Ahoj všem cestovatelům, chtěl bych se zeptat, zde nemáte někdo zkušenosti s vnitrostátními lety v Brazílii. Největší starost mi dělá jeden let, kdy mám na přestup v Sao Paulu 1h 25min. Ze svých zkušeností dobře vím, že hodina na přestup může být problém i v Evropě, natož v Latinské Americe. Děkuji vám za všechny rady.  .

GOL, LATAM, AZUL.. - Brazílie

Založil ve fóru Letecké společnosti

8 reakcí

 Ahoj všem cestovatelům, 

chtěl bych se zeptat, zde nemáte někdo zkušenosti s vnitrostátními lety v Brazílii. Největší starost mi dělá jeden let, kdy mám na přestup v Sao Paulu 1h 25min. Ze svých zkušeností dobře vím, že hodina na přestup může být problém i v Evropě, natož v Latinské Americe. Děkuji vám za všechny rady. 

0

Prosím zkušenější o radu. Chci koupit vnitrobrazilský let s Azul, ale nepodařilo se mi s žádnou svou kartou zaplatit objednávku. Zkoušel jsem VISA i MC, ale marně. Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Děkuji.

0 Citovat

Zrovna s Azulem jsem poprve letel letos v lednu a unoru.
Pri nakupu letenek jsem problem s platebni kartou nemel, protoze jsem pouzil zamestnanecke benefity z programu Benefit Plus -> ehotel -> kiwi. 
Chapu, ze se mnohym tento styl nakupu treba nebude zamlouvat. 
Pokud bys chtel nadale zkouset platebni karty a nakoupit primo od aerolinky, tak pri nakupu sluzeb a zbozi v Brazilii obcas plati, ze platba neprojde, pokud vyberes volbu "debetni" karty misto "kreditni" (i kdyz realne pak platis svou debetni).

Jen ze zvedavosti, mas v planu vyzkouset exkluzivni let (2 piloti + maximalne 9 pasazeru) letadylkem Cessna Grand Caravan na lince Congonhas – Jacarepagua nebo naopak? Nebo uplne jinou linku ?! 

0 Citovat

Na volbu karty se to ani neptalo… no nic, koupím to přes gotogate asi.

nene, budeme se přesouvat jen tradičními způsoby (Sao Paulo, Iguazu, Manaus, Rio). Více nestihneme.

0 Citovat

Možná by nebylo na škodu se kouknout na nižší ceny z více metropolitních letišť.

São Paulo:

  • Guarulhos (GRU),
  • Congonhas (CGH),
  • Viracopos (VCP).

Rio de Janeiro:

  • Galeão (GIG),
  • Santos Dumont (SDU),
  • Jacarepaguá (RRJ).
0 Citovat

S platbami leteniek priamo u aerolinky je problém. Dokonca som nevedel kúpiť ani letenky u GOL, ktorý lieta aj do US a o Azul, ktorý lieta do Európy ani nehovorím… u nich mi bez VPN ani neukázalo rezerváciu.

Najjednoduchšie to budeš mať cez OTA

0 Citovat

Dog _1 napsal(a):

Na volbu karty se to ani neptalo… no nic, koupím to přes gotogate asi.

nene, budeme se přesouvat jen tradičními způsoby (Sao Paulo, Iguazu, Manaus, Rio). Více nestihneme.

Nez gotogate, tak radsi aspon nejakyho seriozniho OTA, tfeba poletuchu nebo tak.

0 Citovat

Je vhodné zažádat o CPF na brazilskem konzulátu v Praze a pak lze platit bez problemu i v místní měně kupovat letenky i jizdenky na autobus

0 Citovat

Koukám, že už se to od roku 2011, kdy jsem získal svůj CPF (Cadastro da pessoa física) ve městě Ubatuba, dost změnilo. Tenkrát to bylo pro cizince administrativně složitější a také se za to platil nějaký menší poplatek.

Teď už je to prý zdarma a je možné si to vyřídit i online přes internet, stejně jako na konzulárním oddělení Brazilského velvyslanectví v Praze na Panské 5. Je to přece součást brazilského území.

Každopádně během svých posledních dvou návštěv Brazílie v 2022 a 2024 jsem CPF zapomněl doma, ale vůbec mě to nijak neomezovalo.

Pro nákup jízdenek osobně, akceptovali cestovní pas. Oproti minulosti tak už i na webech autobusových i leteckých společností bylo možno zvolit zadání cestovního pasu místo CPF.

I na webu vlakové společnosti VALE bylo akceptováno číslo pasu. A devítihodinová dobrodružná vlaková jízda v úseku Colatina - Barão de Cocais mohla začít. Celkově tento vlak jede okolo dvanácti hodin (Vitória - Belo Horizonte).

0
8 reakcí