Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Premiumletenkář napsal(a):

To sem patri, ale kdo chce letet z Evropy do Dubaje v F za 2000EUR nejspis nechodi na tyto stranky.

Proc myslis ? Treba ja chci a chodim sem uz peknych par let.. A nejsem sam, minimalne o nekolika dalsich lidech (kteri napr. delaji kazdy rok OW MR v F kvuli statusu) tady vim.. :)

0 Citovat

Je pravda, že sem chodí prakticky samí blázni :-) 

0 Citovat

Ale proč letět v F jen do Dubaj? Jo, kdyby to byl Nový Zéland nebo aspoň Thajsko, to by bylo pro mě atraktivnější. Ale až po Covid.

0 Citovat

Za neco pres 60k se da letet LX F do Hongkongu / BKK z Budapesti, spousta dalsich destinaci byla v podobne hladine.. :)

Za 50k czk do down and under uz je dobry deal i C, natoz F..

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

Za 50k czk do down and under uz je dobry deal i C, natoz F..

Asi jak pro koho. V dnešní době tuplem. Ale jak už tu bylo diskutováno mnohokrát. Každý utrácí své penízky za co uzná za vhodné :-). Tak je to správné, tak to má být..

0 Citovat

@kickass - no já jsem bezkartičkový lowcost byznys  a lowcost lowcost cestovatel hledající omračující poměr cena/výkon. V F jsem letěl přesně nulakrát, takže nemůžu posoudit/ospravedlnit tu cenu. Myslím to byl Sam Chui co dělal nádherné video z First class lounge LX včetně toho tranzitního hotýlku s výhledem na plochu, ale jako 50k za 5ti či kolikatihodinový let je raketa, kterou ze svých peněz nedám, leda že by to bylo jediné volné místo na letu kterým prostě musím letět (porod zapomenuté manželky v Arábii, pohřeb téže atd..). Jsem si vědom, že je na světě asi mnoho lidí co můj pohled nesdílí a rádi se komfortně dopraví z domácího letiště do světa a cena je zas až tak/vůbec ne/ netrápí.  cajk a no argument here.

0 Citovat

Zcela sdílím chlapče (premiumletenkáři) tvoje pocity. Já absolutně nedokážu ocenit navýšení ceny mezi C a F. Zřejmě nejsem takový gurmán, nebo možná prostě nemám tolik peněz (asi obojí ). A nedocením ani běžnou cenu C, páč za ni mám celou dovolenou i s ubytkem v pěkném hotelu. Chápu, že jsou lidi, co na to mají, ale pak jsou i takoví, co prolétávají nějaké F za 60 litrů jen proto, aby si udrželi nějakou kartičku. Pak utrácí za premium economy a doufají, že je šoupnou do C, chodí do salonků pro tuto klientelu a využívají další výhody. Jistě je to jejich věc, jak jsem psal. Já v tom nevidím ten poměr cena/výkon, ale jestli jim to vyhovuje, je to jejich boj. Někdo valí prachy do aut, někdo do děvčat a jiný do letenek. Na tom není nic nenormálního. Ale co nepochopím je, když někdo letí do Austrálie, kde zůstane 10 hodin aby si udržel status. To je i pro mě zcela nepochopitelné plýtvání vlastním časem. A bohužel tak někteří často dopadnou, aby si ten svatý grál udrželi :).  

0 Citovat

A někdo utrácel za letenky, auta i holky zároveň 😃

Teď mažu zase do ústraní, snad si mě nikdo nevšiml.

0 Citovat

Hrrr do práce, ať je aspon na economy 😂.

0 Citovat

Já bych si jednou v život rád v F zaletěl a tu cenu bych akceptoval, ale muselo by to být někam daleko, abych si let, salónky a všechno kolem mohl užít.

