Dobrý den. Přemýšlím, že bych si udělala krátkou- (akční a náročnou na túry) cestu okolo světa. Moje představa je Praha - Brisbane/nebo Perth (zde týden) - Hawai (14 dnů) - Los Angeles (4 dny) - New York (3 dny) - Praha. Pokud máte nějaké lepší tipy na destinace, uvítám taktéž. V jakém pořadí si myslíte, že by bylo nejlepší hledat, abych se dostala na nejlevnější variantu letenek + nemáte nějaké zkušenosti se spolucestováním? moc díky. Andy. .

Akční cesta okolo světa

Založila ve fóru Hledám letenku

5 reakcí

Dobrý den. Přemýšlím, že bych si udělala krátkou- (akční a náročnou na túry) cestu okolo světa. Moje představa je Praha - Brisbane/nebo Perth (zde týden) - Hawai (14 dnů) - Los Angeles (4 dny) - New York (3 dny) - Praha. Pokud máte nějaké lepší tipy na destinace, uvítám taktéž. V jakém pořadí si myslíte, že by bylo nejlepší hledat, abych se dostala na nejlevnější variantu letenek + nemáte nějaké zkušenosti se spolucestováním? moc díky. Andy.

0

Tohle seskládáš low–costem, dostat se do Kuala Lumpur a pak s Air Asia do Perthu, zpátky přes KL a Osaku na Hawaii. Do LA je furt něco a z NY Norwegian.

Jen spíš vidím jako hlavní cíl Havaj, a tlačit to dokola jen prodraží celou cestu.

0 Citovat

Za sebe (z vlastní zkušenosti) doporučím trasování na západ. Člověk cestuje proti času, prodlužuje si dny, jetlagy jsou snesitelnější, řekl bych, že prakticky nejsou.

0 Citovat

Lukáši moc díky! přesně taková zkušenost se mi bude moc hodit. Vůbec mě to nenapadlo i v této souvislosti.. Tedy půjdu od západu.

Davide a ty low-costy hledáš kde? protože tady je většinou jedna akční letenka, sem tam jich je více. Seskládat několik letenek, aby sedělo i datum si neumím na žádném serveru moc představit. Nebo to kupuješ přímo přes letecké společnosti? Zkusím to pohledat. Hlavní cíl Havaj není. Austrálii mám procestovanou a moc se tam chci na otočku zase ukázat, na mapě sem viděla poblíž Havaj, která je údajně jedinečná v tom, že nabízí spoustu přírodních zajímavostí...tedy dají se tam dělat parádní túry a údajně se dá spát pod stanem, takže věřím, že tím se mi to zlevní. Nevím, zda je reálné, aby mi tam půjčili kolo, ale snad i bez auta se to dá. No a LA sem si říkala, že by mohla být z havaje nejlevnější dostupně. A tam jsou poblíž přírodní rezervace taktéž a New York, to už je spíš jen, odškrtnutí "byla jsem zde" a taktéž si myslím nejlevnější možná dostupná cesta z US zpět :).

0 Citovat

Také jsem o něčem podobném přemýšlel, ale nakonec mi vždy vyšlo jako levnější a pohodlnější varianta navštívit jednotlivá místa postupně a samostatně z Evropy.

Letenky na RTW vycházejí nejlevněji od 1000 EUR pokud si vystačíš jen s velkými městy a chytíš na většinu letů nějaké akce (většinou bez občerstvení a vždy bez odbaveného zavazadla na všechny segmenty).

0 Citovat

Před pár dny jsme se vrátili z cesty kolem světa.

Trasování bylo následující: Praha-Taškent-Almaty-Bangkok-Langkawi-Sydney-Havaj-SFO+LA-Lima-La Paz-New York-Praha

Letenky jsem nakupoval předem klidně na přeskáčku v průběhu pár měsíců. Věděl, jak dlouho chci kde zhruba zůstat a pak jsem to různě kombinoval. Na jednom ticketu jsme měl max 4 lety.

V našem případě ani nevadilo trasování na východ, protože jsme nikdy nepřekročili víc než 4 časový pásma. A pak jsme získali jeden den přeletem SYD-HNL.

0
5 reakcí