Akční letenky v byznys třídě
Tak mám nový challenge. Manželku jsme překecali na zaoceánský let. Slíbil jsem, že se v letadle prospí, takže C s dobrými sedačkami. Termín je od půlky června do konce prázdnin, destinace nějaká spíše tropická s minimem přestupů (a žádná malá letadla). A cena do ≈1K€ za osobu, protože krát 4. Spíše ne Asie kvůli opatřením. Výzva, že? Zatím jsem viděl Rio z Frankfurtu, ale jen do dubna a nevím, jak moc je Rio safe. Kdybyste narazili na něco zajímavého, dejte mi prosím vědět.
V Riu jsem byl dvakrát a bezpečnost je ok za dodržení základních pravidel, spíš ten termín tam není úplně ideální. Aktuálně má LH akci z Prahy do Soulu za 26tis.....a je tam teplo. Snad by v létě už mohlo vše být normální.
Z Vidne jsou nejake random terminy (par terminu brezen / kveten) za 31k v C s Portugalcema do NYC / MIA, jestli nekdo planuje vylet tim smerem. Predpokladam, ze stejna cena bude na vsechny klasicke TP NA routy, jako je Chicago, Toronto, etc., viz matrix a flight map TP.
Jeste mi utkvelo v pameti, ze v ramci te OW akce z Vidne jsou k dispozici super PE letenky z Vidne do Tampy za 17k/os, za ty penize je Tampa fakt steal deal (a operovalo to 777 od AA, coz je za me nejlepsi sedadlo v PE, ktere muzete urvat - jeste kdyz letite s malyma detma, tak predni rada je k nezaplaceni, je tam fakt metr a pul mista a deti si tam muzou celou cestu hrat (spat).
Ja jsem po tom cancelu toho Thajska nejak prestal cokoliv planovat, resim uz jen na jaro / leto Evropu, ale uprimne bych ted asi nechal lezet i Fko v erroru, uz neverim nicemu, co se litani tyka (+ se nechat buzerovat s testama, aplikacema, rouskama v letadle etc.).
Letos si zacnu delat papiry na letadlo na Kladenskym letisti a az zas neco vetsiho prodam, tak si koupim Diamond DA42 a budu si litat sam dle aktualni nalady a teploty more okolo Evropy :)))
S těma portugalcema jsou ještě trochu lepší ceny z FRA. Včera jsem tam i zahlídnul FRA-SFO za 26k v C na září.
There also some very low fares to the US in A class ex-NCE. Vidím Nice - NYC za 28 tisíc v květnu s TAP v C a asi hlavně prvni trida za 58 tisíc s BA.
Je tu zajímavá možnost, jak se levně proletět v business class až hodinu a půl.
Turkish Airlines ji nabízí za 1050 lir (1700 Kč) zhruba do konce dubna, později mírně dražší.
Jedná se pouze o trasy po Turecku mezi Istanbul, Izmir, Ankara, Antalya, ale i Adana a další v západní části země, zdá se.
Zřejmě větší zážitek bude některé časy ve wide-body než v narrow-body. A samozřejmě také v istanbulském mega-salónku. Létání zdar!!
Pokud letíš v C po Turecku, pustí tě jen do TK Domestic Lounge, kde je sucho jak v sedumačtyřicátém;-)
Máš pravdu, nejedná se o ty velké TK Miles&Smiles Lounge a TK Business Lounge, ale o menší TK Domestic Lounge. Inu bude to jen o nealku a snad i dobře najezené ...
Zaujímavo nacenene letenky ma aj Lufthansa, pri niektorých destináciách ma lacnejšiu Business ako Economy... ak by ste plánovali od nich kupovať tak odporúčam to porovnať...
To plati i pro Swiss. Např Zurich v C vychází velmi dobře a v mnoha případech levněji než v tu chvíli economy.
tatranka napsal(a):Proletěl už někdo to C od Delty (Budapešť - Havaj)?
ano, psal jsem o tom na stránce zpátky :) měl jsem to rebooknuty na PRG-HNL a udělal jsem z toho pěknej mileage run. 80 tisic mil na virgin :)
https://www.lufthansa.com/cz/en/...ne-special
Sice to bude zrejme jen volna prostredni sedacka a nejaky sluzby k tomu, ale zas treba Tenerife za 6,5tis neni o tolik vic nez Economy
Díky! Já to furt hledám jen v kalendáři pro 1 osobu a i to mi přišlo dobrý :D tohle je o 30 % levnější...