0 Citovat

Dávám znova na vědomí, že lze se Swissem letět v C z Prahy v rámci celé Evropy za cca 8 tisíc.
Nejvýhodnější jsou samozřejmě Kanáry. Kdo se tam stěhuje třeba na celou sezónu, ocení celkem 80 kg bagáže na osobu.


ad00aac5-0614-4264-a271-52c6b92398a4.jpeg

0 Citovat

Ja jen upozornuju na letenky, ktere jsou aspon +40% pod beznou hladinou - prekvapive docela dost lidi leta prvni tridou treba na svatebni cestu, myslim, ze pro spoust lidi neni +60k za jednoho neco, co by si nemohli jednou za zivot dovolit (ja sem treba osobne letel na obe svatebni cesty - se stejnou manzelkou teda :D - pokazde economy).

Na ty zminovane 10ti hodinove MR otocky leta akorat par blaznivych bloggeru - napr. letos sem mel v planu (v ramci BAEC Silver renewalu) CDG - MSY - PRG se spoustou zastavek po ceste s tim, ze hlavni ucel cesty bylo prave New Orleans, kde jsem chtel zustat tyden a udelat si road trip po Luisiane, proto jsem to daval dohromady, urcite nebyl cil letet nekam na 10h a pak se kodrcat 2 dny zpatky + zbytek mil jsem mel v planu naletet v PE do MIA s celou rodinou na 14 dnu.

Nejmenovany mistni kolega (zdravim Honzo :D) zase mel letet sam celkem blaznivy itinerar se spoustou priskoku (long haul F a priskoky C) na tyden do Las Vegas a potom jeste se synem v C do Tampy, odkud chteli jet mustangem do Orlanda projit vsechny zabavni parky - za me super trip a dobre investovane penize.

Ja si kupuju letenky jenom kdyz to je za dobry prachy tam kam chci (ne jen proto ze to je levny) a vzdycky je to u me o zazitku z konkretni destinace + ceste - moje oblibene cestovatelske heslo je:

"Cesta je cil" (a pak vlastne jeste to o tom, ze kazdy, kdo byl v hostelu na Bali, neni nutne cestovatel :D)

Nekdo holt resi krizi stredniho veku nakupem Octavie RS, nekdo si kupuje letenky :D

0 Citovat

Mas pravdu ve všech bodec. Já to taky  nemyslel na tebe, že jsi ten blázen, co to otáčí :-) Jen snad koupit si Oktávií RS na krizi středního věku , to není moc dobrý nápad 😀.

0 Citovat

Ámen. 

0 Citovat

Silvestr v Riu s Latamem v C z FRA pod 1000€. Zpáteční let je teda trochu divočina.

0 Citovat

Já jsem si poprvé udělal radost ve F u Thai Airways před 12 lety na Fiji, bylo to super, akorát že před pár lety objevila fotky z té cesty manželka🙃 Teď jsem si raději na krizi koupil M8 a na cesty beru sebou vlastní pani😎

0 Citovat

Ted maji v akci letenky s Iceland AIR z MUC a CDG - SEA (cela sv. Amerika) od 14k v business

0 Citovat

Icelander business je spíše premium economy, ale se salónkem. Do SEA je to ale dobrý.

0 Citovat

PRG - BOS 33k czk, PRG - SFO 35k czk v TP C..

Spousta terminu behem pristiho roku..

0 Citovat

+ 33,5k czk PRG - WAS

33k czk PRG - ORD

0 Citovat

Lisabon - Sao Paulo do září 16900 s Azulem

0 Citovat

Tak mi Iberia v akci Bogota změnila čas odletu z Lin a nabízí přebukování zdarma do 18,12,2021. Také nabízí  možnost změny místa odletu poblíž původního letiště, a to také bez poplatku. Zatím jsem to blíž nezkoumal, ale využil již někdo? Hlavně jde o Prahu nebo Vídeň.

0 Citovat

Bologna, zeneva,benatky,turin. Viden prubnu pres infolinku, ale zpatecni let vidim vzdy jen s 2 prestupy a poslednim segmentem s BA z LHR

0 Citovat

Nahodne jsem jim dnes odpoledne volal a na Prahu to pry prehodit nelze. Na Viden by to slo za priplatek 120 euro (nejake unorove terminy), ale je tam prave dlouhy navrat BOG - MAD - LHR - VIE pres 30 hodin. Oproti tomu navrat do nekam do Italie za 14 hodin.

0 Citovat

Jde i kratsi ocasek pres Londyn


screenshot-20201223-202442-iberia.jpg

0