Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Luke14 napsal(a):

Rád bych začátkem příštího roku do Dominikány s rodinou, u Čedoku teď léta LOT ale účtují si +30k českých za upgrade z economy/osoba což mi nepřijde úplně málo.

Do Dominikanskej urcite nic lacnejsie v ako tak obstojnej biz myslim ze nenajdes. +30k nie je sice malo, ale na druhu stranu ked pozriem na cenu celeho zajazdu, tak ani vela. Otazne je, ci je LOT biz az taka hitparada z ktorej by si padol na zadok...

Snad sa to ale postupne opat rozlieta ( v co dufame vsetci ), a opat sa nam snad naskytnu moznosti letiet napr s Qatar v biz za 1000-1200€ ( v co dufame vsetci :) )...ale aj tak musis mat na mysli to, ze stale to mas iba cenu za letenku, treba pocitat s tym ze na rodinnu dovolenku ti este chyba hotel, transfer atd...

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Já mám obě u okna. Za mě tam je víc soukromí, především na místech, jak je sedačka těsně u okna a jsi oddělený od uličky. Ale každý to má jinak a ve dvojici je to trochu něco jiného. Jakub asi letí dřív, tak to sem určitě dá. :-) Myslím, že mi psal, že to má okolo 20. Já neřeším nic a všechno budu zařizovat týden před odletem. Dnes nikdy nevíš.

Po oznámení zrušení/změny letů Iberií někdy v srpnu jsem původně chtěl vyčkávat a u Iberie si potvrdit lety třeba týden před odletem kvůli nevyzpytatelnosti pandemických restrikcí. Nakonec jsem nové lety potvrdil asi 5 týdnů před odletem, což se ukázalo jako správné rozhodnutí, neboť postupně se i business class plní.

Na letu tam byla už třeba všechna sedadla u oken rozebrána. Musel jsem tedy vzít sedadlo do uličky. Na letu zpět mám naštěstí sedadlo u okna a krapet více soukromí. I ta honeymoon sedadla mizí. Stejně jsem myšlenku obsadit toto sedadlo-postel zavrhl při představě, že by to sousední obsadil třeba nějaký chrápající chlap ... 

 

0 Citovat

Já nemyslel vlastní lety s Iberií. Ty samozřejmě mám, Myslel jsem přelety v Kolumbii, ubytování, plánování atd. Přískoky do Říma mám s Wizzem za pár kaček. Ty jsem koupil i s tím, že to třeba posunou a letenka mi propadne. Ale už mi jeden směr změnili, naštěstí jen o hodiny a ne o dny, takže i kdyby přišla u Iberie změna, tak přijdu max. o 300 Kč. 

Kdy teda letíš Jakube? Napiš pak prosím hned zkušenosti, at víme, na co se máme připravit :-)

0 Citovat

Odlet je naplánován za 13 dní, takže už ani Iberia nemá moc manévrovací prostor pro náhlé zrušení z organizačních důvodů, neboť by již šlo zažádat o 600 euro kompenzaci.

Jasan, dám vědět, jak to probíhalo. Jestli lépe či hůře než líčí poslední videa na youtube.

Co se týče přeletů v Kolumbii, tak se ceny většinou pohybují 500 - 1000 Kč za let. Tentokrát jsem je neplatil penězi, ale vouchery sodexo. Už se těším na kombinaci tropického pobřeží, hor i koloniálních měst ...

0 Citovat

Tak jestli 13 dní, tak to už jsi na cestě 

0 Citovat

Před pár dny jsem absolvoval první část cesty v business class Iberie. Vše začalo jedno mlžné ráno na letišti Linate v Miláně, kde po předložení potřebných dokumentů (cestovní pas, španělský QR kód pro transit, kolumbijská registrace Check Mig, kontakt a adresa ubytování v Kolumbii) jsem pokračoval k odletu.

Ještě předtím však vstup do British Airways Lounge na decentní snídani (možné přiobjednat více chodů). Mlhu na letištní ploše záhy během letu vystřídalo luxusní počasí s výhledem na italské Alpy včetně majestátního Monte Bianco. Podávala se jen balená španělská šunka a třeba šumivé. Sedadla běžná, s vyblokovaným prostředním.

