Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

cali napsal(a):

Já si to raději nechám ujít a vy určitě taky:-)

včera jsem se na to díval a nechám si to ujít. nemám love, čas a ani do HKG nepotřebuji. Ale z takových dobře naceněných jednosměrek v premium class bych časem (ehm, během následujících 10 let) chtěl poskládat kostru RTW. Nebo skoro RTW, nebo žádné RTW. Prostě nějaké 2 až 3 delší segmenty a mezi nimi přískoky třeba nejzajebanějšíma lowcostama se seat pitch 2,5 palce. 

0 Citovat

Tak ja myslim ze se to da v podstate kdykoliv - v tom threadu s tim CX Fkem psal nejakej German, ze nejlevnejsi OW DE - Asie je s Kundourem za 650e FRA - KUL - zajimavejch C letenek po cele Asii / Oceanii je celkem dost (napr. to co letel dave z Indie do US) - pak uz akorat vyresit priskok zpatky domu - myslim ze to je otazka tak 100k a tech lowcostu tam ani nebudes potrebovat tolik..

0 Citovat

Pánové, k tomu zrušenýmu KUL->DXB v F. Příjde mi jako pěkný gesto, že MH nabídla každýmu zpáteční tiket v Y po Asii, já to určitě využiju.

0 Citovat

Breathe napsal(a):

Pánové, k tomu zrušenýmu KUL->DXB v F. Příjde mi jako pěkný gesto, že MH nabídla každýmu zpáteční tiket v Y po Asii, já to určitě využiju.

Tak jestli je to pravda, tak už zase lituju, že jsem nekoupil :-(

0 Citovat

Odlet je fixní z KUL a platnost do 6 měsíců od původního data letu.

0 Citovat

Breathe napsal(a):

Odlet je fixní z KUL a platnost do 6 měsíců od původního data letu.

Hm tak to jsem nasraný. Z KL by mě to vůbec nevadilo. Právě naopak. Ach jo :-(((

0 Citovat

MoonEclipse napsal(a):


Budem potom rád za nejaký mini trip-report ;) Mňa HKG s PAL čaká v máji.

Tak jsem zpět, za mě spokojenost. V businessu jsem letěl prvně a asi bych si zvykl  :-)  Největší zážitek byl samozřejmě z A350, ta mě tedy jakože opravdu nadchla. Když to vezmu stručně chronologicky:

