Ahoj, máme zakoupené letenky do Havany v termínu 7.9. - 21.9. nevíte prosím jestli se mohou časy odletu ještě měnit? Rád bych koupil letenky do amstru co nejdříve, ale nerad bych se například za 14 dnů dozvěděl, že se časy příletu/odletu změnily...Navíc nám letenky do a z Amsterodamu časově moc nevychází. Myslíte že je nereálné v 18:00 přiletět do Amstru a v 18:45 odlétat směr Praha? .

Aeromexico z Amstru na Kubu

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahoj, máme zakoupené letenky do Havany v termínu 7.9. - 21.9. nevíte prosím jestli se mohou časy odletu ještě měnit? Rád bych koupil letenky do amstru co nejdříve, ale nerad bych se například za 14 dnů dozvěděl, že se časy příletu/odletu změnily...

Navíc nám letenky do a z Amsterodamu časově moc nevychází. Myslíte že je nereálné v 18:00 přiletět do Amstru a v 18:45 odlétat směr Praha?

0

Ahoj, pokud to nemas v ramci jedne rezervace, tak je to hodne riskantni. Zkus si vyhledat on time performance toho letu MEX - AMS a uvidis o kolik je v prumeru pozde. KLM leta myslim ve 20:50. Tak to budu resit i ja - zpatky mam take planovany prilet v 18:00 a do Prahy poletim ve 20:50. Na ceste tam jeste nejsem rozhodnuty jestli poletim rano + odskok do centra Amsterdamu a nebo zase s cca 2 - 3 hodinovou rezervou.

Casy se muzou urcite jeste zmenit - ale asi minimalne. Minuly rok se mi to stalo u Ethiopian/Emirates a zmena byla 5 minut.

0 Citovat

Tak měnit mohou vesele do 14 dnů do odletu. Stačí si vzpomenout, jak to bylo u minulých akcí, pravda, kde byl mnohdy komplikovanější routing.

Ad odlet do Prahy, do toho bych tedy nešel...

0 Citovat

Dle mého je velmi nepravděpodobné, že by se čas mohl změnit. Letěl jsem s nimi v únoru ve stejný čas - Tipuju, že máš na mysli odlet v 22:25 směr Mexico City, létají v tenhle čas už nějáký pátek. Osobně bych se asi nebál je koupit.

Ohledně toho druhého dotazu, tak já bych to neriskoval. Sice tento spoj obvykle nemívá zpoždění (Já jsem přiletěl 2 hodiny před plánovaným časem příletu) , ale mít 45 minut na navazující let po long haul letu s Aeromexicem se mi zdá trošku adrenalin a to i jen s příručním zavazadlem...

0 Citovat

tak ten odlet do Prahy urcite neriesit...ved do AMS pridete mimo EU a este pasovku bude treba riesit.

0 Citovat

Přesně tak, pasovka a pak pravidelná prohlídka tělesných dutin při cestě z Mexika také zabere nějaký čas. Zejména když dojde lubrikant. Na tvém místě bych raději zakoupil jízdenku autobusem, pokud možno na stojáka.

1 Citovat

No mozno sa menit nebudu, ale urcite by som to neriskovala. Hlavne nie na ceste tam. My sme mali kupenu letenku na stvrtok vecer s Easyjetom a z Amsterdamu odlet az v nedelu vecer. Mali sme dost stastie, ze sme si dali rozmedzie 3 dni, pretoze Easyjet kvoli incidente na letisku v AMS zrusil let a piatok a sobota boli hned vybookovane. KLM bolo uz mega drahe a jedine co sa nam podarilo kupit boli listky na nocny Flixbus z soboty na nedelu za cca 90 € pre dvoch. Bola to sice vynimocna situacia, ale stat sa to moze. Takze na ceste tam by som si rozhodne nenechala na prestup par hodin.

0 Citovat

Jaj.. Flixbusem do AMS? Jak to šlo?

0 Citovat

@jarda23horak: Ahoj. Ten přílet jsme zvažovali stejně jako Ty a odvahu jsme nedostali. Sice jsme reálně přistávali asi 17:15 takže by se to teoreticky dalo stihnout, ale AMS je poměrně frekventované letiště. Projít pasovkou a pak znova na security (kde jsem naposledy strávil 40 minut ve frontě) a gates taky nejsou úplně blízko, počítej třeba 10 minut rychlé chůze, když máš smůlu na číslo gate. Nakonec jsme to neriskovali a řešili jsme to přespáním v ibis budgetu kousek od letiště s dopravou zdarma od terminálu, asi za 18€/os/noc se snídaní zdarma (byla akce na accorhotels.com) a letěli jsme ranním letadlem do Prahy.

