Ahoj, letím poprvé do dáli a poprvé s TA. Řeším dva problémy - pro vás jistě banality, pro mě aktuálně nepřekonatelné překážky :DJe nutný/vhodný on-line checkin? Když mám letenku(možná spíš rezervaci) pro 5 lidí, mám je všechny ckecknout já? Máme tři lety Praha-Istanbul-Singapur- Baliprvní dva s TA a další s Jet Asia. Checkin je předpokládám třeba zvlášť pro každý. Můžu vše udělat dopředu? (máme cestu dohromady 41 hod)Další problém, nutně si potřebuji objednat speciální jídlo, letím s TA dlouho, tak abych se najedla. Na webu píšou, že je to nutné max 24 před, už ale neuvádí odkaz nebo kontakt, nic. Máte zkušenost, dá se alespoň v čr protáhnout něco k snědku v příručním zavazadle? Tyčinka, ořechy, houska? :D Děkuji moc všem zkušenějším - nezachváceným cestovní horečkou - za radyVeronika .

Turkish Airlines - on-line check in, spešl jídlo

Založila ve fóru Letecké společnosti

4 reakce

 Ahoj, 

letím poprvé do dáli a poprvé s TA. Řeším dva problémy - pro vás jistě banality, pro mě aktuálně nepřekonatelné překážky :D

Je nutný/vhodný on-line checkin? Když mám letenku(možná spíš rezervaci) pro 5 lidí, mám je všechny ckecknout já? Máme tři lety Praha-Istanbul-Singapur- Bali

první dva s TA a další s Jet Asia. Checkin je předpokládám třeba zvlášť pro každý. Můžu vše udělat dopředu? (máme cestu dohromady 41 hod)

Další problém, nutně si potřebuji objednat speciální jídlo, letím s TA dlouho, tak abych se najedla. Na webu píšou, že je to nutné max 24 před, už ale neuvádí odkaz nebo kontakt, nic. Máte zkušenost, dá se alespoň v čr protáhnout něco k snědku v příručním zavazadle? Tyčinka, ořechy, houska? :D Děkuji moc všem zkušenějším - nezachváceným cestovní horečkou - za rady

Veronika

0

Ahoj,

1. Checkin online nutný není, vše lze vyřešit až na letišti. Vhodný být může, protože Vám může rozšířit možnosti při výběru sedadel (čím dříve, tím více nepřidělených sedadel).

2. Checkin online se téměř vždy dělá u aerolinky, která operuje daný let. Tj. první dva lety na stránkách Turkish Airlines (jeden proces, výsledkem by měly být dva boarding passy pro každého cestujícího), poslední let na Jet Asia.
Odbavit se může i online každý zvlášť i dohromady (pokud jste na jedné rezervaci).
Jestli to ale půjde na ten poslední let takto dopředu, těžko říct - ale nic nedáte za zkoušku. Pokud to nebude možné, prostě to řešte až na letišti před odletem.

3. Požadavek na speciální jídlo řešte přímo s tím, kdo Vám prodal letenku (Student Agency, Letuška, Pelikán, apod.), příp. s pražským zastoupením Turkish Airlines (sales office tel. +420 234 708 708 / +420 234 708 715-717, kancelář na letišti tel. 00420 220 116 502, příp. přes jejich email. Kompletní kontakty najdete např. na stránce http://www.turkishairlines.com/en-int/corporate/sales-office/prague)

0 Citovat

Check-in online je prakticky zbytočný (je otvorený iba 24 hodín pred odletom), je ale treba čo najskôr (najviac 100 dní pred odletom) zarezervovať sedačky (a priamo aj špeciálne požiadavky na jedlo) priamo u predajcu letenky. Mali by vedieť vybrať sedačky a jedlo pre celú trasu a všetkých pasažierov na rezervácii naraz. Boarding passy na celú cestu potom dostanete v Prahe pri check-ine (online check-in môže akurát ušetriť to čakanie v rade v PRG, ale nie je to nič hrozné a aj tak by ste museli čakať na baggage drop-off).

Pražská pobočka TK nebola veľmi ochotná, odkázali ma hneď na japonskú expediu, kde sa dalo iba volať na japonské číslo za šialené peniaze. Po výmene asi 4 mailov nakoniec seating v TK spravili, ale s poznámkou že to robiť nesmú (?? :D).

Z ČR nie je absolútne žiadny problém "prepašovať" akékoľvek jedlo, ak nie je tekuté. Kľudne aj pol prasaťa :)) V TK to ale celkom určite potrebovať nebudete, jedla ponúkajú viac než dosť a ak vyzeráte hladne, nemajú problém doniesť ďalšiu porciu ;)

0 Citovat

Jídlo do letadla není problém, já měla mandarinky (z Prahy), láhev na pití, ale tu TA nebylo potřeba. Na dlouhém letu do Tokia roznášeli malé lahvičky před spaním. Jídlo bylo vůbec super, personál ochotný, letadlo brand new.

Pobočka na Václaváku nám sice 100 dní předem udělala seating (s kyselým xichtem), kupováno přes GoToGate, nicméně to potom neplatilo. Měla jsem extrémní zájem vyběhnout z letadla mezi prvními, protože jsme měli v Tokiu jen 1.05 hodin na přestup. Nakonec jsem check-in udělala doma on-line a místa, která na Václaváku slíbili, už nebyla dostupná a seděli jsme až ve 14.řadě. Stejně napřed vystupoval bussines class, takže jsme čekali 20 minut a nebýt japonského pozemního personálu, který na nás čekal, asi jsme do Honolulu neodletěli.

Další problém jsme měli, že návazný let (na jedné letence) operovaly Hawaiian Airlines a v Praze mi nebyli schopni říct, jak to bude se zavazadly. U odbavení na Ruzyni nám vytiskli labely jen do Tokia s tím, že musíme vyzvednout a znovu odbavit v Tokiu. Ač byli u check-inu ochotní a rozumní, nějak jim to nešlo. Ale zkoušeli jsme i na přepážce Turkish na Ruzyni štěstí a nakonec někdo oblafnul systém a přidal tam to Honolulu, takže ještě v letadle přelepovali.
Sranda byla, že při zpáteční cestě jsme toto v Honolulu absolvovali též, až teprve nějaká supervizorka směny si uměla poradit.

Hodně štěstí a dobrý let!
P.S.
dnes bych si jídla přibalila na cestu víc. Ne že by bylo málo v letadle, ale při čekání na letištích se ty tyčinky hodí.

0 Citovat

To zarezervování sedadel u prodejce 100 dní předem platí jen u TA? Bylo by možné u El Al?

0
4 reakce