Po přistání v Madridu následovala návštěva Premium Lounge Dalí v terminálu 4. K občerstvení v průběhu dne snídaňové a obědové menu (polévka, beef stew, losos, přílohy, saláty), všemožné nápoje. Pak ještě přesun vlakem do terminálu 4S a návštěva Premium Lounge Velazquéz s totožnou nabídkou jako v Dalí. Konečně došlo k odletu za oceán. Sedadlo-postel, velký monitor, spousta místa. Obsluha příjemná, první hlavní chod bylo na výběr jehněčí nebo langusta nebo variace ovoce. Nápoje včetně španělských vín, atd. Konečně několika hodinový spánek v horizontální poloze. Později před příletem už bez výběru jeden chod: plněné těstoviny.

Po příletu do Bogoty jen pasová kontrola. Konečně na místě vyjít vstříc novým dobrodružstvím ...

1 Citovat

Zní to dobře. Jen mám trošku strach, že nám do toho nová mutace hodí vidle a v lednu nepoletíme nikam. No nechám se překvapit. Dej pak vědět, jak to vypadá na místě.

0 Citovat

Na místě v Kolumbii mi to připadalo stejné jako během posledních návštěv v 2013 a 2019. Žádné viditelné zhoršení kvůli covidu z loňska a letošního jara.

Jen snad každý druhý třetí člověk, kterého náhodně oslovíš, je z Venezuely a moc to tam nezná, tudíž moc neporadí.

Co se týče zpátečních letů, byly opět super. Na letišti v Bogotě chtěli vidět jen pas, španělský a italský QR kód a očko certifikát. Dále překvapila Eldorado lounge, kde mají exklusivně pro klienty Iberie i bezplatný vstup do sprchy a voucher na teplé jídlo dle výběru. Pro ostatní jen nápoje a studené občerstvení. V baru pak různý alkohol včetně kolumbijského rumu. Na palubě přes oceán byl k večeři výběr: kuřecí nebo ryba nebo těstoviny. Na snídani pak vaječná omeleta. Na pití všelico včetně španělských vín La Rioja, Rivera, Rueda. Dále během krátkého dvouhodinového přestupu v Madridu jen na skok malé občerstvení v loungi Dalí na T4. Následný 2:30 dlouhý let z Madridu do Benátek překvapil teplým pokrmem (výběr: steak nebo těstoviny), neboť předtím ten kratší let z Milána do Madridu nabídl jen studený španělský jamón. Že by to bylo dáno délkou letu nebo ranním či odpoledním letem?! 🤔 Zajímavé i bylo, že kromě dříve vygenerovaného italského QR kódu, jsme museli v letadle vyplnit i papírový formulář pro italské autority, leč po přistání jej na letišti již nikdo nechtěl.

Tedy celková spokojenost v Iberia business class do/z Bogoty ... v těchto těžkých dobách ... zdá se, že jejich standard byl zatím zachován ... a hlavně za ten skvělý peníz proletěno v byznysu😊

0 Citovat

pokud tu je nekdo kdo koupil firstku CMN MIA, tak jsou tam schedule changes, ktery mi dovolili rebooking z AA na BA a uplne jinej routing.

0 Citovat

@Jakub Langer

Díky Jakube, už se moc těším. Snad to do půlky ledna vydrží. Změny zatím už dlouho žádné, takže se začínám poohlížet po ubytování a vnitrostátních přeletech.

0 Citovat

V březnu 2020 jsem koupil chybovku KLM z Budapešti na Havaj. Mám jí od té doby zaparkovanou a uvažuji, že ji zkusím oživit. Vrátit peníze samozřejmě nechci, když to tehdy bylo za nějakých +/- 18k...

Nemáte někdo zkušenost s přebukováním téhle nebo podobné?

0 Citovat

A co si představuješ pod pojmem zaparkovanou Kefalin?

0 Citovat

@jonapet zaparkovaný letenky sis měl prebookovat do března 2021, obávám se, že bez zaplacení rozdílu v ceně, ti nikdo už nic nepřevystaví. Řešilo se to pár týdnů zpět na FT, bohužel jen refund. Ale třeba se stane zázrak, hodně štěstí, já letím v sobotu a těším se jak malej kluk :D

0 Citovat

No mě překvapilo, že to někdo řeší po roce a půl.To by mě osobně nikdy nenapadlo. Ale třeba nějaký speciální postup, který neznám.

0 Citovat

Já přesouval koncem září, protože se do USA stále nedalo. Momentálně máme termín koncem ledna, tak možná už odletíme. Je to asi šesté přesunutí termínu, ale vždy včas pár dní před odletem. Vždy tam byl alespoň jeden zrušený let. Hodně záleží na operátorovi a když chtějí, tak lze vše. Je třeba zkoušet, každy tvrdí něco jiného a je jinak ochotný. Někteří jen zrušení, někteří doplatek a jiní bez problémů. Důležité je být připraven. Tedy mít zjištěné lety, volné třídy....