Jako třeba na Island v létě, s odbavenými zavazadly, s rychlými přestupy, v business, pod 7k z Prahy, i třeba sobota až neděle, je snad na "akci" na web 😃 .
Edit: Oukej, koukám, že to akorát bylo zveřejněno 😃
Mne sa podarilo najst ale iba tieto, co mi nevyhovuju... tak ak by sa niekomu hodilo:
Ahoj,
tak jsem se dnes vrátil taky z Havaje. Nakonec Kauai, Oahu a Big Island. Všude super počasí, bez jakéhokoliv deště.
PRG-CDG-SEA-LIH/KOA-SEA-AMS-PRG
Jen trochu infarktová situace večer před odletem do USA. Zrušen let Delty AMS-SEA, takže jsem přes Deltu a Air France předělával již odbavenou cestu přes Paříž. Servis ale v Business Air France velmi dobrý. Sedadla však vedou u Delty, A339 Suites.
fridgy napsal(a):Tak první půlka akce od Delta/KL/AF na Havaj proletěna, oceán je teda studenej, a občas poprchává, ale za ty prachy si nemůžu stěžovat :D Kdo má ještě koupeno a jakej máte routing? já se z toho snažil vydrbat co nejvíc mil, a nejlepší letadla takže: PRG AMS LAX (klm), LAX SEA HNL - DL -330neo, HNL-SEA-ATL, ATL-CDG AF350, CDG-PRG (čsa dokud lítaj) :) třeba se někdo inspiruje na rebooking.
tatranka napsal(a): Servis ale v Business Air France velmi dobrý. Sedadla však vedou u Delty, A339 Suites.
totálka souhlas!! :) a KLM na mě působili moc kamarádsky, přístup Air France jsem si pochvaloval.
Tak jsem po roce a třičtvrtě proletěl to C s Iberíi z Říma do Bogoty. Let v pohodě, jidlo dobré, aktivita ani atraktivita letušek nic moc :-) Dvakrát jídlo za 10 hod, jinak jen na zavolání. Ale třeba to bylo před Covidem lepší. S asijskými či blilzkovýchodními aerolinkami se to nedá dost době srovnat. Ale spat se dá dobře a to je pro mě hlavní u C. Salonky v Madridu výborné. Eldoradoro v Bogotě obrovský salonek, kde se dá pohodlně natáhnout a odpočívat, ale třeba výběr alkoholu dost ubohý. Rum nalevali ten nejlevnějšil kolumbijský a to ještě z dvoulitrové lahve. V Madridu v salóncích 12-tileté Diplomatico i další kvalitní rumy.
V Kolumbii zahraničních turistů naprosté minimum. Dojem z Kolumbie smíšený. Hory krásné, lidi super, ale moře nic moc. Jako čisté, ale podmoršký svět o ničem a hlavně hrozně větrno, takže velké vlny. Plavat se dalo na Playa Blanca jen dopoledne a na San Andresu vůbec.Dá se to zase nahradit konzumací alkoholu. Hlavně na San Andrésu je to běžný způsob trávení večera.
Jinak nutnost testu do Itálie i zpět udělala z cesty adrenalinový zážitek. Hlavně na cestě zpět to bylo výživné a pocit, že tam člověk zůstane v karanténě opravdu nic moc. Ale jsem rád, že jsem to proletěl. Někteří, co to koupili, takové štěstí neměli. Takže za mě za tu cenu super. Jako bonus 18 tis Aviosu a 1300 Elite Points.
Celkově hodnotím kladně a když bude zase podobná cena, nebudu váhat a klidně poletím znovu, protože Kolumbie má co nabídnout.
Kde jsi byl na horách? Počasí tam asi bylo dobré. Šnorchlování u korálů je asi o ničem všude u jihoamerického kontinentu (nevybavuju si, že by se někde jezdilo), ale některé ostrovy by měly být dobré včetně San Andrés. Při silném větru se ale nedá jet na korálový útes, zvlášť když se nedá dokonce ani plavat u pláže. Nebyla to mimořádná situace? Ptal ses místních?