Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

cali napsal(a):

Nižší? Mně o 102 Kč více... Ale pravda, přišlo to ve 2 různých částkách, což jsem nechápal, protože to byla prakticky uvolněná blokace.

Tak dnes dorazila druhá transakce na zbytek částky. Takže kdo kupoval přímo přes LATAM, tak to vrací na dvakrát. 

0 Citovat

Dnes vráceno na Revolut, kupováno na Expedii. 

0 Citovat

i SA poslalo dobropis se splatností 28.10. Jeden s nejjednodušších a nejpružnějších refundů co jsem v poslední době řešil. A že jich málo nebylo.

0 Citovat

Jsem příjemně překvapen a musím pochválit SA. V poslední době tady na ně byly parodoxně samé stížnosti.

0 Citovat

Ono ještě bude taky záležet na tom, kdy ten dobropis skutečně proplatí. K tomu mívají taky svérázný přístup 😁

0 Citovat

a ano, někdo to psal dříve, možná i v tomto vlákně. Strhli si myslím 195Kč/os - zřejmě onem mýtický manipulační poplatek.

0 Citovat

Pokud ho nemáš odečtený v dobropisu, neměli by ho už odečítat ;)

0 Citovat

Je to strzene v dobropisu

0 Citovat

Jaj, to bych si s nimi dal další kolečko. Mně to v dobropisu nestrhli. Asi zafungoval mail na Radima s textem:

Zároveň předesílám, že refundaci očekávám v plné výši, jelikož letenka byla ještě před řádným ztiketováním zrušena leteckou společností. To abychom si ušetřili jedno kolečko.

0 Citovat

Dobropis od SA po splatnosti týden a na účtě nic. Včera urgováno.

0 Citovat

Tak u mě si taky nic nestrhli. Jestli diky tomu ze to bylo v economy? Těžko říct. Jsem taky zvědav na proplacení toho dobropisu

0 Citovat

DIDAS napsal(a):

Dobropis od SA po splatnosti týden a na účtě nic. Včera urgováno.

Čistě teoreticky - dá se taková věc hodit exekutorům? Třeba by je jedno odstavení majetku naučilo včas proplácet dobropisy :D

EDIT: Tak ne a díky za info. Chargeback to jistí.

0 Citovat

To je dětinská představa...

0 Citovat

A hlavně už nelze kvůli nepatrným dluhům obstavit majetek zcela nepřiměřené hodnoty.

Jinak aby jsi mohl něco dát k vymahani exekutorovi,tak musíš mít vykonatelny exekuční titul coz dobropis není (můžeš si vygooglil co vsechno je,ale navedu tě,například rozhodnutí soudu atd.).

0 Citovat

Nepatří to jiného vlákna??

0 Citovat

Ne

0 Citovat

Tak penize jsou na ucte. Za me Air France 1+ a Student 1-.

0 Citovat

Tak se ke mně doneslo, že Iberie obvolává lidi okolo akce BOG v C a tvrdí jim, že mohou přesunout let max. o rok od nákupu, což je 7.3. Jeden člen fora mi to sdělil a pokud tomu tak bude, tak se to dotkne i tebe Leoši a dalších, co jste to dali na červen, jak bylo v jejich podmínkách. Za sebe bych určitě na jejich nátlak nepřistupoval, páč v podmínkách jasně byla možnost posunout do konce června. Každopádně jsem rád, že to nemusím zase řešit, protože jsem to dal hned na únor.

0 Citovat

Díky za varování. Já to mám teď nějaké divné. Mám potvrzovací email ze srpna, že jsem si změnil datum na červen. Ale když dám Manage booking, tak mi píšou, že můj únorový let byl zrušen a že mi předvyplnili let na má červenová data a stačí potvrdit. To je past?

Mimochodem, kupovat extra služby jako pojištění přes aerolinku se nemusí zrovna vyplatit:

You'll keep the following from your original booking: Cabin and fare Seat type Baggage allowance and any extra baggage you added.

You won't keep: Travel insurance (if purchased).

0 Citovat

Já bych si ten byznys zas tak nemaloval. Do června času habaděj na progresivní změnu palubního občerstvení pro všechny...

https://www.novinky.cz/cestovani...e-40339306

0 Citovat

A oblibena Iberie z OW prichazi s dalsim cenovym trhakem v C, opet Italie-Jizni Amerika, tentokrate Chile za 720Eur. 2 free stopovers v Madridu. Prvni leg by mel byt pred koncem brezna, zbytek nechte klidne na prazdniny. Zdroj:FT. Lze i pres Vanoce. Predpokladam ze s odlety budou sibovat, cili bude opet mozne prehodit zdarma na jiny datum po korone.

 

0 Citovat

To už je dost překombinované. Kdyby byl odlet do toho října, nebo by to bylo za 500, tak by se dalo o tom uvažovat. Chvilku ještě vydržíme. Určitě přijdou ještě s něčím lepším. Nebo o tom uvažuješ?

0 Citovat

ne, kupuji už jen letenky s jednou společností (rozuměj všechny lety na jedné letence operovány jedinou společností) s odletem  z UK či ČR a taky dle aktuálního semaforu. Země co jsou zelené a později bych tam neletěl kvůli nově zavedeným restrikcím po koupi letenky/ubytka jsou kryté mým cestovním pojištěním, v případě že bych to právě kvůli novým omezením stornoval. Takže si hned tak nic nekoupím, alespoň ne long haul.  Leda že by něco vyskočilo super zajímavého, což zabanované chile s odletem z pcr itálie za sedm kil není. Na malou chvilku jsem uvažoval o proletění prvního legu ITA-mad v březnu a pak mad-scl a zpět někdy v budoucnu bez covidu, ale pak jsem to rychle zavrhnul. Přeci jen člověk chodí do práce, přískoky stojí peníze a čas a už nejsem nejmladší.

0 Citovat

Hlavně ten první leg se dá vynechat a tedy začít v MAD... Ostatně jde tam leccos vymyslet, ale časy jsou zlé Kamile...

IMPORTANT NOTICE FOR TICKETS SOLD IN ITALY The passenger who has missed his first flight or could not take it for any reason, but would like to take the return flight or the rest of legs as originally booked without any change of the fare or surcharge, has to inform IBERIA as soon as possible and in any case no later than: • 24 hours starting from the time of the scheduled departure of the first segment; or • if the departure time of the return flight falls within the 24 hours from the first segment, 2 hours before the departure. The passenger shall call exclusively the following toll-free hotline (+39) 02 913 87 051 or send an email to CustomerRelationsIT@iberia.com and provide the following information: • Reservation code/locator • The no-showed flight number and departure date; and • The name of the passenger/s within such reservation that was/were unable to fly • Express his/her will to use the return flight or the rest of legs, as applicable IBERIA will issue a new electronic ticket for the remaining itinerary and the check-in shall be performed on the IBERIA’s website (if available) or at the airport. Failing to call within such a timeframe, IBERIA shall be entitled to ask for the payment of the difference between the original ticket purchased and the highest fare in the same class/compartment applicable to the modified itinerary at the time of ticket reissuance, always subject to still having an available seat on the flight in question.

0 Citovat

No, já bych spíš čekal levné byznysy s odletem z PRG podobně jako to bylo při lockdownu Itálie. Nyní se dostáváme do podobné situace my... Ale jedna jistota je, určitě nepřijdou od dua OK/QS.

0