LHR-MNL (A350): Salónek v Londýně nestíhám, můj přípoj z PRG měl kvůli sněhu hodinu zpoždění. Nástup do letadla plný očekávání a pak asi dvě hodiny uslintaný úsměv vidláka, který se denně probouzí vedle své  strhané selky a teď potkal vyfintěnou modelku. Obaseznost v C je 100%. Je vidět, že letadlo ještě není orajtované, tudíž vše funkční a na pohled vonící novotou. Na sedadle čeká slušný polštář a opravdu těžká prošívaná deka. Překvapuje mě tříbodový pás jako v autě. Vlastně mě překvapuje víc věcí. Po chvilce vrtění na sedadle mi dochází, že sedím na něčem tvrdém a že bych čekal jakože větší komfort, když je to ten "byznys". Na tomhle že mám sedět 13h? Začínám si  hrát s tlačítky a objevuju kouzlo dofukování polštářů. Co vám budu povídat - rázem to bylo mnohem lepší  :-D  Následuje test masážní funkce. Jsem jak dítě a rozjíždím tlačítkovou diskotéku, během 10min projedu snad všechny polohy. Trochu se stydím, ale 80% spolucestujících si to užívá úplně stejně. Někteří dokonce žádají letušku, aby je vyfotila. Tak daleko ale nejdu, nějaká důstojnost mi asi ještě zbyla. Welcome drink je výběrem z několika barev džusů, volím červený. Souběžně s ním přichází sklenka šampaňského. Jsem vidlák džetlmen, takže nabídku dolití elegatním gestem odmítám. IFE má moc hezkou velkou obrazovku, výběr filmů solidní. Nové fláky, pár Bondovek, nějaké animáky - řekl bych OK. Překvapivě chudá nabídka hudby, nikde nevidím Justina Biebera  :-) Po náročném průzkumu mi vyhládlo, je čas zabrousit do jídelního lístku. Líbí se mi, že je určená vždy na konkrétní segment, toto menu se tedy jmenuje "London - Manila". Na výběr jsou nějaké předkrmy, pišingry, čokolády atd. + 4 "obědy" a 4 "večeře", nicméně objednat si lze kdykoliv cokoliv. Pro mě trochu nemilým překvapením je, že v 80% jídel jsou v nějaké formě houby. V průběhu letu si objednávám Cheeseburger s chipsy, ten by mohl být bez hub. Nedělám si iluze, že by mi paní Sheela za záclonkou krájela rajčata a trhala čerstvý salát, proto jsem extra zvědavý na výsledek. Jestli jste někdy zkusily burgery z Lidlu, tušíte, co přistálo na talíři. Tak tohle se nepovedlo. Když je řeč o talířích - ubrus z bílého damašku, bílý porcelán, šampus ve sklence s relativně vysokou stopkou. Pro ostřílené "C"éčkaře asi standard, pro člověka odkojeného easyJetem a China Eastern úplně nový vesmír. Jdeme na start. Ten je oproti očekávání poněkud hlučnější, ale po stažení výkonu motorů se letadlo zklidní až do strašidelného ticha. Tak tohle by šlo. Po večeři a hygieně (mimochodem, ten parfémek v balíčku voní opravdu příjemně po citrusech) je čas jít spát. Mám 180cm a chvilku mi trvá nasoukat nohy do díry, ale nakonec se zadaří a během 2min usínám. Poprvé v životě v letadle opravdu tvrdě spím. Celkové hodnocení 85% (-5% za bídnou nabídku hudby, -5% za množství houbových jídel, -5% za cheesebeurger joke)


MNL - HKG (A330): nějak jsem se rozepsal, takže teď už opravdu jen heslovitě. Od pohledu starší letadlo, IFE chybí (ale letušky nabízí alespoň tablety), jídelní lístek o něco stručnější, obsazenost stále 100%. Dá se říct pohodlný let, za 2h se toho moc vymyslet nedá. Hodnotím 80%.


HKG - MNL (A321): největší překvapení. A321 je prostě malý letadlo, C taky podle toho vypadá. Navíc tohle byl už nějaký starší kousek, takže o to víc vynikly nedostatky. Sedadla nic moc, žádné IFE, žádné nouzové tablety, opěradlo se dá sklopit o trapných 15cm. Navíc ještě ke všemu dost idiotskou pojistkou, která je schovaná v řadě záslepek (jakože falešných tlačítek). Víc ani ťuk. Obsazenost C je 90%, nemám souseda. Snad jediné pozitivum vidím v pocitové akčnosti letadla při startu. 321 se mi zdála být taková nejživější co se zrychlení a odlepení od dráhy týká. Hodnotím 65% vč. bonusových 5% za svižný start.


MNL - LHR (A350): jóóó, to je ono, taťka je zpátky :-) Tohle letadlo se mi líbí ze všech nejvíc. Až na cestě zpět si uvědomuju, že ten dojem ohromné prostornosti způsobily chybějící biny nad prostřední řadou sedadel. Jídelní lístek se jmenuje "Manila - London" a oproti tomu v opačném směru ze cca z 1/2 jiný, dokonce i méně "houbovitý". Osazenost opět 100%. Jedna z letušek je opravdu výstavní kousek, na tu bych vydržel dívat hodiny. Hodnocení 95% vč. bonusových 5% za krásnou slečnu v uniformě.


Salonek Mabuhay v Manile by zasloužil velmi důkladnou rekonstrukci. Jídlo tam mají prvotřídní, ale záchody, nábytek a vůbec celkový vzhled budí dojem zašlé slávy dob před 20 lety. Doporučuju nechat si připravit hovězí polévku, opravdu vynikající záležitost.

