Ahoj,ségra odjíždí na Erasmus do Sydney a chtěli bychom ji navštívit a navíc sehnat i levné letenky pro ni. Potřebovali bychom tedy 2 věci: 1) letenku koncem února 2018 tam a nejdříve začátkem července zpátky (ideálně z/do Prahy a spíš bych to viděla na poměr cena/přestupy než nejmenší cena na úkor třídenní cesty)2) zpáteční letenky pro 2 až 3 lidi na návštěvu :) tedy kdykoliv mezi březnem a červencem 2018 s tím, že tady bychom chtěli jet na co nejmenší cenu, klidně poletíme z Londýna, Vídně atd...Jenže jsem koukala, že akční letenky do Austrálie se moc často neobjevují, tak si  lámu hlavu, jestli bude lepší čekat, jestli se objeví něco akčního a nebo kupovat normální letenky hodně dopředu, kdy ta cena není tak hrozná. Také bych ocenila, kdyby měl někdo tipy jak snížit cenu letenky, jestli se třeba vyplatí kupovat ji po kouskách atd.Díky,Martina .

Sydney 2018

Založila ve fóru Hledám letenku

11 reakcí

Ahoj,

ségra odjíždí na Erasmus do Sydney a chtěli bychom ji navštívit a navíc sehnat i levné letenky pro ni. 

Potřebovali bychom tedy 2 věci: 

1) letenku koncem února 2018 tam a nejdříve začátkem července zpátky (ideálně z/do Prahy a spíš bych to viděla na poměr cena/přestupy než nejmenší cena na úkor třídenní cesty)

2) zpáteční letenky pro 2 až 3 lidi na návštěvu :) tedy kdykoliv mezi březnem a červencem 2018 s tím, že tady bychom chtěli jet na co nejmenší cenu, klidně poletíme z Londýna, Vídně atd...

Jenže jsem koukala, že akční letenky do Austrálie se moc často neobjevují, tak si  lámu hlavu, jestli bude lepší čekat, jestli se objeví něco akčního a nebo kupovat normální letenky hodně dopředu, kdy ta cena není tak hrozná. Také bych ocenila, kdyby měl někdo tipy jak snížit cenu letenky, jestli se třeba vyplatí kupovat ji po kouskách atd.


Díky,

Martina

0

Vzhledem k tomu, že letí až za rok a zpáteční lety stejně nejsou nahrané v systému (max 365 dní dopředu), nemá teď smysl cokoliv řešit. Akce do Austrálie příliš nebývají, ale pro vás určitě budou – flexibilní jste, čas k nákupu taky, tak počkejte :)

0 Citovat

Díky moc za odpověď! :) Ještě mě napadlo, jestli alespoň pro sestru nekoupit teď letenku pouze tam (teď se dá sehnat za cca 14-16 000) a až se objeví letenky na červenec, tak koupit tu na cestu domů. Bojím se toho, aby nebyly už jen letenky za 35 až 50 000, to mi přijde jako hrozné ceny :(

0 Citovat

Je duben 2017, letenky potřebujete na březen 2018!!!Máte 10 měsíců čas. Pro paniku není důvod.

0 Citovat

mna skor sokuje ze uz je aj Erasmus do Australie, za mojich cias uz Bremy bola exotika :D
a k letenkam - nie je brezen-cervenec vlastne low season uz? tam by som sa nebal nejakych strasne drahych letov

0 Citovat

Muj nazor: pokud vite presny termin, kdy sestra potrebuje letet a jsou letenky za 14-16, na nic bych necekal. Za tuto cenu do Sydney je super. Vloni se objevilo neco z Mnichova s Etihadem za cca 15. Cekat na nejakou chybu se nemusi vyplatit. Vy jeste muzete pockat, ale pokud si stanovite termin a budou za podobne penize, necekal bych. Ja od srpna hlidam letenky do Toronta a na muj termin ( 06/2017) ani tuk. Kdy byly v te dobe za dobrou cenu, treba s BA, tak jsem si rikal, je brzo. Ted jsou skoro za dvojnasobek. Koupil jsem nakonec o vanocich, za stejnou cenu, ale s horsim dopravce a jeste pres agenturu.
Takze, necekal bych zbytecne dlouho.

0 Citovat

Řeč je o jednosměrné letence za 14-16, ...což není žádný zázrak. Ještě jednou: Bavíme se o letenkách v roce 2018. Zpáteční letenku za +- 30 koupí letos v září nebo říjnu taky a v tu dobu již budou v systému i červencové termíny pro návrat.

0 Citovat

Soory, přehlédl jsem, že jednosměrná. Mluvil jsem o zpátečce. Každopádně, jakmile by se objevilo něco v mém termínu a bylo by to OK, nečekal na zázraky.

0 Citovat

Všem moc díky, to je přesně ono, přesně řeším, že teď (resp. dobře, dejme tomu i v srpnu nebo v září) jsou a budou zpáteční letenky za 30 000. Takže řeším jestli koupit nebo nekoupit, protože moc velká šance, že se objeví nějaká akce nebude a kupovat je potom na poslední chvíli, když se nic neobjeví, za 60 000 by mě fakt naštvalo. Takže jsem právě chtěla znát názory zkušenějších, případně nějaké tipy, že např. bývají akce do BKK, tak počkat na akci do BKK a odtama se dají koupit do Sydney taky levnější letenky a vcelku to vyjde např. na 20 000 (jsou to jen příklady, vymýšlím si, nechytejte mě prosím za slovo :D) atp.

0 Citovat

Tak za 30 budou asi opravdu vzdycky. To bych skutecne pockal.

0 Citovat

Nevím jak vás přesvědčit, že k panikaření a zbrklým nákupům 10 měsíců před plánovaným odletem absolutně není důvod...
Snad praktickým příkladem?
Letenka PRG-SYD-PRG s odletem 25.5. (tzn odlet ode dneška za měsíc) a náhodně zvoleným datem návratu za 5 měsíců stojí dnes 27,200 Kč s BA/Cathay Pacific, ne z žádnou obskurní čínskou aerolinkou.
Není důvod si myslet, že na podzim tomu bude jinak.
Jinými slovy nechte si poradit a začněte hledat až někdy v září, říjnu.., to je stále 5 měsíců v předstihu. Pokud se mezitím objeví nějaká vychytávka nebo akce za +- 20, tak samozřejmě kupte dříve, ale je hloupost kupovat teď letenku za zcela běžnou cenu, tzn. 27-30,000 a pak zjistit, že se za dva měsíce se objevila nějaká super nabídka.

0 Citovat

Petře ještě jednou moc děkuji a věřte, že ani náhodou nepanikařím, pouze si zjišťuji informace s dostatečným předstihem, aby se nestalo, že bych něco prošvihla, protože to se mi, věřte, stává velmi často :)

0
11 reakcí