerveneho metra ) nebo stara cast Dubaje ( zelene metro )

Na metro koupit stribrnou dobijeci Nol kartu 20AED

0 Citovat

Ahoj,

asi před dvěma lety jsem měl také 10 hodin přestup v Dubaji. Bylo to přes noc, takže MHD nejezdilo. Vzali jsme si tágo a jeli se projet po městě. Byli jsme v největším nákupáku na světě (nepřišel mi tak velký), koukali jsme na Budj Khalifu (taky se mi to nějak nezdálo), která byla bohužel zavřená (zavírá v snad nějak po 10té a mi tam byli ve 12 v noci). Tak jsme si vzali další tágo a to nás vzalo k hotelu ve tvaru plachetnice. Bohužel jsme neměli plavky, jinak bychom se v noci vykoupali (ošplouchnout od soli se pak můžeš na letišti, mají tam sprchy), potom jsme se mrkli na Dubai Marina (tam to bylo pěkný) a pak přes palmový ostrov zpátky na letiště.

Na cestě jsme byli, jestli si dobře vzpomínám tak 3-4 hodiny a podle mě jsme platili cca. 1500-2000 za pět lidí. Což mi nakonec nepřišlo špatné. Aspoň jsme něco viděli.

Jinak vízum nepotřebuješ. Když máš 10 hodin na letišti, tak určitě to za to stojí.

Honza

0 Citovat

Fakt záleží na tom, od kdy do kdy těch 10 hodin máte, a do jakýho a z jakýho terminálu letíte. Já jsem měla v Dubaji nějakých 20 hodin, takže jsem stihla i pár hodin spánku v hotelu, ale teda nejlepší nápad byl let balonem při východu slunce smiley http://www.travelgeekery.com/best-deser ... r-balloon/ Je to akce na cca 4 hodiny, můžeš se pak nechat vysadit v centru, pochodit, projet se tramvají a pak nasednout na metro a zpět na letiště.
Není to levný, ale zážitek.

0 Citovat

Co se tyce terminalu 2:

Jizdenka na bus u ridice koupit nelze, ale NOL karta jde koupit (25 AED, s kreditem 19 AED) v Arrivals pobliz vychodu v "trafice" (nemuzu si vzpomenout na jmeno, ale neni to klasicky duty free shop). Pokud by nebyla NOL tam, tak stejna "trafika" je v Departures vlevo. U Arrivals je bus takticky schovany hned za taxiky. Pokud by nesla zastavka najit, tak dalsi je mezi Arrivals a Departures a ta je primo u chodniku (smer proti taxikum cca 3minuty). Bus jede na metro do 30ti minut, cena tusim 5 AED (nezapomenout pipat i vystup).Na metro (ADCB Metro Station) jezdi C26 (POZOR! C26 jsou dve, na metro jezdi jen smer Wasl Park Terminus - nejlepsi je se zeptat primo ridice "Metro?" smiley ), pres den to jezdilo co 15 min. NOL karta samosebou plati i na metro, 19 AED bude na 10hodin stacit bohate.

Pro jistotu: predni cast busu je jen pro baby, stejne tak v metru.

edit: jizdni rad - https://webshare.cz/file/2rS7pH15g3/c26-pdf

0 Citovat

No prave u toho chodniku jsem na to prisel az kdyz jsme odlitali .pri priletu uz byla tma , byl tam zmatek vsichni se hrnuli na taxiky a bus byl schovany za nimi

0
6 reakcí