Zdravím, potřeboval bych poradit od zkušenějších cestovatelů. V létě mě čeká poměrně náročná cesta a rád bych zvolil nejlepší kombinaci letenek. Jde o to, že se na konci června potřebuju z Prahy (nebo přilehlých letišť jako Mnichov, Drážďany, Vídeň apod.) dostat na Maledivy a z nich po týdnu přelétnout do Austrálie(Perth), odkud po 2 týdnech zase do Prahy. Ideální trasa je tedy Praha-Male-Perth-Praha.Existuje spousta možností, jak letenky zkombinovat, ale rád bych věděl, která je opravdu ta nejlepší. Zatím jsem zjistil následující:1) Koupit jednosměrné letenky na výše zmíňenou cestu. To je varianta nejjednodušší, ale zdá se být i nejdražší.2) Koupit zpáteční na Maledivy a jen si na 14 dní odskočit do Austrálie a zase se vrátit na Maledivy a odtud do Prahy - výhoda by mohla být u akčních letenek na Maledivy.3) Letět například na Srí Lanku (akce se objevují docela často) a odtamtud si odskočit do obou destinací vždy s návratem.Máte někdo nějaký tip? Jak to bude nejlepší udělat? nemyslím jen cenově, ale taky abych nestrávil půlku cesty v letadlech apod. Díky  .

Rada na kombinaci letenek

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Zdravím, potřeboval bych poradit od zkušenějších cestovatelů. V létě mě čeká poměrně náročná cesta a rád bych zvolil nejlepší kombinaci letenek. Jde o to, že se na konci června potřebuju z Prahy (nebo přilehlých letišť jako Mnichov, Drážďany, Vídeň apod.) dostat na Maledivy a z nich po týdnu přelétnout do Austrálie(Perth), odkud po 2 týdnech zase do Prahy. Ideální trasa je tedy Praha-Male-Perth-Praha.

Existuje spousta možností, jak letenky zkombinovat, ale rád bych věděl, která je opravdu ta nejlepší. Zatím jsem zjistil následující:

1) Koupit jednosměrné letenky na výše zmíňenou cestu. To je varianta nejjednodušší, ale zdá se být i nejdražší.

2) Koupit zpáteční na Maledivy a jen si na 14 dní odskočit do Austrálie a zase se vrátit na Maledivy a odtud do Prahy - výhoda by mohla být u akčních letenek na Maledivy.

3) Letět například na Srí Lanku (akce se objevují docela často) a odtamtud si odskočit do obou destinací vždy s návratem.

Máte někdo nějaký tip? Jak to bude nejlepší udělat? nemyslím jen cenově, ale taky abych nestrávil půlku cesty v letadlech apod. Díky

 

0

no ta Sri Lanka neznie zle. Odtial tie oneway do Perthu su za fajn ceny, dokonca kamoska tak letela asi pred rokom. Len chytit dobru cenu z MLE do CMB .. to je stale tak za cca 220 euro, co v nasich koncinach za tak kratky let je dost vysoka cena

0 Citovat

A co to řešit open-jaw Praha-Maledivy/Perth-Praha (např. s Emirates okolo 26 000 s 1 dobrým přestupem), plus jednosměrka Maledivy-Perth? Koukal jsem, že tu jednosměrku létá Air Asia přes Kuala Lumpur, např. 7.7. nebo 9.7. přelet za cca. 7000.

0 Citovat

Teď měla Air Asia akci Kuala Lumpur - Male - Kuala Lumpur za 91 USD zpáteční, ale období April - May, a myslím si, že AA zase něco hodí v Květnu na léto...

0 Citovat

Díky všem za rady..budu se dívat dál, ta open-jaw varianta taky nevypadá špatně

0
4 reakce