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

No mě překvapilo, že to někdo řeší po roce a půl.To by mě osobně nikdy nenapadlo. Ale třeba nějaký speciální postup, který neznám.

Posouval jsem si (už 2x) třeba ten business do Singapuru s LOTem.

Ale tyhle letenky na Havaj, kdy USA byly neprodyšně rok a půl zavřené mě nenapadlo řešit Reálně nebylžádný termín na který to posunout a nechtěl jsem riskovat situaci, že to posunu, letadlo poletí, ale já jako občan z Schengenu nebudu moci odletět a KLM mi řekne smolík, tvůj problém... Zavolám tam a dám vědět...

 

0 Citovat

Jasně. Já si neuvědomil ty zavřené starty.

0 Citovat

Tak jsme konečně proletěli akci Iberia do Bogoty. Probíhalo to v celku Tak jak píše Jakub. V salonku Iberia na t4s mne zaujal samoobslužný automat na víno které mi docela chutnalo a teplé jídlo v salonku Eldorádo v bogotě bylo spíše průměrné objednali jsme si kuřecí na žampionech a masové kuličky v rajčatové omáčce. Při skoku do Milána se skutečně podával hovězí steak nebo těstoviny. Steak na to že byl ohřívám v letadle byl v celku velmi dobrý. Formulář který rozdávali při cestě do Itálie Byl určen pouze pro ty kteří neměli vygenerovat QR kód celkově výborná akce pohodlné sedačky všechny lety na čas. také pobyt v pohodě až na nepříjemnou zkušenost s taxikářem v bogotě který kromě všech postupu které používají pražští taxikáři ještě přidal ekvilibristiku při placení včetně vracení falešných peněz. Všem které akce teprve čeká přeji příjemný let

3 Citovat

Tak to jsem rád, že se Vám 4 lety v IB byznysu líbily. Asi jste letěli z LIN a návrat na LIN. Malé ale příjemné letiště (někdy i docházkové). Snad i počasí vyšlo, od listopadu do prosince již v jistých částech Kolumbie prší méně. S tím taxikářem je to smůla, stát se to může všude. Nám se něco podobného stalo někdy po roce 2000 při koupi lístků na sambodrom v Riu od překupníků - halt zkušenost. Chtělo by to nějakou další akcičku jako tato promotional business class od IB, pokud tedy nebyl tenkrát error (pokud se nepletu nabídka zmizela 7.3.2020 asi za půl dne).

0 Citovat

Pokud si dobře pamatuju, nabídka zmizela za pár hodin. Já to naklikal cvičně myslím v 22:30 hod a krátce na to  někdo psal, že je po všem, tak jsem klikl zaplatit a prošlo to. 

0 Citovat

S tím taxikářem v Bogotě se mi to stalo úplně stejně....tak jsem si dovezl 50mil pesos bankovku jako suvenýr :D Asi to tam bude dost častý podvod, tak pozor na to.

0 Citovat

Taxi většinou neberu, ale zrovna v Bogotě jsem v roce 2019 narazil na dobráka. Jízda byla jen celkem krátká z Bus Terminal Salitre pro něco na ubytování ve Fontibón (tam jsem mu nabídl kafe od hostitelů) a pak na letiště Eldorado. Nechal jsem mu ještě pár mincí pesos navíc před opuštěním Kolumbie. 

Dobře míněná rada pro příště zní, mít peníze co nejvíce rozměněny a pak platit přesně bez nutnosti nechat si vracet nějakou částku třeba právě od podloudného taxikáře. 

0 Citovat

Tak pravidlo platit přesnou částkou platí vždy v podobných případech.. Nejenom v Kolumbii.To je první co udělám po přiletu, že si nadrobním prachy a v peněžence, z které platim, mám jen drobné. Není nad to si nechat ukrást všechny prachy hned po přiletu. :-)))

0 Citovat

Člověk dost snadno pochopí, proč všichni mafiáni chtějí výkupné v malých bankovkách... Z bankomatu to dost často drobím stylem výběr 1900, abych nedostal jen jednu obr bankovku.

0 Citovat

To já taky, plus si koupim lahev vody a když to nestači, tak ještě něco dalšiho drobného.Každopádně  nutnosti  brat taxi na nebo z letištěm se vyhýbám jako čert kříži. To nemyslím v EU. Dohadovat se se “zmrdem” hned po příletu neni nejlepši začátek dovolené.  Ani konec.

2