Ahoj všem cestovatelům, jedu do Tanzánie na měsíc v prosinci a lednu (cca 15. 12. - 15.1.). Ráda bych zjistila nějaké tipy, co navštívit. Ráda bych cestovala po zemi cca 3 týdny. Viděla, jak lidé žijí a navšítivila nějaké zajímavé turistické místa, ale i neturistické. Ze své cesty po Srí Lance mohu říct, že ve vyloženě turistických lokalitách se mi nelíbí a více dávám přednost přírodním památkám, vyhlídkám apod. než kulturním (chrámům, stavbám, muzeím apod.). A poté poslední max. 1 týden zůstala někde na pláži a užívala si relax. Můžete mi doporučit lokalitu na oný týden relaxu, která je pěkná, ale není jasným turistickým místem (jako je předpokládám Zanzibar)? Nebudu cestovat sama, ale s přítelem. Je nebezpečné cestovat v noci? Na Srí Lance se obecně tvrdí, že ano, ale při cestování v noci jsem se cítila bezpečněji než ve dne. Jak je to s oslavami na nový rok? Je nějaké místo, kde jsou oslavy větší a stojí za to se tam vypravit?Budu ráda za kontakt na někoho z vás, kdo v Tanzínii byl, za jakékoliv tipy i osobní postřehy.Díky moc,Veronika .

Tanzánie - tipy na výlety, ubytování, aktivity

Založila ve fóru Letiště

2 reakce

 Ahoj všem cestovatelům,

jedu do Tanzánie na měsíc v prosinci a lednu (cca 15. 12. - 15.1.). Ráda bych zjistila nějaké tipy, co navštívit. Ráda bych cestovala po zemi cca 3 týdny. Viděla, jak lidé žijí a navšítivila nějaké zajímavé turistické místa, ale i neturistické. Ze své cesty po Srí Lance mohu říct, že ve vyloženě turistických lokalitách se mi nelíbí a více dávám přednost přírodním památkám, vyhlídkám apod. než kulturním (chrámům, stavbám, muzeím apod.).

A poté poslední max. 1 týden zůstala někde na pláži a užívala si relax. Můžete mi doporučit lokalitu na oný týden relaxu, která je pěkná, ale není jasným turistickým místem (jako je předpokládám Zanzibar)?

Nebudu cestovat sama, ale s přítelem. Je nebezpečné cestovat v noci? Na Srí Lance se obecně tvrdí, že ano, ale při cestování v noci jsem se cítila bezpečněji než ve dne. Jak je to s oslavami na nový rok? Je nějaké místo, kde jsou oslavy větší a stojí za to se tam vypravit?

Budu ráda za kontakt na někoho z vás, kdo v Tanzínii byl, za jakékoliv tipy i osobní postřehy.

Díky moc,

Veronika


1

Ahoj, my letíme na měsíc 14.12. odlet. V plánu máme určitě Safari a pak Zanzibar. I přesto, že taky cestujeme mimo turistická místa, tak Safari ani Zanzibar nechci vynechat. Pokud bys měla nějaké tipy, budu ráda. Já taky začínám pomalu plánovat a googlit, tak něco najdu. Nikol

0 Citovat

Ahoj,

mám pro tebe skvělý tip. Krásné neturistické místo jsou Usumbara mountains. Ty se dále dělí na západní (Lushoto), tam ještě na pár turistů narazíš, a východní (Amani), tam prakticky turisti nejsou a je tam zakázaná těžba. Navíc je tam nádherná příroda, obří biodiverzita (jedna z největších na světě), přátelští lidé a velmi levné ubytování v zajímavých historických domech. Může doporučit naprosto excelentního průvodce, za kterého bych dal ruku do ohně. Nedovedu se představit lepšího průvodce. Pro bližší informace: martin_m@atlas.cz. Můžu poskytnout i informace o dalších destinacích, byli jsme tam cca 3 týdny: Arusha + safari, Usumbara, Zanzibar

Martin

0
2 reakce