Ahoj, chceme letět v červenci do Dublinu na prodlouženej víkend (čtvrtek - pondělí). Jaká je přijatelná cena a kdy cca koupit? uvítal bych i tipy na nějaký slušný ubytování. Díky za rady. .

Dublin

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

9 reakcí

 Ahoj, chceme letět v červenci do Dublinu na prodlouženej víkend (čtvrtek - pondělí). Jaká je přijatelná cena a kdy cca koupit? uvítal bych i tipy na nějaký slušný ubytování. Díky za rady.

0

ahoj, je ti asi jasné že letíš v top sezoně v dny, kdy letenky budou skoro tak drahé jako víkendové lety. Přímé linky z Prahy Ryan či Aer Lingus, nepřímých letů mraky - viz vyhledávače. Cokoliv pod 3k super, 4k OK, 5k standard. Osobní zkušenost. Pamatuji i letenky za 1 EUR, ale tyto akce již RYAN několik let nemá.

0 Citovat

Tak tak, prestupy tu nevychádzajú dobre, takže máš vpodstate na výber len priame lety z Prahy, Wroclawi, Katowíc, Bratislavy alebo Berlína, všetko Ryan. Záleží odkiaľ si a čo máš najbližšie, cenovo je to veľmi podobné. Najlepšiu cenu (a najviac termínov) nájdeš ak skombinuješ napríkad Prahu s Bratislavou, treba k tomu ale potom započítať dopravu, či sa to vôbec oplatí. Lacné to ale nebude, do Dublinu sú ceny dlhodobo vysoké a cez leto ešte vyššie. Okolo 120€ je fajn cena.

Kombinovať vieš najlepšie cez AZair - http://azair.me/2p86uC3

Ja osobne som bol spokojný s Travelodge Dublin Airport South - kúsok od letiska, chodí tam shuttle za 5€, hneď naproti veľký supermarket a zastávka autobusu. My sme mali požičané auto takže nám vyhovoval parking zadarmo a to, že je to priamo na dialničnom privádzači. Inak cca 30 minút mestským busom do centra, priamo na O'Connell street.

0 Citovat

Nakonec jsem koupil Norimberk - Manchester - Dublin pro 4 za necelých 9 tis...

Neměl by někdo tip na nějaký slušný ubytování v Dublinu? Nebo je lepší bydlet někde mimo? Jedeme tam na koncert U2 a chceme projít Dublin, případně něco zajímavýho v okolí...Letíme 20 - 24 červenec, jedna spolucestující je těhotná...Díky.

0 Citovat

Navážu trochu na toto téma. Příští víkend letím s milou na víkend do Dublinu. ( ani jeden z nás tam nebyl ). Na/z letiště bereme 16 bus neboť ta jede skoro okolo ubytka.  Dá se koupit nějaký lístek na den/ dva/ tři dny max ? 

Pak jsem se díval co vidět apod... klasika asi to bude okolo doků, návštěva muzea The Irish Emigration Museum ( nebo to nestojí za to ? ) , parků St Stephen's Green a Garden of Remembrance. The Hungry Tree a Glasnevin Cemetery vypadají zajimavě. Určitě Trinity College Dublin, Dublin Castle, katedrálu.  Pak ještě kostel z 12 století jsem našel. A dál tak nějak nevím. 
Máme na to skoro celou sobotu ( ranní let, okolo osmé tam budeme a na večer chceme jít do ubytka ), neděli a v pondělí ráno letíme do Londýna.  Díky moc za rady :) 

0 Citovat

Den na Dublin stačí až až. 

0 Citovat

Pokud tě zajímá whiskey, tak dobrá prohlídka s ochutnávkou je v Teeling Distillery. Levný to sice není, ale oproti Jamesonu to má takový domácký neprofláknutý nádech.

0 Citovat

Vidim ,ze doporucovat letenku uz je pozde, ale pro priste neni pravdou ,ze se v cervenci nebo srpnu neda nic rozumneho sehnat ,vetsinou spis s prestupem a  hlavne pak utery ,streda , ted jsem zrovna v CR a mam let Praha - Dublin za 60 euro jeden smer , priletel jsem z Dublinu do Mnichova za 30 euro a dojel to vlakem za 14 , z letiste v Mnichove  12  euro na nadrazi ,takze i o prazdninach se rozhodne let do 3000 Kc sehnat da  , je pravdepodobne ze i levneji .jinak nevim proc by prestupy nevychazely dobre tech jsou mraky ,spis jde o nejaky rozumny kompromis ,jinak vseobecne ,lze doporucit navstevu Irska v zari nebo v kvetnu kvuli pocasi, ale letos je to zcela jinak a ani v Irsku klasicky neprsi -)

Dublin ma dve pesi zony ,za navstevu stoji hlavne v patek vecer kdy to vsude zije , jinak muzu doporucit spis blizke okoli ,kam se da dojet mestskou dopravou   na sever je to Howt a na jih Bray  ,oblibene jsou i vylety do Wicklow  s peknym vodopadem a za navstevu stoji i nejznamnejsi irsky pub Fox ( casto nutna rezervace mist predem ), takze i na ty 2-3  dny je v Dublinu co delat

Jinak pochopitelne jih a hlavne jihozapad Irska a samozrejme zapadni pobrezi je zajimavejsi atraktivnejsi nez vychodni pobrezi  a Dublin
0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Den na Dublin stačí až až. 


Jo to vim, ale ja jeste nevedel, jestli poletime rano nebo vecer v Sobotu a jestli v nedeli do Londyna a nakonec ceny letenek skocily nahoru a proto az pondeli. Ja pocitam s tim, ze to budeme mit obejite za sobotu nejspise. 

Mikir: po skoro dvou letech koncim v Anglii. Jinak bych Dublin dal drive ci pozdeji, ale ja se vratim do Cr a jdu pracovat hned 😂😭. Priste chci projet Irsko, ale ten Wicklow zni dobre. Se podivam vecer na to. 

0 Citovat

V dobrom pocasi odporucam mikirom spominany Howt, vlakom je to kusok a je to taky prijemny cca poldenny vylet s prechadzkou po pobrezi a fajnym obedom u lokalov. V zlom pocasi su dobre tie  alko exkurzie (jameson, teeling, guinness...) alebo len tak posediet v bare, casto so zivou hudbou, pohodova atmosfera. My sme boli v dubline 3 noci/2plne dni a ok, bolo co robit

0
9 reakcí