Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Zářijový odlet i návrat: Holding confirmed. Změna: Sorry, online flight changes are not permitted with this booking

0 Citovat

Diky Leoši. Tak to mas stejně jako ja. Takže se něco děje. Hmhm.

0 Citovat

Mě to jde pořád změnit i online, ale doplatek cca 10k EUR za 4 osoby :D

0 Citovat

Jan Paděra napsal(a):

Mě to jde pořád změnit i online, ale doplatek cca 10k EUR za 4 osoby :D

To není málo :-). Ja jsem úplně zapomnel na ten doplatek rozdílu v ceně. Už bych měl s tím zachranovanim pivovaru přestat. 

Jinak to je hodně divne když uvážím, ze ja i Leoš letime ve stejném termínu jako ty.

0 Citovat

https://www.godsavethepoints.com...ess-class/

0 Citovat

Já mám letět v srpnu a též mi to už nedovolí online změnu...

0 Citovat

Pokud to půjde proletět a Kolumbie bude bezpečná a půjde se dostat na letiště odletu, tak poletím. Dvoutýdenní karanténa je ok, když mohu pracovat z domova.

0 Citovat

@Leoš Literák

Vidim to podobne,ale kdyby letadlo neletělo a dala se udelat změna na později, tak bych byl radši ;-)

0 Citovat

fevlad napsal(a):

https://www.godsavethepoints.com...ess-class/

to vypadá zajimavě, zkoušel už někdo?

0 Citovat

niemandos napsal(a):

To není málo :-). Ja jsem úplně zapomnel na ten doplatek rozdílu v ceně. Už bych měl s tím zachranovanim pivovaru přestat. 

Jinak to je hodně divne když uvážím, ze ja i Leoš letime ve stejném termínu jako ty.

Tak mi to nedalo a zkusil jsem to teď znovu. Už mě to taky nepustí. Věřím ale, že na konci září už bude všechno v pohodě.

0 Citovat

Otázkou ale může být bezpečnostní situace. Hodně lidí dlouho bez práce, drogové kartely kvůli zavřeným hranicím nemohou pašovat ..

0 Citovat

Myslím, že spíš zůstane u Clubu Colombia nebo Aguily, nanejvýš nějaké to guaro ...


c229a37f480f4445e9da72b0bb8f216b.jpg

0 Citovat

s0ny napsal(a):

Teď mě dobře pobavil eDreams. Už měsíc a půl řeším stornované F od Emirates, kvůli chybné ceně. Samozřejmě eDreams si celou dobu dává na čas, že to řeší s Emirates. U Emirates je to dávno vyřešené a prostě letenku 2 dny po rezervaci stornovali, ale peníze si stejně zaúčtovali ještě o dva dny později. Včera přišel email od eDreams, že let byl zrušen z důvodu COVID19 a mám jim dát svolení o přijmutí voucheru. :-D


Reklamaci v bance už mám pár týdnu podanou, ale bude to asi ještě zajímavé. Hlavně mi byla přidělena nějaká dost neochotná paní, která mi rozhodně moc nepomáhá. A to ještě bylo před tou vlnou rušení všeho.


Tak reklamace zamítnuta. Teda přesněji část reklamace a to částky, za letenky, kterou si zaúčtovalo přímo Emirates 2x 580eur.  Mastercard má údajně 45 dní na vyřízení. Ozvali se po 40 dnech. Prý jsou letenky platné, let ani ještě neproběhl a mám si to řešit s dopravcem - viz. COVID... Let měl proběhnout příští týden (nakonec aspoň dobře, že to zrušili).

Poslali jen dvě A4, které to mají dokazovat. Víceméně výpis e-ticketu. Sranda je, že na něm je u všech letů uveden status Suspended. Takže vlastně platné nejsou :-D. Což si tím snad naběhli. Nyní musím podat odvolání a opět čekat až 45 dní. Samozřejmě banka chce ať dokazuji já a ne prodejce. Takže nahrávaný hovor na Emirates, kde mi velmi milá paní vlastně vše potvrdila, včetně všech dat. Kdy byla letenka zrušena, kdy komunikovali s eDreams.... Takže přiložím k odvolání a asi budu opět čekat. Požadoval jsem po paní v bance nějaký protokol o reklamaci, co oni sepisovali a to odmítla. Prý interní informace. Takže asi zároveň budu podávat stížnost na finančního arbitra, protože banka není zrovna na mé straně mi přijde.

No a asi začnu zjišťovat informace o nějakém úročení :-D

0 Citovat

Doporučuji si překontrolovat rezervaci pro BUD-HNL. Delta zrušila některé lety a u některých došlo ke změně letadla. Mail bohužel nepřišel žádný. Mě vznikla kolize na přestupu v Seattlu. Bohužel se zablokovala možnost změny rezervace online a bude potřeba řešit telefonicky. Dále pokud si někdo vybíral speciálně let kvůli Delta One Suites, tak mě třeba změnili letadlo u obou směrů (AMS,CDG).

0 Citovat

Zatím všechny lety drží. Nevíte proč najednou nejde rezervace měnit on-line?

0 Citovat

@sony: jj ty 777 zrušili, takže zatím je téměř nemožný se dostat z BUD na HNL s D1 Suites.. leda tak letet BUD AMS DTW LAX HNL... ale to by byla sila. 
@tatranka: je to najednou z niceho nic? mne to nejde od ty doby co jsem volal s Deltou..