0 Citovat

Ježiši, to je nějaký dlouhý. Omlouvám se, tohle snad ani nikdo nemůže přelouskat celý   :-D

Ještě ale drobnost k letištím.

LHR - za mě nejtragičtější letiště doplácející na svou rozlehlost a starou koncepci. Nachodil jsem tam 1000 jarních kilometrů, navíc díky nízkým stropům působí dost depresivně.

MNL - přinejmenším T2 byl celkem v pohodě. Určitě ve mně zanechal lepší dojem než LHR

HKG - úúú, tady to docela žije. Po zorientování to ale jde. Pozor pro ty, kteří si chtějí koupit Octopus Card. Kiosky vám ji prodají pouze za hotové! Já si peníze vybírat nechtěl, potřeboval jsem platit kartou. Na to je tam jeden jediný automat, kde lze Octopus platit kreditkou, ale když se pak vrátíte na kiosek, že chcete nabít nějaké peníze navíc, stejně chtějí cash. Když jsem se pracovníka za přepážkou ptal, proč tam tedy všude má náslepky VISA a MasterCard, jen pokrčil rameny a přestal se se mnou bavit. V duchu jsem ho poslal do prdele a šel na autobus. Šulín.

Při ranním odletu z HKG zpět do MNL jsem moc nepochopil manévry s terminálama. Odbavení bylo na T2, ale pak jsme stejně museli na T1. T2 je mnohem klidnější, a když vyjedete po eskalátorech až do horního patra k restauracím, dá se tam krásně spát na lavicích. Nahoře je vše zavřené, takže tam nikdo necourá a je klid.

0 Citovat

Hele dlouhý, ale vtipný a pobaví, takže jsem to přečetl bez problémů a díky za originální minitripreport prvničky v C :)

0 Citovat

Super trip report, závidím to nováčikovské nadšenie, mal by som asi už aj ja skúsiť ten bizňes :))

0 Citovat

Mám 190 cm, vejdu se do toho lehátka i já?

0 Citovat

V naprosté většině případů ano, samozřejmě téměř každá aerolinka má jiné uspořádání, různé typy sedadel, často i jedna aerolinka má několik typů v různých typech letadel, ale se svými 185 cm jsem zatím nikdy neměl problém. Jinak pokud se ptáš konkrétně na PAL, tak s nimi jsem neletěl, takže sorry za trochu offtopic.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Mám 190 cm, vejdu se do toho lehátka i já?

Vejdeš. S mými 185 tam určitě ještě 5 čísel rezerva byla.

Pokud chceš mít více místa na nohy, vem některé z front-row seats.

0 Citovat

@muf2muf: super počtení a bez mučení se přiznám, že na svém prvním letu letu v C jsem se choval úplně stejně (zejména ta tlačítková diskotéka:-)))

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Mám 190 cm, vejdu se do toho lehátka i já?

Myslím, že vejdeš, ale bude to fousovka. Lidi nad 190cm už budou fungovat jako rozpěrka :-) A jak psal Mailand - taky jsem si všiml, že přední sedačky měly trochu jinak řešený prostor pro nohy, tam by to možná byla jistota.
0 Citovat

zdravím diskutující se svými 197cm. Po lámání kolem v A330 v C Hainanu už vždy špekuluju nad velikostí Záhořova lože. Zatím nejlepší postele B777 Qatar (staré, Qsuites mě teprve čekají) a 787 Hainan, těsně následované B777 Eva Air a 787 Qatar. Tolik vychvalovaná A350 u Qataru zas taková pecka nebyla. Ale každopádně každý let s jakoukoliv společností v jakékoliv třídě je jedna z mála příležitostí závidět malým lidem jejich vzrůst.

0 Citovat

ad první zkušenost v C - samozřejmě jsem se ožral v lounge v BKK, prej jsem ještě pil a jedl v letadle, ale nic z toho si nepamatuji. První problesk vzpomínek je na transferu, kde už jsme zase šli do prasečáku (upgradeovali jsme si jen první segment) a já měl kocovinu jako řemen..čili vyhozené peníze a při vzpomínce na kocovinu bych si i ten salonek a celý business odpustil. tak na 50% mých letů v C se někdo ztříská jak zákon káže a poblije se, většinou při probouzení personálem. Jednou mě tyčka minula o fous.

