Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Bangkok z Paříže s Turkish airlines, až do března za 1500€ přímo přes aerolinku. Dá se naklikat i 20h stop over v Istanbulu.


turkish.png

0 Citovat

V obrázku mám chybný zpáteční let, zpáteční je také BUSINESS Business PromoJ,J za cenu o 3 eura vyšší. 

0 Citovat

Hm hm. To je na mě trošku moc. Obzvláště když přihlédnu k tomu. že je to z Paříže. Ale třeba to někoho osloví :-) Osobně nemám rád to, když musím na západ, abych pak letěl na východ :-). Za 500 euro bych to ale jistě neřešil  :-))).

0 Citovat

Tak komu už přišel email že mu ruší Business třídu na trase MAD-SCL a přesouvají ho do Economy + 25% sleva na další let k vybrání do 31.10.2022 :-( 

Přitom při nedobrovolném přesunutí do nižší třídy by měl být nárok na kompenzaci 75% z ceny letenky nebo se pletu?

0 Citovat

No doprdelky :-). Za kolik jsi kupoval a kde?  Na FT psali, že mimo vracení peněz za letenku  nabízi let v eco zdarma. Že by to bylo v každé zemi jinak. Mně to zatím drží.

0 Citovat

Tak jsem to zakřikl. Dnes už nám  Iberie vyvolává. Takže už se něco děje i u těch, co koupili za 24 tis přímo přes ně. Myslel jsem, že už se to nestane. Člověk se pořád učí..

0 Citovat

BA maji v Matrixu nejake zvlastni tarify v C a F (NA), koukal jsem se na nejake akce z Nemecka - je to pouze pres nektere OTA, da se proklikat az do checkoutu, nicmene je to asi o 30-40% levnejsi, nez kdyz to vezmete pres ba.com - je to dost random co se tyka destinaci a terminu, ale jestli si nekdo planuje udelat hezky vylet na nakupy, je to idealni prilezitost koupit to vyrazne pod cenou, BER - LAS sem nasel za 53k czk v F.. :) Kdybych jeste nebyl nas***** na ty zkurvene BA/AA za 27ti hodinovou cestu do Frisca predevcirem, tak si neco koupim.. Ale jak na cloveka zacina lezt stari, tak tyhle vrazedne routingy se podepisuji na moji psychicke kondici a DFW neni uplne nejlepsi misto na 5ti hodinove zpozdeni.. Jdu se dneska uklidnit na nejakou koktejlovou party do Mariottu a pak na koncert Red Hot Chilli Peppers, tak me treba ten bad mood prejde a jeste si v noci to Vegas objednam.. :) 

3 Citovat

Jinak když už jsem se dnes odvázal. Jak tu bylo psáno, Iberia nám zrušila to suprovní C do Chile. Já jsem ještě před tím koupil dalši C z Berlína do Santa Dominga v Dominikánské republice. Byl to trošku nerozum a v poslední době jsem toho dost litoval. Ranní odlet z BER ani pozdní přilet  večer mě opravdu nelakaly. Nutnost dvou zbytečných noclehů nebo noční cextování  mě dost odrazovalo. O šibeničním, dvouhodinovém přestupu v MIA nemluvě. Nakonec se na mě ale usmalo stěstí a AA let z Mia do SDQ v muj termin zrušila, takže mám ted na vylběr lety od pulky ledna do pulky března, takže mesic pred a po původní rezervací. Neni to jako rok v době Covidu, ale pořád fajn. A jako bonus lze letět i z PRG a jen přestup v Madridu. Teda doufám, pač se do té zmeny rezervace nemůžu dostat. Ale to je Iberia :-). Takže to už je podstatně lepší varianta,  obzvláště když se podilvám, že eco u Iberi stojil 22 tis z PRG a já dal 28 tis za C. Už to tak vypadá,  že poletím, i když můžu zvolit i refund a dát si místo toho po pár letech zase s Calim pár rumů na Filipínách, nebo čaj na Taivanu :-)))).

2 Citovat

Dobré odpoledne ze salonku Velazquez v Madridu.

Teď už se asi můžu přestat strachovat, že mi letenky do Chile v C zruší (kupováno přímo přes Iberia za € 980 přímý let bez segmentu s jinou aerolinkou).

Pokud se teprve chystáte, tak vřele doporučuju si udělat check-in online a nahrát dokumenty (zpáteční letenku, pas, očkovací certifikát) přes Iberia rozhraní. Šel jsem pro sichr na check-in a paní za přepážkou po mě chtěla ještě "SAG affidavit", ale jakmile jsem jí ukázal, že jsem se checknul online, najednou ho vidět nechtěla (podle mě je to tohle, ale čekal bych, že to rozdají v letadle - https://www.sag.gob.cl/sites/def...ble_0.pdf)

 

 


vela-4.jpg
vela-2.jpg
vela-3.jpg
vela-6.jpg
vela-5.jpg
vela-7.jpg
vela-1.jpg

2 Citovat

Nechápu, že ti to nezrušili. Já měl vše stejně jako ty a spousta mých známých taky a všem zrušeno. Zřejmě jsi dítě štěstěny :-)) Tak si to tam užij.

0 Citovat

Po týdnu v nádherném Chile přikládám ještě pár fotek z letu z Madridu do Santiaga v přední části španělské A350.