0 Citovat

No asi tak měsíc zpátky. Nekontaktoval jsem je. Mám to na polovinu října. V zimním leťáku mají jen 1x denně AMS-SEA a to bez Suites. Tak čekám na letní, jestli to tam dají. Zatím nic.

Netušíte, jak teď hledat případné změny bez doplatku, když to teď nejde na webu?

0 Citovat

update IBERIA Linate-Bogota. Měl jsem odlátat 6/7, zmizela zarezervovaná sedadla, letenky na moje termíny už koupit nešly, Kolumbie nepřijímá lety do konce Augusta 2020. Volám na Iberii, automatizovaný voice recognition system, řekl jsem flight change a přepojilo mě to na operátorku. Ta mi prvních deset minut tvrdila že let je confirmed a nic s tím neudělám. Opakovaně jsem jí vysvětlil výše napsané, že ji garantuji že let neodletí, pak se odpojila a hovořila se svým supervisorem, pak povolili změnu zdarma na jakýkoliv datum na identické lince do 365dnů od původního data vystavení, v mém případě do 6/3/2021. Takže dáme druhý pokus s Kolumbií v únoru. Pčekával jsem voucher či změnu s fare difference, ale s výsledkem jsem nadmíru spokojen. A jsem překvapen, asi jsem asertivitu posunul na vyšší level. Hovor trval 43minut celkem, ale stálo to za to. Hodně štěstí i ostatním s brzkým odletem.

0 Citovat

@Daniel

Tak to čumím jak puk a přeji si, aby bylo letistě zavřené aspoň do konce září. Mohl bych tvou excelentní asertivitu využít, až to budu potřebovat taky změnit, pokud na to dojde :-). No asi by to bylo drahé a náročné na játra, ale klidně to podstoupím. Mohl bych dokonce sladit svůj termín s tím tvým a pozvat te do salonku v Madridu ;-))) No ušetřil bych peníze, ale co “to jatro“! No budu doufat, jen se ještě nemůžu rozhodnout v co :-)

0 Citovat

no tak doufat že se svět co nejdřív vrátí do normálu, protože co za hysterii způsobuje tato "čínská chřipečka" to je vskutku k neuvěření. já mám na podzim ekvádor a v ten pevně věřím, do té doby už bude jižní amerika kvalitně promořena a bez turistů, ideální čas na návštěvu. a asi i bez pár aerolinek, se zvýšenou kriminalitou atd. ale někde nám nalijou, o to se nebojím.

0 Citovat

Šíleně se to vleče. Taky pořád čekám, že přijde stejný dominový efekt, jako když se všechno zavíralo a jeden od druhého opisoval  a soutěžil, kdo bude mít přísnější opatření. Ale zatím je to víc než rozpačité i tady v Evropě. Osobně mě ale zajímá spíš zbytek světa, třeba zrovna ta Jižní Amerika.

0 Citovat

@Daniel

No já se kriminality nebojím. Absence turistů je ten správný okamžik, o tom není dozajista sporu. Myslím, že příští rok budu létat víc než jindy (pokud to půjde), abych toho náležitě využil, než se selfíčkáři zase vzpamatují. Jen se obávám, že to v Jižní Americe nebude jen tak hned otevřené. Každopádně ubytování ve Focene jsem si už na září rezervoval. Kdo je připraven, není překvapen. To bivakování v salonku přes noc jsem si nějak rozmyslel :-) Aspon dám koupačku v na pevninské Itálii, což už se mi nestalo 25 let :-) Jenom mám trošku strach, pokud se uzavření letiště v Bogotě protáhne, aby bylo vůbec místo v C, když všichni koupili za tu hubičku v ten samý den jako ty a dá se to protáhnout jen do toho začátku března. V lednu je myslím v Kolumbii volno, pokud si dobře vzpomínám, takže budou asi všichni chtít letět bud přes vánoce nebo v tom únoru.

 

0 Citovat

https://travel.state.gov/content...isory.html

0 Citovat

Je to hezké čtení, ale pokud dobře vidím, tak okolí Cartageny je v pohodě. Já stejně neměl v plánu v období deštů courat po horách. Vezmu to jako plážovou dovolenou a vyplácnu se na Rosario Islands nebo dám mastnáckou dovolenou v San Andrés, pokud by bylo opravdu zle. Tam si myslím, že to v bude v pohodě. Je jasné, že nějaké cestování s batůžkem stopem nebo busem, a chození po horách asi nebude za současné situace na spoustě míst nejlepší nápad.

0 Citovat

Nejaka doporuceni tam jiste jsou, ale i kdyz jsme v minulosti cestovali po Kolumbii, tak jsme je takto oficialne ani nezkoumali a spise dali na informace od mistnich lidi. Obecne pro Kolumbii plati, ze mesta a hlavni tahy jsou bezpecne, naopak zapadlejsi mista ponekud osemetna (bud v pohode nebo prave rizikova), napriklad temer cele vychodni Llanos, jihozapad zeme u Pasta, vicemene cele pacificke pobrezi s vyjimkou Buenaventury. Ale i tam obcas nejaky cestovatel byl a zrovna se nic nestalo.

@niemandos, diky za zminku o Islas del Rosario, to je pro me novinka, ostrovy vypadaji dost hezky. Ovsem u ostrova San Andres sice krome levne letenky je nutno platit i jakousi turistickou taxu pres 100.000 COP, zalezi pak kolik dni tam stravit.


0