0 Citovat

KLM

AMS-PRG 20:50 - cena stejná jako za Flixbus, tj cca 100 EUR/zpáteční.

0 Citovat

haxs napsal(a):

Jaj.. Flixbusem do AMS? Jak to šlo?

Bol to nocny spoj a keby sme obaja neochoreli den predtym, tak by to asi nebolo ani take strasne. Asi do polky Nemecka sme mali aj kazdy dvojsedacku pre seba, ale potom sa uz bus celkom zaplnil. Samozrejme, keby sme neboli v tejto hlupej situacii tak by sme radsej leteli :)

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

KLM

AMS-PRG 20:50 - cena stejná jako za Flixbus, tj cca 100 EUR/zpáteční.

Neviem ci to bola reakcia na mna, ale letenky s KLM v tu dobu stali cez 200€ jeden smer (spiatocnu sme nepotrebovali, mali sme kupeny Easyjet), co je asi normalne kedze sme potrebovali odletiet najneskor o 2 dni. Flixbus bol 938 Kc na osobu. Keby je KLM za 100€ tak to asi vezmeme, ale platit skoro rovnaku sumu ako za letenku an Kubu sa nam nechcelo.

0 Citovat

Prosím Vás viete niekto ako to je so stravou na letoch Aeromexico pre vegetariánov ?

edit: už dva týždne mi nevie nikto z Aeromexico dať info

Ďakujem

0 Citovat

No problemo - Burritos, tacos, tortillas

0 Citovat

Napiš tam, kde jsi letenku kupoval, zadat požadavek na jídlo ke banální úkon v rezervačním systému a vegetariánské jídlo je standardní varianta.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

No problemo - Burritos, tacos, tortillas

ak bude aj vegetariánska verzia, rád vyskúšam

0 Citovat

Vegetariánská verze je určitě - já jednou objednával v Taco Bell v Las Vegas v drive-in, chtěl jsem je oslnit svojí španělštinou a ten amík mi asi špatně rozuměl (možná vůbec neuměl španělsky) a zabalil mi tucet fazolových burritos - co ti budu vyprávět - lezlo nám to ušima...a ta noc byla také zajímavá.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Napiš tam, kde jsi letenku kupoval, zadat požadavek na jídlo ke banální úkon v rezervačním systému a vegetariánské jídlo je standardní varianta.

Pokud letenku nekupoval přes Gotogate, Tripstu apod., ti jsou schopni si za tenhle úkon vzít klidně 20-30 euro :-)))))

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Pokud letenku nekupoval přes Gotogate, Tripstu apod., ti jsou schopni si za tenhle úkon vzít klidně 20-30 euro :-)))))

nie nie, kupované priamo cez AM. V Manage your trip nie je možnosť voľby jedla, tak ja len tak, či nemá niekto skúsenosť

0 Citovat

Zavolej sem:

https://world.aeromexico.com/en/...c/?site=us

Je to GSA Aeromexica pro ČR/SR a měli by ti být schopní pomoct.

Případně se podívej na odkaz "chat with an agent" dole na uvedeném odkazu výše. Budou po tobě chtít rezervační kód a/nebo číslo letenky.

0 Citovat

Na druhej strane ak nepotrebuješ vyslovene niečo špeciálne (bez laktózy / bez lepku / halal...), v 95% prípadov je na výber "Chicken or pasta", veľmi zriedkavo "Beef or pasta" alebo "Fish or pasta" :)) pričom pasta je takmer vždy vegetariánska (dáka zeleninová omáčka a syr). Väčšina ľudí si vyberie mäso, takže pasta by mala ostať aj keď sedíš úplne vzadu.

0 Citovat

Ahoj, nemáte někdo informaci, jestli na tomto letu je v economy class k dispozici elektrická zásuvka, případně USB? SeatGuru píše, že tam nic z toho není, ale nějak tomu nechci věřit u takhle moderního stroje.

Díky za odpověď :-)

0 Citovat

SeatGuru má pravdu - zpočátku výroby nebyla hotová certifikace a u některých strojů ještě neproběhla dodatečná montáž.

Pokud potřebuješ zásuvku, sedni si poblíž kuchyňky - tam zásuvky jsou.

Můžeš také požádat stevarda o zapůjčení prodlužovacího kabelu. Mají je tam z důvodu napájení defibrilátorů pokud by to některý cestující potřeboval.

0 Citovat

hlavne treba vzdy mat pri sebe vlastnu "zasuvku" - powerbank :)

0 Citovat

Děkuju za odpověď padrino11. Moc jsi mě nepotěšil. Power bank samozřejmě mám, ale jen 5000 mAh. Celý den v Amsterdamu a v letadle si ani nepustim žádný svůj film, to jsem v dnešní době dálkových letu opravdu nečekal

0