0 Citovat

nikdy som v ziadnom saloniku nebol, tak mozno blba otazka, ale tam lievaju nejaky fakt dobry alkohol? povedzme tak 50e+ flasa ako nejaka hranica

0 Citovat

Daniel napsal(a):

ad první zkušenost v C - samozřejmě jsem se ožral v lounge v BKK, prej jsem ještě pil a jedl v letadle, ale nic z toho si nepamatuji. První problesk vzpomínek je na transferu, kde už jsme zase šli do prasečáku (upgradeovali jsme si jen první segment) a já měl kocovinu jako řemen..čili vyhozené peníze a při vzpomínce na kocovinu bych si i ten salonek a celý business odpustil. tak na 50% mých letů v C se někdo ztříská jak zákon káže a poblije se, většinou při probouzení personálem. Jednou mě tyčka minula o fous.


Pri posledni ceste A380kou do DXB se v businessu ozral nejak kartickar diky operational upgradu tak, ze pro nej v Dubaji prisla do letadla ochranka - klasickej Arab co se dostane k neomezenymu chlastu :D
0 Citovat

Kilecko napsal(a):

nikdy som v ziadnom saloniku nebol, tak mozno blba otazka, ale tam lievaju nejaky fakt dobry alkohol? povedzme tak 50e+ flasa ako nejaka hranica


Ja velmi nemozem porovnavat, ale v BTS ma vzdy potesi 10 rocny Ararat. 50 plus flaska to nie je, ale zase to nie je ani Trencianske Hradne

0 Citovat

Kilecko napsal(a):

nikdy som v ziadnom saloniku nebol, tak mozno blba otazka, ale tam lievaju nejaky fakt dobry alkohol? povedzme tak 50e+ flasa ako nejaka hranica


Ona je lounge a lounge. Ty, do kterých se dostaneš třeba s Priority Passem nebo Diners jsou, až na výjimky, ty nejslabší na daném letišti (takže alkohol to nejlevnější v nějakém standardu, takže např. flaška  whisky v ceně kolem 300 - 500 Kč - čest výjimkám), pak jsou ty, kam se dostaneš se status nebo když letíš v C, tam je kvalita velmi rozdílná, od toho, že někdy jde o ten stejný lounge jako první zmiňované, až po hodně dobrý (záleží taky třeba na tom, jestli má daná aerolinka na letišti vlastní lounge nebo používá nečí). Pak mají některé aerolinky lounge kam třeba vůbec nepouštějí kartičkáře (nebo pouze svoje/alianční karičkáře s nejvyšším statusem), ale jen cestující v C nebo F a to už je zase jiná liga, tam opravdu dostaneš pití v cenách klidně i stovek eur... atd. atd...
0 Citovat

A pak jsou také lounge, kde alkohol vůbec nemají (např. v Káhiře), kde na dotaz nás poslali  ať si ho jdeme koupit do letištního baru. 

0 Citovat

Byl jsem na kartičku v salónku Phillipines airlines na LHR a musel jsem se omluvit MC salónku v Praze. Takže to Céčko mi v Londýně lepší zážitek nepřinese. To možná fronta na pasovce po Brexitu :-D

0 Citovat

@Leoš: To byl ten Club Aspire Lounge, že jo? Na cestě zpátky z Londýna do Prahy jsem na LHR váhal, jestli zvolit ten samý anebo No1 Lounge.  Nakonec jsem vzal No1 a byl krutě zklamaný; naprosto zbytečně vyplácaný vstup z PP. A napadlo mě úplně to samé - zlatý MC salonek v Praze.  Jediný pozitivum salonku No1 Lounge je opravdu velmi prostorný záchod. Mít s sebou slečnu, dají se tam dělat nejrůznější věci a nikdo nebude rušit.

0 Citovat

Tak to budu mít krásnou volbu - veganský salónek Aspire s pár saláty, nebo No1?

0