Rezervace u WizzAir
Kdyz uz tady je takova ziva diskuze...jeste by me zajimala jedna vec :)
Rusi vam Wizzair casto lety i mene nez dva tydny predem? Nebo tam uz se kroti?
tam si to nedovolia kvoli kompenzaciam, co mam skusenost, tak vzdy to je aspon dva mesiace vopred .. aj ked to nie je pravidlo
tonic napsal(a):[citace="voughne"]
Takze Vieden v tom ide docela casto, dik za inspiraciu. Skoda, ze tych zaujimavych letov je z tohto letiska poskromne ...
tak investicne sa da kupit Jerevan z Viedne a potom lahko prehodis aj na Baku alebo Kutaisi z Budapesti. Rovnako sa dali aj tie Saudske. Co si kupil vo Viedni, dalo sa prehodit na Budapest.
[/citace]
A to si vymenoval asi tak vsetko, co je z tej VIE este zaujimave a prehoditelne na BUD .. btw az taky stary nie som :)
kulovaj napsal(a):Kdyz uz tady je takova ziva diskuze...jeste by me zajimala jedna vec :)
Rusi vam Wizzair casto lety i mene nez dva tydny predem? Nebo tam uz se kroti?
Ako pise Tonic. Mne pomenili vsetko tak 5-7 mesiacov dopredu.
Zase v přepravních podmínkách píšou v bodě 6.3.2.1: "výměnu rezervace za jiný let provozovaný námi na stejné nebo (je-li to nezbytné) srovnatelné trase...". Někdo by se s nimi mohl chtít hádat, že zrovna pro něj je srovnatelná s trasou třeba z Vídně i trasa z Prahy, protože to má stejně daleko. 😆 A co si představit pod slovem "nezbytné"... je nezbytné, aby automaticky nabízeli odlet z Budapešti za odlet z Vídně?
Kamaratka mala Vieden-Larnaka-Vieden. Prislo jej info o zruseni navratu do Viedne. Potvrdila alternativu do Budapesti. Nasledne dostala spravu, ze typ lietadla na rezervovany let sa zmenil a nie su schopni pridelit miesto v novom lietadle. Ma sa dostavit na letisko 3hod pred casom odletu a dostane pridelene miesto (ak bude k dispozicii).
Stretli ste sa s niecim takymto?
Sedadla kúpené nemala. Možnosť kúpiť sedadlá ma len pri lete do Larnaky (pre troch za 187e).
Drzosť Wizzu je,že stále na tie lety predávajú letenky...
niemandos_1 napsal(a):Nevím v čem je cesta na letiště z vlakáče v BUD horší než v PRG? Už jsem z BUD pár let neletěl, ale co si vzpomínám, tak metro a pak bus na letiště. Totožné co v Praze a i čas byl podobný.
Srovnával jsem cestu na letiště BUD a VIE. Zatímco ve Vídni jsem za 2 hod prakticky v kteroukoliv denní dobu, do BUD by mi to trvalo půl dne a více, k tomu v nevhodných časech, protože to tam nejezdí tak často. Snad kdybych letěl sám a chtěl kvůli 3 dnům v cíli obětovat 2 dny na cestu, tak dejme tomu...
Největší humor nastane až začnou rušit/ měnit lety mimo EU, například 2 dny před odletem. Na ty se nevztahuje EU261.
MichaelH napsal(a):Já musím říct, že za ty roky mi Wizz na tohle vyhovuje. Za nějaký ten kredit si koupím letenky dopředu za dobrou cenu a když mi udělají změnu, tak s tim buď souhlasím nebo mám flexibilní letenku anebo to zdarma zruším a dostanu v kreditů 120%. Potom za kredit koupím něco jiného. Musím ale říct, že většinu toho co jsem chtěl proletět, tak jsem s nimi vždy proletěl nebo se mi to hodilo zrušit a koupil jsem něco jiného. Nespoleham na to 100 % že budou něco rušit, takže kupuji primárně to, kam bych chtěl opravdu letět, ale zároveň počítám s tím, že je velká pravděpodobnost změny.
Ještě mi vyhovuje, že můžu připlatit dalšího spolucestujícího a nemusím hned zadávat jméno. Když potom kupuji skoro rok dopředu letenku (a očekávám nějaké změny), tak mi to potom dává flexibilitu v tom, s kým budu moct letět a nestane se mi, že mi ten člověk za půl rok řekne, že nepoletí. Letenku koupím v akci, takže potom připlatit 600 Kč za flexibilního spolucestujícího tolik nevadí.
Ahoj. Nevím, zda mi tady někde uniklo, ale WIZZ má spolupráci s booking a dostanete 5% z hodnoty ubytování na váš účet wizz :-)
To je známá věc, už to funguje dávno, ale vyplatí se tak v 50% případů - v ostatních je cena přes Wizz navýšena (nechceš slevu zadarmo, že...). Takže je potřeba porovnávat s cenou na booking.com a ještě s mobilní aplikací... pokaždé je výhodnější něco jiného.
Ano to chápu, dělám to tak běžně u jiných (musím zkontrolovat zda tam není rozdíl ceny). Ale přeci jenom 5% zpět na wizz je víc než míle do MilesMore :-D, nebo neznám nic podobného kde bych měl tak dosažitelné odměny aktuálně (minimálně v letenkách). Což mě mile překvapilo (v překladu už za 2 ubytka mám jeden let (wizz)).
Hezké, ale drobný zádrhel je v tom, že většinou to ubytování seženu levněji jinde než na booking.com, čili ten efekt úspory pár set Kč je pryč.
