Zdravím, za týden odlítám do Jižní Koreje a mám 10 hodin a 55 minut přestup v Pekingu. Na internetu jsem se dočetla, že ČR je jedna ze zemí, která na 72 hodin nepotřebuje vízum. Ráda bych proto tento čas využila a šla se někam podívat. Hlavně taky protože přilítám v 6:00 ráno a odlítám pak večer. Jako první mě samozřejmě napadla Velká Čínská zeď. A proto se ptám, dá se to za těch skoro 11 hodin stihnout? Nějaké rady jak se tam co nejsnadněji a nejlevněji dostanu? A jestli s tím máte zkušenosti, že se to stihnout nedá, tak jiný návrh kam se v okolí podívat? Na internetu jsem našla tento (dole) návod jak se k VČZ dostat, ale příjde mě to docela složitý a budu sama, orientační smysl nemám a bojím se, že kdybych se ztratila, tak se nikde anglicky nedomluvím, takže jaké máte zkušenosti vy? Choice 1: Take Bus No.359 and get off at Zuojiazhuang for the switch of Bus No.379, then get off at Xisanqi stop for the switch of Bus No. 919 to Badaling Great Wall. Choice 2: Take Airport Express Train to Dongzhimen for the switch of Subway Line 2, then get off at Jishuitan Station, walk to Deshengmen and take Bus No. 919 to Badaling Great Wall. Choice 3: Take Airport Shuttle Bus Line 5 to Baofusi Stop, then take Yuntong 109 to Xisanqi Stop, finally take Bus No. 919 to Badaling Great Wall. .

Přestup - Peking

Založil(a) ve fóru Letiště

Nárok tam je, ale musíš hotel u nich předem rezervovat plus pak doufat že tě pustí z letiště. 

0 Citovat

info z unora a brezna. Mel jsem v Pekingu stopover 100h, bezplatny vstup na 144h dali bez problemu. Par lidi s prestup za cca 6-7 hodin odmitli a museli cekat na letisti. Cestou zpet jsem mel mezi lety cca 15hodin (odhadem: 11:00-2:20)a dostal jsem od Airchina moc pekny hotel i s odvozem na/z letiste.

0 Citovat

Ahoj cestovatelé, pokud máte dlouhý stopover v Pekingu, sepsala jsem článek o tom, co se dá v Pekingu stihnout za jeden den, tak mrkněte, snad to někomu pomůže, Bára http://fijalka.cz/prestup-na-let...v-pekingu/

0