Iberia nemá extra dobrou pověst, pokud jde o jejich dálkovou business class, ale za sebe mohu říct, že to bylo docela fajn. Především díky skvělému hard produktu. Když si totiž zvolíte sedačku úplně u okna ("true window seat") dostanete spoustu soukromí a prostoru. Plný počet bodů dávám i za zábavní systém. Ze třinácti hodin ve vzduchu se mi dobrých osm podařilo pohodlně prospat.

Jídlo bylo fajn, ovšem rozhodně nic o čem byste básnili v taxíku z letiště. Vína pitelná, ale třeba za nabídkou Air France to kulhá o parník. Posádka byla milá, ale pracovali někam do výše svého platu. Za chybových 500 euro za segment si samozřejmě nemůžu ani trochu stěžovat. Kdybych měl platit plnou cenu, budu se porozhlížet po alternativách...

Chile mohu doporučit všemi deseti. Procestoval jsem dost, očekávání jsem měl vysoká a byla s přehledem překonána.


4.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
8.jpg
6.jpg
7.jpg
5.jpg
10.jpg
9.jpg
12.jpg
11.jpg

7 Citovat

@jonapet díky za report, letěl jsem s nima tenkrát z Limy, a posádka až nepříjemná. A jídlo si měl taky o dost lepší... Letím s nima v lednu do LAX, tak snad to bude lepší než má poslední zkušenost :D

0 Citovat

pro pokrocilejsi, kteri treba maji nejake plonk Aviosy u QR,VY,BA ci IB, ale treba i pro odvaznejsi novacky, kteri zatim moc nechodi v reward letenkach. Iberia PROZATIM (a neco mi rika, ze dlouheho trvani uz to mit nebude) ma velmi dobre nacenene reward letenky.  Lima je 85k Aviosu RT v C z Madridu. Iberia ma dalsi z mnoha promo 50% Aviosu nahoru ke koupenym. Pokud mate treba 20k Aviosu, koupite 45000aviosu za cca 20k CZK (zdarma k tomu dostanete 22,5kAviosu) a dalsich 6k zaplatite na taxach a mate flexi letenku (za storno bude nejaky symbolicky poplatek treba 50EUR ci tak) v byznysu naprimo z Madridu. Za cca 26k v ceskych. Pokud mate 0 aviosu, potrebujete koupit 60kAviosu (+30k zdarma) a to je nejakych 27000Kc+6K taxy = 33k v ceskych, coz si myslim je prima cena. Za eco jsou pozadavky na aviosy polovicni, za premium eco neco mezi eco a byznysem.

6 Citovat

No vidím, že je to bez reakce. Holt tady už těch pokročilejších asi moc nezbylo. Jinak při dnešních cenách letenek je to super možnost letět v C za více než přijatelný peníz.

0 Citovat

mozna je to jen nezajimave. Ale akce do SCL z MAD v C s IB za cca 1kEUR ohlas mela, takze moc nevidim duvod proc tento reward by mit nemel. Neni to nic noveho, je to periodicky dostupne tak 3-4x do roka (akce na 50% AVIOSU NAHORU), spis se bojim a zdrazeni rewardu - jak se stalo u BA a opet periodicky se deje napric vsemi programy

0 Citovat

Kde jsou ty časy, kdy rewardy u BA byly v rámci Evropy včetně přestupu. 

0 Citovat

@Bič boží: Na současnou dobu naopak celkem dobré ceny i v eco. Příští rok mám skoro úplně zadán. Na příští zimu přemýšlím nad Chile a chtěl bych to naroubovat s Velikonočním ostrovem a taky až dolů k Punta Arenas, ale je možné, že kalkulátor mílí od Iberie nezná IPC. Dřív to šlo, ne? Nebo přímo na Iberii po přihlášení to IPC umí?

Kalkulátor, kde to zkouším: https://www.iberia.com/us/iberia.../use-avios

0 Citovat

IPC lita LATAM bez IB codeshare (pisu spatra, ne ze by se mne chtelo googlit), proto to hodi error. Myslim ze tam snad ma LATAM monopol, proto takove rakety. Za Aviosy to nepujde. Jinak MAD-SCL RT v C je kolem 100k Aviosu, takze eco by mohlo byt nekde kol 50k Avios.

1 Citovat

Jasně, díky. Má hlava děravá. Nicméně chilská verze jejích stránky dává přeci jen příjemnější ceny :-) Plus myslím, že v minulosti to lidi za míle létali (ale možná ta hlava děravá znovu úřaduje :D)

1 Citovat

One world z Francie do New Yorku, zkusmo 9.-.18.9. za 746 eur, samo i přímé lety nebo přes LHR a MAD. Na stránkách BA jde v poho koupit. 

 

0 Citovat

"chybka" v systéme BA má zrejme väčší potenciál. Ja som kúpil BUD-MIA na November za cca 780e/osoba. Tiež priamo na ba.com. Z BUD je tam aj ten NYC. Iné radšej ani nejdem skúmať :)

0 Citovat

A jdou i zajímavé DOJ😎

0 Citovat

Sfo z Bud za 605€....11/2023

0 Citovat

West Coast taky OK. Přestupy možné i v HEL.

0 Citovat

A Prahy to jde taky, NYC za 21000. Už dost.

0