Já ten Wizz kredit na Bookingu jel roky zpátky fakt hodně a ročně jsem na tom udělal několik tisíc. Býval tuším dokonce 10%. Teď je Wizz nespolehlivej + Booking je pro drtivou většinu mých ubytování dražší, než ho seženu jinde.
Taky jsem Wizz kredit před pár lety opustil. Důvody jsou jasné.
Jen nechápu, kde sháníte ty levnější ceny oproti bookingu. Sem tam si to srovnávám a nikdy nikde mi to nevycházelo levněji. Teda kromě Agody v Asii, kde má často lepší ceny. Jo vlastě ted jsem bral něco přes Hotels v Kyrgystánu. Je pravda, že do ubytování nevolám, abych uhádal lepší cenu než má booking a vybírám si ubytování, které mi vyhovuje a ne to v nějaké akci.
Budu vděčen za nějakou inspiraci, která mi třeba uniká :-)
Booking dělám hlavně z důvodu uživatelského rozhraní a spolehlivosti.
Levnější mi většinou přijde Booking než cokoliv jiného, ale jsou výjimky a když bookuji delší pobyt tak to výjimečně řeším jinde. Na agodě se mi stane minimálně, že by bylo něco levnějšího, občas expedia. Ale stejně, když na to kouknu o pár týdnů déle, tak tu expedii zruším, jelikož ten Booking se zase objeví levnější. Teď v rámci cesty kolem světa jsem to řešil hodně a krom Havaje (Airbnb) mám vše nakonec přes Booking. Jinak když jsme u toho wizz… pokud hledám ubytko, mam vybráno a vím cenu a zkusím následně cenu přes proklik Wizz a cena je stejná, tak si raději nahraji ten wizz kredit ;)
Není to tak černobílé. Vždy záleží na destinaci... Hlavní je srovnávat, třeba i přes různé jazykové mutace.
Zalezi na destinaci, v posledni dobe treba Azory a Cerna Hora daleko vetsi vyber a nizsi ceny byly naAirbnb, ale je pravda, ze ve vetsine pripadu kupujeme apartman, ne hotel.
Wizz kredit je odpadní produkt. Raději si nechám poslat Aviosy , naboostuju je a proletím se s normální aerolinkou v C za cenu více než příjemnou.
Každý soudruh to má jinak 😀. Jinak by taky ty C byly pořád plné, takže je fajn, když někdo sbírá Wizz kredity. 😉.
niemandos_1 napsal(a):Taky jsem Wizz kredit před pár lety opustil. Důvody jsou jasné.
Jen nechápu, kde sháníte ty levnější ceny oproti bookingu. Sem tam si to srovnávám a nikdy nikde mi to nevycházelo levněji. Teda kromě Agody v Asii, kde má často lepší ceny. Jo vlastě ted jsem bral něco přes Hotels v Kyrgystánu. Je pravda, že do ubytování nevolám, abych uhádal lepší cenu než má booking a vybírám si ubytování, které mi vyhovuje a ne to v nějaké akci.
Budu vděčen za nějakou inspiraci, která mi třeba uniká :-)
Agoda, hotels, expedia, vlastní web hotelů atp. Někdy i ten BK, ale hodně záleží na destinacích, podmínkách, nic univezálního není. V arabském světě či Asii/Africe často jen kouknu kolik za co kde chtějí a ubytuju se na místě, obvykle znatelně levněji.
niemandos_1 napsal(a):Wizz kredit je odpadní produkt. Raději si nechám poslat Aviosy , naboostuju je a proletím se s normální aerolinkou v C za cenu více než příjemnou.
Každý soudruh to má jinak 😀. Jinak by taky ty C byly pořád plné, takže je fajn, když někdo sbírá Wizz kredity. 😉.
Naprosto tě chápu. Také mám zarezervováno na Booking rok dopředu díky tomu, že létám u star aliance a byla akce 1€=30miles (aktuálně se mi tak dohraje na konci roku kolem 120tis mil). Ale většinu letů mám po Evropě a tam je Business úplně zbytečný. A bohužel z Prahy se bez té nizkonakladovky skoro nikam nedopravím (snažím se teda Lufthansu, Austrian, Eurowings atd.). Pokud k těm kreditům u wizz přijdu “zadarmo”, tak mě ani ten zrušeny let nebude tolik trápit (samozřejmě nemohu na tom stavět dovolenou s rodinou a krátké negarantované přestupy, ale jako vikendovka why not?)
Byl jsem teď měsíc v Asii a přes booking se to nevyplatilo ani jednou.
Většinou přes hotelscombined nej cena (i lepší než tcb po cashbacku, ať už agoda nebo něco jinýho), nebo přes TCB s cashbackem, trip.com nebo agoda, výjimečně trip appka.
Někdy je nutný být kreativní, aby člověk vydojil nejlepší cenu (sušenky, inkognita, atd.).
Zajímavý je, že TCB nabízí cashback i na ten hotelscombined, ale ani jednou se nenačetl. Možná proto, že to stejně pak vždycky vede na agodu nebo priceline. Ovšem HC přímý rezervace nenabízí, tak netuším, z čeho by ten cashback měl fungovat.
Zkoušel jsem i místní kanály, i appky, Oyo a Reddoorz, ale to jsou typický indický scamy, spousta humbuku a před platbou kreativní poplatky. I Oya a Reddoorzy byly vždycky levnější zvenku než přímo u nich.