Jak jsem neletěl ve first class s QR CAI-DOH-BKK

Založil před 9 lety jstrnad1 ve fóru Letecké společnosti

29 reakcí
kpt.trojanovap napsal(a):

Po přečtení příspěvku mne polilo horko. Minulý rok jsem tuto cestu CAI-DOH-BKK zakoupila pro 4 člennou rodinu jako překvapení přes QA. Manžel to okomentoval " ty dobře víš jak překvapení nesnáším ", letět máme za 14 dní, každý den poslouchám jeho připomínky k bezpečnostní situaci v Egyptě a tenhle příspěvek mne dorazil. Nejsem žádný zkušený cestovatel. Nemohl by jste prosím někdo z vás kdo již cestu absovoval napsat krátkou reportáž jak to probíhalo. Mám letenky MUCH-CAI-DOH-BKK firt class s tranzitem v DOH 23 h, visa již mám hotel od qataru lze blokovat až na místě ? pokud uznají nárok? nebo máme strávit noc v salonku? děkuji za jakékoliv info.

1. Nějaké nepříjemné překvapení s letenkami nelze nikdy vyloučit, ale co se stalo uživateli "Strnad1" je mimořádné a souvisí s manuální změnou některých letů.
2. V Káhiře jsem měl 3 denní pobyt. Bezpečnostní opatření na terminálu 1 začínají u vstupu do terminálu scanem zavazadel i osob, totéž při vstupu do odbavovací části a totéž při vstupu do gatu. Přišlo mi to dost důkladné.
3. Odbavení zavazadel při cestě zpět se nám podařilo domluvit z BKK do PRG, což se po 3 pokusech a 25 minutách práce pracovníkovi podařilo. Zavazadla ovšem dorazila 3 dny po nás. Problém jsme čekali v Káhiře odkud jsme pokračovali s Alitalií. Ale seklo se to v Doha.
4. Víza jsme při přestupu v Káhiře, který se odehrál v rámci terminálu 1, nepotřebovali.
5. Nejdůležitější ze všeho je letět trasu DOH - BKK v plnohodnotné first tj. s A 380

0 Citovat

Letenky jsem koupil přímo u QA, cestu absolvoval v listopadu přes Vídeň a úplně v pohodě (tedy kromě letiště v Káhiře, kdy jsem byl na něco připravený, ale skutečnost předčila očekávání). Museli jsme tam absolvovat přesun mezi terminály (dnes už to možná tak není, protože QA od února létá do Dohy z T2), zaplatit za jednorázové vízum (vícenásobné možno pouze předem na ambasádě) a projít tím mumrajem. Po bezproblémovém odbavení přišlo natěšení na luxusní salónek, které rychle vystřídalo vystřízlivění v podávání nápojů typu cola, fanta či krabičkový džus. Tedy žádný alkohol. Při příchodu ke gatu je bezp.rám, před ním brutální fronta, všichni si musí sundat boty a šlapat po špinavé chodbě first class - nefirst class, je to jedno, pěkně všichni do stejné fronty. Předem jsme si v Doha nocleh nezajištovali, snad to ani nedělají, zkrátka pokud příjdete k recepci v salónku, prověří jestli máte dlouhý tranzit a pokud ano, zjistí zda mají něco volné, ev. musíte chvíli počkat, až to uklidí. Při cestě tam jsme dostali pokoj ihned, při cestě zpět jsme museli cca 1hod počkat. Ještě dám jednu dobrou radu. Při odbavení v BKK si nechte poslat zavazadla do cílového letiště i když máte letenky z CAI koupené extra. My jsme to udělali a ušetřili na zpátečním Eg.vízu. Při výstupu v CAI jsme šli do tranzitu, i když jsme neměli v ruce letenky a nechali jsme si je vystavit až v tranzitu. Nemuseli jsme díky tomu znovu k pasovce. Jinak QA F je ohromný zážitek, při zpátečním výstupu z letadla v DOH na nás čekala se jménem pracovnice QA, aby nás odvedla do salónku a pomohla, kdyby jsme něco potřebovali (my ji využili k tomu, aby nás zavedla k přepážce výletů do Dohy). Chvíli se prostě cítíte jako celebrita. Kdyby náhodou to manžel vzdal, dejte vědět, klidně bych si to zopakoval :-)

0 Citovat

Děkuji všem za rady a hlavně ochotu. Ad Rosm rozesmál jste mne, s náhradníkem zabrnkám manželovi na ego :-) D.

0 Citovat

V Kahiře budeme 24 hodin, chtěla jsem zakoupit okružní výlet + pyramidy v Gize. Budeme tam ve stejný víkend jako papež, takže snad dobře předpokládám, že to bude v tu chvíli jedno z nejvíce střežených míst. Víza do Kataru již mi přišla schválená , s hotelem dělají obstrukce uvidíme na letišti. Děkuji za tip na okružní free výlet po Doha.

0 Citovat

Tak papež tu akci koupil taky jo? :-D

5
29 reakcí